Wyjaśnienia i to co mi sie nie podoba w klubie

Zapisy, wydarzenia, akcje społeczne i konkursy, czyli społeczność MazdaSpeed w akcji.

Postprzez ravo » 21 maja 2007, 20:20

zAgatka napisał(a):Dlaczego Ci niesamowici ludzie rezygnują no właśnie...

przyklady :) ? kto zrezygnowal w ciagu ostatniego miesiaca oprocz Piotrusia ?bo mowisz o niesmowitych ludziach :)

zAgatka napisał(a):Zacznę od sprawy jawności finansów, bardzo dziwię się że nie ma dokładnych , wyszczególnionych rozliczeń

chyba zartujesz ? mowisz powaznie ??? a bilans ktory ja prowadze ?

zAgatka napisał(a):Dlaczego osoby poświęcające swój prywatny czas tak jak moderatorzy i inni kolorowi też płacą składkę?

bo robia to dla klubu i dla satysfkacji
zAgatka napisał(a): Dla tych co nie wiedza gdy klub jest zalegalizowany możliwe jest wystawianie faktur co również sprawia że wiemy za co płacimy.

mam wszystkie paragony i KP mam zrobic skany ?

zAgatka napisał(a): Słowacja ma klub zalegalizowany (jakoś można) mają sponsorów na zlotach a gdy są sponsorzy jest łatwiej i ciekawiej.

bez legalizacji mozemy miec spokojnie sponsorow !!

zAgatka napisał(a): Pomysł Winettu był świetny. Chcę aby powstała taka ankieta ponownie... Ludzie maja prawo się wypowiedzieć

po co ankieta jak tab bedzie, jak bys czytala dokladnie to bys wiedziala :)

zAgatka napisał(a):Kolejna sprawa Kasowanie postów, tematów, tekstów, niewygodnych, robienie czystek bo komuś się coś nie podoba... No co to ma być .

hihiih brak komentarza

zAgatka napisał(a):Ponadto mam zastrzeżenia do przyznawania nagród na zlotach (komu by to można dać a komu nie nagrodę a czy ten się zgodzi że mimo iż wygrał odda nagrodę innemu

zaden post nei jest kasowany, kazdy jest przenoszony do kosza i kazdy sie podpisuje za co i kto

zAgatka napisał(a):. Ale trzeba było zostawić organizację zlotu w Koninie osobom z tamtego regionu.

a kto z tamtego regionu go organizwal ??

zAgatka napisał(a):Wiem ze moja wypowiedz może niektóre osoby urazić, jeśli tak jest to z góry przepraszam a

mnie nic nie urazilo, w wresz rozbawil mnie brak Twojej znajomosci spraw klubowych !!!

Podsumowanie – wszystkie twoje postulaty albo sa nie prawda albo juz dawno temu sa uzgodnione i podjete decyzje, prosze najpierw poznaj sie na temacie a potem cos komentuj !
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez m4rcin » 21 maja 2007, 20:22

ravo napisał(a):bez legalizacji mozemy miec spokojnie sponsorow

Nie, firma sponsoring :P wrzuca sobie w koszta. Z resztą jeżeli "tak spokojnie" to dlaczego ich nie ma?
Ostatnio edytowano 21 maja 2007, 20:23 przez m4rcin, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Forumowicz

Od: 8 wrz 2005, 21:51
Auto: TT

Postprzez ravo » 21 maja 2007, 20:22

m4rcin napisał(a):ale... są osoby sponsorowane!

kto ??? w tej chwili ja jzu nie wytrzymuje tej dzieciniady i mam tego dosc !!!
czlowieku zachowuj sie normlanie powiedz przyklad? oskarzajac mnie
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez ravo » 21 maja 2007, 20:24

m4rcin napisał(a):Wg. mnie "góra" powinna rozpatrywać tak sytuacje i ew. dorzucić brakującą kasę.

a zwrociles sie o to do mnie ????
co ja mam czytac kazdy temat na tym forum ?

m4rcin napisał(a):Nie, firma sponsoring wrzuca sobie w koszta.

a o ile zaklad,ze bedzie sponsoring ?? i to duzy ?

