Zakup zamka centralnego do 121 – jaki zamek centralny do 121
1, 2
Chcę się dołączyć do tego pytania. Mógłby ktoś dołączyć zdjęcia jak ma zamontowane siłowniki? i o jakiej sile? i jakie
?
- Od: 30 mar 2007, 14:03
- Auto: Mazda 323F BJ 2000r 1,6
Ja ostatnio zakupiłem ten zestaw i działa bez zarzutu.
http://moto.allegro.pl/item190773226_ce ... od_ss.html
Wystarczy zamontować siłownik master po stronie kierowcy. W drzwiach są nawet otwory na jego umieszczenie.

Wystarczy zamontować siłownik master po stronie kierowcy. W drzwiach są nawet otwory na jego umieszczenie.
- Od: 10 maja 2007, 14:58
- Auto: Mazda 323f BJ (2000r.)
1,5L Benzyna+LPG (BRC Sequent 24)
(Było Mazda 121DB)
U mnie te siłowniki działają bez zarzutu i nie mam z nimi najmniejszego prolemu.
EDIT:
Co do montażu to pomagał mi wtym kolega.
Z tego co pamiętam to do drzwi po stronie kierowcy trzeba doprowadzić dodatkowo 2 przewody, bo fabrycznie są 3 a siłownik wymaga 5.
(standardowo w drzwiach kierowcy nie ma siłownika MASTER)
EDIT:
Co do montażu to pomagał mi wtym kolega.
Z tego co pamiętam to do drzwi po stronie kierowcy trzeba doprowadzić dodatkowo 2 przewody, bo fabrycznie są 3 a siłownik wymaga 5.
(Było Mazda 121DB)
na poczatku czerwca będę zakładał to przy okazji postaram się zrobić kilka fotek
- Od: 30 mar 2007, 14:03
- Auto: Mazda 323F BJ 2000r 1,6
ja mam seryjny centralny, ale podpytam:
a jak podlaczyc sterowanie pilotem? czy moze razem z alarmem zalozyc? (oczywiscie alarmem reagujacym na otwieranie drzwi, a nie na ruch powietrza
a jak podlaczyc sterowanie pilotem? czy moze razem z alarmem zalozyc? (oczywiscie alarmem reagujacym na otwieranie drzwi, a nie na ruch powietrza
mazda 121 DB08 1.3 16v Canvas Top laguna blue
I miejsce 1/4mili mazdamini 10-XI-2007
z madzia bylismy juz w: D CZ A I LT LV EST UA MD TMR SK
jak szalec, to szalec
jak szalec, to szalec
- Od: 15 mar 2005, 14:21
- Auto: kosmetyczka
Aby podłaczyć sterowanie pilotem i tak musisz zakupić siłowniki (chociaż jeden Master), aby założyć go po stronie kierowcy, ponieważ fabrycznie go tam po prostu nie ma (otwarcie drzwi kierowcy z kluczyka powoduje wysłanie impulsu do pozostałych drzwi poprzez centralkę).
Oczywiście że można założyć sterowanie centralnym pilotem razem z alarmem.Musisz tylko wybrać centralkę alarmową z wbudowanym sterownikiem centralnego zamka i najlepiej z siłownikami w zestawie, zeby wszystko było kompatybilne. (Na Allegro są takie zestawy za około 180zł, choć czsem trafia się coś tańszego, ale piloty są wtedy tandetne ).
Ja osobiście zrezygnowałem z alarmu który tylko wyje i nikt nie zwraca na niego uwagi i zakupiłem sam sterownik centralnego zamnka z siłownikami i 2 pilotami. Ceny na Allegro zaczynają się od ok. 70-80zł.
Oczywiście że można założyć sterowanie centralnym pilotem razem z alarmem.Musisz tylko wybrać centralkę alarmową z wbudowanym sterownikiem centralnego zamka i najlepiej z siłownikami w zestawie, zeby wszystko było kompatybilne. (Na Allegro są takie zestawy za około 180zł, choć czsem trafia się coś tańszego, ale piloty są wtedy tandetne ).
Ja osobiście zrezygnowałem z alarmu który tylko wyje i nikt nie zwraca na niego uwagi i zakupiłem sam sterownik centralnego zamnka z siłownikami i 2 pilotami. Ceny na Allegro zaczynają się od ok. 70-80zł.
(Było Mazda 121DB)
Narg napisał(a):Ja osobiście zrezygnowałem z alarmu który tylko wyje i nikt nie zwraca na niego uwagi
od kiedy wyjeli mi z auta plecak (z raczej droga zawartoscia),i auto stalo prszed klubem, to jednak mysle, ze ktos moglby zwrocic uwage, jak auto ryczy
Narg napisał(a):Oczywiście że można założyć sterowanie centralnym pilotem razem z alarmem.Musisz tylko wybrać centralkę alarmową z wbudowanym sterownikiem centralnego zamka i najlepiej z siłownikami w zestawie, zeby wszystko było kompatybilne. (Na Allegro są takie zestawy za około 180zł, choć czsem trafia się coś tańszego, ale piloty są wtedy tandetne ).
nic nie kumam
a ktos moze z wawy zajmuje sie elektryka samochodowa? i chcialby zalozyc za przyjemne (dla obu stron) pieniadze?
jak szalec, to szalec
jak szalec, to szalec
No to prościej, żeby otworzyć auto z pilota i jednocześnie mieć alarm musisz kupić alarm z wbudowanym sterownikiem centralnego zamka (w niektórych aukcjach o tym piszą). No i siłownik Master do drzwi kierowcy. 
(Było Mazda 121DB)
Nargzakumalem
dziekuje
jak szalec, to szalec
jak szalec, to szalec
Ja już nic nie rozumiem. Mam zwykłe DB GLX, centralny zamek z zamykaniem całości tylko od strony kierowcy.
Chcę zrobić sterowanie pilotem. Czy zestaw z allegro (piloty, moduł sterujący, kable) wystarczy, czy potrzebuję jeszcze tego legendarnego sterownika master? Mój mechanik twierdzi, że nie.
Chcę zrobić sterowanie pilotem. Czy zestaw z allegro (piloty, moduł sterujący, kable) wystarczy, czy potrzebuję jeszcze tego legendarnego sterownika master? Mój mechanik twierdzi, że nie.
- Od: 24 wrz 2006, 15:58
- Auto: BL L6
To niech twój mechanik rozkręci drzwi i zobaczy że nie ma tam siłownika (słynnego master).
Ja początkowo kupiłem tak samo sam moduł sterujący i musiałem go wymienić na ten z siłownikami.
Ja początkowo kupiłem tak samo sam moduł sterujący i musiałem go wymienić na ten z siłownikami.
(Było Mazda 121DB)
OK, ale ja już mam zamek centralny. Działa z kluczyka. Przecież ma siłowniki i sterownik.
Czy nie da się go wzbogacić o obsługę z pilota?
Jeśli kupię takie coś:
http://www.allegro.pl/item195489829_cen ... kosc_.html
to przecież będzie trzeba wywalić cały stary centralny zamek z auta tak? Tam przecież już jest moduł sterujący i cztery siłowniki.
Edit:
Chyba powinienem raczej kupić coś takiego:
http://www.allegro.pl/item195489812_ste ... lota_.html
Czy nie da się go wzbogacić o obsługę z pilota?
Jeśli kupię takie coś:

to przecież będzie trzeba wywalić cały stary centralny zamek z auta tak? Tam przecież już jest moduł sterujący i cztery siłowniki.
Edit:
Chyba powinienem raczej kupić coś takiego:

- Od: 24 wrz 2006, 15:58
- Auto: BL L6
Dokładnie coś takiego musisz kupić.
http://www.allegro.pl/item195489829_cen ... kosc_.html
Tylko że za około 10zł więcej dostaniesz zestawy z dużo ładniejszymi pilotami, choć oczywiście to kwestia gustu.
W aucie są tylko trzy siłowniki.Wiem,że może wydawać się to chore ale tak jest.
W drzwiach kierowcy nie ma siłownika, dlatego jest on potrzebny (jest tylko przekaźnik, który przekazuje sygnał do modułu, a on do 3 siłowników.Fabrycznie otwarcie drzwi od strony kierowcy możliwe jest tylko z kluczyka). Pozostałe siłowniki można zostawić. Ja moduł wymieniłem, żeby oszczędzić sobie kłopotów z instalacją (tzn. odłączyłem go, szkoda fatygi z rozkręcaniem i umieściłem nowy). W razie jakichś wątpliwości pisz.

Tylko że za około 10zł więcej dostaniesz zestawy z dużo ładniejszymi pilotami, choć oczywiście to kwestia gustu.
W aucie są tylko trzy siłowniki.Wiem,że może wydawać się to chore ale tak jest.
W drzwiach kierowcy nie ma siłownika, dlatego jest on potrzebny (jest tylko przekaźnik, który przekazuje sygnał do modułu, a on do 3 siłowników.Fabrycznie otwarcie drzwi od strony kierowcy możliwe jest tylko z kluczyka). Pozostałe siłowniki można zostawić. Ja moduł wymieniłem, żeby oszczędzić sobie kłopotów z instalacją (tzn. odłączyłem go, szkoda fatygi z rozkręcaniem i umieściłem nowy). W razie jakichś wątpliwości pisz.
(Było Mazda 121DB)
1, 2