Padło mi ogrzewanie szyby w MX-3, bezpiecznik ok
Gdzie jest przekaźnik?
A może być jakaś inna przyczyna?
Nie działa ogrzewanie tylnej szyby (MX-3 EC)
Strona 1 z 1
Ścieżki na szybie są ok., a poza tym trzeba mieć parę ścieżek przerwanych aby szyba nie chodziła;
przy włączeniu nie słychać charakterystycznego dźwięku przekaźnika, ani nie zapala się lampka we włączniku (była ok bo wcześniej świeciła
przy włączeniu nie słychać charakterystycznego dźwięku przekaźnika, ani nie zapala się lampka we włączniku (była ok bo wcześniej świeciła
Mi też właściwie w ogóle nie działa ogrzewanie tylnej szyby. Dziś sprawdziłem napięcie na kabelkach dochodzących do szyby. Okazuje się, że jest napięcie pomiędzy nimi, a ogrzewanie szyby leży całkowicie. Ścieżki? Sporo ich mam takich bladziutkich miejscami, ale całkowicie nie są przerwane aż do gołej szyby. Chyba że taki odcinek wyraźnie bledszy od reszty to już kaplica... Bo takich mam sporo
To zamalowywanie preparatem do ścieżek coś może dać ?
-
kunio2003
odpisuje sam sobie jak niedorozwoj, no ale co tam
. warto zeby inni tez wiedzieli, ze specyfik typu sreberko w fiolce nie za bardzo sie sprawdzil u mnie w walce z uzupelnianiem brakow w tylnym ogrzewaniu (chodzi o te paseczki na szybie).
fiolka byla malutka, w dodatku wypelniona nawet nie do polowy, pedzel zajeb..... wielki. po docieciu pedzelka do 'rozmiaru uzytkowego' wsadzilem go do fiolki, po czym w drodze do szyby po prostu zasechl! co za scierwo! po chwili wyschlo wszystko w fiolce i bylo po zawodach hehe
teraz musze poszukac jakiegos kleju przewodzacego, bo to sreberko to lipa do kwadratu...... albo poszukam nowej szyby 

fiolka byla malutka, w dodatku wypelniona nawet nie do polowy, pedzel zajeb..... wielki. po docieciu pedzelka do 'rozmiaru uzytkowego' wsadzilem go do fiolki, po czym w drodze do szyby po prostu zasechl! co za scierwo! po chwili wyschlo wszystko w fiolce i bylo po zawodach hehe

-
kunio2003
szyby?? To ja juz bym wolal bez ogrzewania jezdzic...
p.s. U mnie tez nie dziala
p.s. U mnie tez nie dziala
- Od: 21 paź 2003, 13:58
- Auto: Mazda 3 BL 2.0 DISI
Mazda CX-3 150 AWD
Mazda MX-5 NB2 Sportive
Mazda 3 BK 1.6 d 109 KM
Mazda 323F (BJ) 2.0 Sportive (niqsmx3)
Mazda 323F (BA) 2.0 GT
Mazda MX-3 K8 (moja)
Strona 1 z 1