dlugo wytrzymywalem ale mam serdecznie dosyc komentarzy ludzi ktorym nawet sie nie chce przegladanc bilansu klubu
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez Violetka » 21 maja 2007, 20:24

no cóż ja może wiele od siebie nie dorzucę, ale nie lubię powtarzać tego, co napisali już inni
podpisuję się obiema rękami pod tym, co napisał nemi i Grzyby na poprzedniej stronie oraz Jerry w innym podobnym wątku, a dla tych co nie chce im się grzebać to
Jerry napisał(a):no dobre masz porównanie.Narazie to widze tylko Marka,Olke i Agate i teraz właśnie przykro mi z miedzy innymi mojej decyzji kiedy pozwoliłem aby Agata zapłaciła za wjazd za Ryki 50% bo nie miała kasy(podobno) i na dodatek pozwoliliśmy na to aby Marek z Olą dokoptowali sie za free do noclegu(załóż sobie gaz do MX-a bedzie Ci lzej finansowo)

podsumowując...szkoda, że szukając dziury w całym nie spojrzycie najpierw na siebie, czy aby na pewno sami jesteści w porządku :|
ale cóż, żółci to złoooooo...
Obrazek
Wiele trzeba mocy, by umieć żyć wiedząc, jak bardzo życie i niesprawiedliwość są z sobą złączone / Friedrich Wilhelm Nietsche

www.forumppp.com.pl Partnerstwo Publiczno – Prywatne (PPP) w Polsce
Forumowicz

Od: 20 lut 2006, 17:46
Auto: mx5 NA 1.6/miata 1.8

Postprzez m4rcin » 21 maja 2007, 20:24

ravo napisał(a):powiedz przyklad?

Globy.
Obrazek
Forumowicz

Od: 8 wrz 2005, 21:51
Auto: TT

Postprzez Boris86 » 21 maja 2007, 20:26

Byłem... przerobiłem 3 kolorki pod Ava... a proponowano mi czwarty... ... Klub wypiął sie na mnie to ja nie miałem powodów postąpić inaczej. Pisał kolejny raz o tym nie bede bo szkoda znowu to roztrząsać.

Słowa wyjaśnienia odebrałem po dooooooośc długim czasie od jednego człowieka z "góry" któryto akurat był równie zdziwiony tym co sie dzieje jak ja... i za zainteresownie sie tym mu dziekuje :)

Piotruś przyjacielu ... po mojej degradacji na JTS i Drift Cupie namawiałeś mnie żebym dogadał sie z szefostwem i wrócił...
Ja Ci powiedziałem że dla mnie klub swoje juz zadanie spełnił...

Klub dla mnie to ludzie którzy w jakiś sposób są sobie pomocni, bliscy i mają fun z obcowania ze sobą, czerpiący czystą frajde z miłosci do motoryzacji i marki...BEZINTERESOWNIE.... a nie grupowe kłootnie na forum, obrzydzanie sobie życia, szukanie problemów i robienie ich z niczego, czasem nie dajac nawet znać drugiej stronie o tym w czym jest kłopot.

Ja takich ludzi w klubie, przez klub i dzieki klubowi poznałem...I Cieszy mnie to niezmiernie... Ale kolorki pod Avatarkiem , grupy i podgrupy, nieścisłości ze składkami i cały inny syf do tego jest mi nie potrzebny....

Teraz pewnie Piotrusiu rozumiesz o czym dokłądnie Ci mówiłem :)
Forumowicz

Od: 24 gru 2004, 00:03
Auto: 323 BG KL V6
RX-8 Pandem v12
RX-8 RB25DET Neo
RX-8 R3
300ZX Strosek
Viper GTS
Cuda TT
Crossfire SRT6
Corvette C5
E30 325cabrio, E39 523

Postprzez Grzyby » 21 maja 2007, 20:30

m4rcin napisał(a):Niby ravo zajmuje się finansami i są raporty ale... są osoby sponsorowane!

marcin – jeżeli wiesz kto jest tak traktowany to proszę o takie info.

m4rcin napisał(a): Tymczasem (przykład turnieju w bilard) bywa tak, że zapisuje się na imprezę 30 osób, a przychodzi 15. Zgadnijcie, czy nieobecni się poczuli do odpowiedzialności... Kto wtopił kasę (no może nie wtopił bo utargowaliśmy z Kubutkiem 30zł )

ok , ale to jest właśnie to co podałem w (przyznaję) specjalnie przejaskrawionym przykładzie.
To są lokalne spotkania i nie może być tak że brak za brak frekfencji czy "niefrasobliwość" kilku osób mają zapłacić klubowicze z reszty kraju (czy nawet z zagranicy). Kilka takich imprez i w kasie klubu nie będzie nawet grosza.
Myślę, że przy tego typu lokalnych imprezach warto zbierać wcześniej składkę.

