darekk86 napisał(a):Mnie wlasnie najbardziej dziwi ze mazdy mx-3 1.8 v6 leca te 220-230
mylisz pojecia...tyle to jedzie wskazowka, samochod "nieco" wolniej

przykre tylko jest to, ze wiele osob tego nie rozumie...albo nie chce zrozumiec
www.mazdaspeed.pl
darekk86 napisał(a):Mnie wlasnie najbardziej dziwi ze mazdy mx-3 1.8 v6 leca te 220-230
yiabol napisał(a):205/50/15
Piotrek napisał(a):darekk86 napisał(a):Nie patrzylem nigdy ile to ma maksymalna podana przez producenta, bo to by wiele powiedzialo.
202 km/h, a kolega pisze, ze 230 jechal...no nawet moja babcia w to nie uwierzy...
drof napisał(a):ponoc im wieksza szybkosc tym przeklamania wieksze
drof napisał(a):dziwne , ponoc im wieksza szybkosc tym przeklamania wieksze.
drof napisał(a):dziwne , ponoc im wieksza szybkosc tym przeklamania wieksze
Jacol napisał(a):drof napisał(a):ponoc im wieksza szybkosc tym przeklamania wieksze
dokładnie
drof napisał(a):dziwne , ponoc im wieksza szybkosc tym przeklamania wieksze.
Piotrek napisał(a):wydaje mi sie, ze kazda ingerencja w licznik zmienia dosc znacznie jego wskazania (korekta, zdejmowanie wskazowek pod biale blaty itd)...takze, w starym aucie o nieznanej historii mozna zobaczyc rozne cuda.
Piotrek napisał(a):Poza tym v max wiekszy o 20 – 30 km/h od ksiazkowego przy tych mocach silnika to dla mnie i tak fikcja poki co. Moze ktos mnie przekona kiedys
marek napisał(a):wskazaywałby na to również charakter błędu. Myślę że można zakładać że błąd licznika jest liniowy – w końcu to jest błąd "zdefiniowany" od początku istnienia licznika i dziwne żeby miał być o charakterze nieliniowym – w jaki sposób mechanicznie układ powodujący błąd miałby się zmienić?. Za tem przy 40kmh masz 36 to przy 200 masz 180.
Nie spotkałem się z błędem "zmniejszającym się"
swierczu napisał(a):Zobacz sobie mój zrzut ekranu z GPS w tym temacie pare stron wcześniej. Wskazuje on 197 km/h, a było to zaraz po kupnie, przed wymianą filtrów. Po przeglądach i wymianie filtrów prędkość maksymalna jaką udało mi się osiągnąć to właśnie 203 km/h. Zresztą może będzie kiedyś okazja do pokazania, bo co jakiś czas jeżdźę do Hamburga śmigając koło Poznania zeby Więc przy okazji mogę Cię zabrać na autostradę i sam zobaczysz wskazania prędkościomierza i tego co podaje GPS usmiech
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości