Witam
moja mazda nie posiada klimy jedynie (jak to wyczytalem na necie) jest przystosowana do zalozenia klimy. Posiada przycisk wlaczenia klimy i podobno jest wyprowadzona elektryka.
Czy to oznacza ze gdybym chcial zalozyc klime to beda mniejsze koszta?
Gdzie na terenie katowic (lub wogole slaska) jest firma co zajmuje sie montazem klim i polecacie.
Pozdrawiam
Mazda przystosowana do zalozenia klimy
Strona 1 z 1
Co do firmy, to załatwienie nówki sztuki mija się z celem (koszt ok 2-3 tyś zł). Polecam allegro i kupienie kompletu z auta po crash-teście (komplet 500-800 zł). Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony. A auto masz przystosowane w tym sensie, że po zamontowaniu całego obiegu klimy (sprężarka, chłodnica (skraplacz), filtr-osuszacz, wymiennik ciepła w kabienie i rurki) to zapewne wpinasz dodatkową wiązkę od A/C w komorze silnika do 1-2 wtyczek które teraz masz wolne, to samo robisz na wymienniku ciepła za schowkiem nad nogami pasażera... i tyle. Jedziesz do serwisu klimy by nabili Ci nowy czynnik i olej o cieszysz się chłodem za kwotę do 1000 zł.
W tym dziale jest dokładny opis jak to zrobić w BA. Poszukaj
W tym dziale jest dokładny opis jak to zrobić w BA. Poszukaj
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
Strona 1 z 1