Co do przyznawania nagród nie mam zdania bo nie widziałem/nie byłem świadkiem takiego czegoś i nie wiem jak to było przeprowadzone. W Koninie to chyba uczestnicy głosowali jeśli dobrze doczytałem?
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Violetka » 21 maja 2007, 20:30

m4rcin napisał(a):firma sponsoring wrzuca sobie w koszta.

nawet nie będąc stowarzyszeniem firma sobie sponsoring wrzuci w koszty...dostaje fakturę z lotniska, a nie z klubu
a w kwestii dopłat, które musieliście porobić za Wasze spotkania to najlepszy przykład łatwowierności w ludzie obłudne słowa
Obrazek
Wiele trzeba mocy, by umieć żyć wiedząc, jak bardzo życie i niesprawiedliwość są z sobą złączone / Friedrich Wilhelm Nietsche

Forumowicz

Postprzez ravo » 21 maja 2007, 20:32

Globy.

gdzie czlowieku ??? wiesz ile on wydal na ten klub ? jak bym byl na jego miejscu zrobilo by mi sie bardzo przykro a na twoim by mi bylo bardzo a to bardzo wstyd ale ignoranta nie jest nigdy wstyd
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez ravo » 21 maja 2007, 20:33

Boris86 napisał(a):nieścisłości ze składkami

kolejny ? ehhh
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez Violetka » 21 maja 2007, 20:37

Boris86 napisał(a):Klub dla mnie to ludzie którzy w jakiś sposób są sobie pomocni, bliscy i mają fun z obcowania ze sobą, czerpiący czystą frajde z miłosci do motoryzacji i marki...BEZINTERESOWNIE.... a nie grupowe kłootnie na forum, obrzydzanie sobie życia, szukanie problemów i robienie ich z niczego, czasem nie dajac nawet znać drugiej stronie o tym w czym jest kłopot. Ja takich ludzi w klubie, przez klub i dzieki klubowi poznałem...I Cieszy mnie to niezmiernie... Ale kolorki pod Avatarkiem , grupy i podgrupy, nieścisłości ze składkami i cały inny syf do tego jest mi nie potrzebny....

widzisz Borysku dlla mnie tak samo...nie obchodzi mnie co było bo przeszłości nie cofniemy...tylko chyba każdy ma inne wyobrażenia na temat wymienionych rzez Ciebie rzeczowników czasowników i przymiotników (żeby nie powtarzać się :) )
Obrazek

Forumowicz

Postprzez nemi » 21 maja 2007, 20:39

ravo opublikuj może jeden bilans, bo co niektórzy byle co zjedzą i byle co piszą :]
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez ravo » 21 maja 2007, 20:41

nemi napisał(a):ravo opublikuj może jeden bilans, bo co niektórzy byle co zjedzą i byle co piszą

nie bede go tutaj publikowal bo jest odpowiedni dzial do tego, nie mam zamiaru podawac informacji ludzi ( ich nazwisk ) na ogolne forum.

W tej chwili po tych nie prawdziwych oskarzeniach mam tego dosc, nie pamietam kiedy sie tak zdenerwowalem i kiedy ktos mnie tak pomowil.
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez Violetka » 21 maja 2007, 20:41

m4rcin napisał(a):Globy

w kwestii finansów proponuję jeszcze raz przeanalizować to, co napisał Grzyby i sprawozdanie ravo...rozum straciliście czy co????????
Obrazek

Forumowicz

Postprzez ravo » 21 maja 2007, 20:42

wiesz co viola ? to nawet da sadu sie nadaje :P powaznie mowie
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Postprzez Violetka » 21 maja 2007, 20:51

ravo napisał(a):wiesz co viola ? to nawet da sadu sie nadaje powaznie mowie

no to ja ide wywiesić pranie i poprasować :]
Obrazek

Forumowicz

Postprzez Jerry » 21 maja 2007, 20:52

m4rcin napisał(a):Nie rozumiem dlaczego Camaro brało w nich udział. To jest zlot Mazdy??

wiesz dlaczego startowałem??BO bo nie spodziewałem sie ze to napiszesz i ze to wogóle moze być problem bo dla mnie gdybys to Ty przyjechał Camaro to mógłbyś startować w kazdej konkurencji i nic bym nie powiedział.
Różnica miedzy nami jest taka ze ja nie mam mazdy i jestem w klubie a Ty gdybyś jej nie miał to nie byłoby Cie w klubie
Forumowicz

Od: 18 kwi 2004, 13:00

Postprzez nemi » 21 maja 2007, 20:53

Violetka napisał(a):no to ja ide wywiesić pranie i poprasować krzywy

ehhh, kiedy ja będę miał żonę <lol>

PS. Może by tak OT jednak zgarnąć do kosza?
Forumowicz

Od: 21 sie 2004, 14:20

Postprzez Violetka » 21 maja 2007, 20:56

Jerry napisał(a):BO bo nie spodziewałem sie ze to napiszesz i ze to wogóle moze być problem bo dla mnie gdybys to Ty przyjechał ...

bo z tego co mi wiadomo to jest klub nie tylko użytkowników mazdy ale i jej miłośników, a poza tym Jerry chyba też "trochę" serca w niego włożył...
Obrazek

Forumowicz