Polecane sklepy i serwisy

Postprzez Gość » 2 kwi 2007, 17:54

Przepraszam ale ty na pomorzu takich nie ma są same papu draki oszuści i kłamcy BOLSZEWO co na szczęście nie istnieje<glupek2> a TUCHOLKA W Chwaszczynie to oszust i kłamca do potęgi a i potrafi bardziej popsuć auto niż jest zepsute<killer>, a ZDANOWICZ szkoda nawet jechać tam. Powiem tak sam naprawiam moja Mazde 323P i jak na razie tylko elektronikę i jest ok a nie dawno otwarto Serwis w Gdyni to adres ul. Kuśnierska 12D ale tam jeszcze nie byłem więc nic o nim nie wiem widziałem tylko ogłoszenie w gazecie. Najlepszy mechanik to jak już wcześniej pisali koledzy to Pan Wiesiek z Dębicy on mi naprawdę pomógł nawet przez telefon. A mechaniczne naprawy to nowy zakład w miejscowości Chwałkowo 69 woj . Wielkopolskie Pan Krzysztof Goluch jest najlepszym jak do tej pory specjalista w dziedzinie napraw samochodów nie tylko osobowych. :) :)
Gość

Postprzez Sabat » 3 kwi 2007, 12:58

viru napisał(a):
Marcin B napisał(a):Kochani znalazłem w końcu warsztat w Szczecinie. Śmiało mogę go polecić. Autoryzowany serwis Mazdy
http://www.mazdakia.eu/kontakt.htm

Też ich ostatnio znalazłem, niedługo tam jadę robić zaworek i na wymianę filtrów / oleju.

Możecie też spróbować w AutoAbc na ku Słońcu
Ja tam robiłem na jesieni swoja 323c i na razie jeździ ;)
dla przypomnienia rachunek http://img112.imageshack.us/my.php?imag ... nekfp2.jpg
Forumowicz

Od: 29 wrz 2006, 14:11
Auto: Mazda6 GG 2.0 MZR-CD 2004

Postprzez mihal85 » 6 kwi 2007, 22:23

Noo Mazda wróciła Cała i zdrowa. Jeździ się dużo lepiej, po prostu nie to autpo co wcześniej. Wcześniej wewnątrz podczas jazdy nie było można rozmawiać bo nic nie było słychać Podczas jakiegokolwiek ruchu kierownicą w trakcie jazdy "waliły" koła. Katastrofa. Teraz jak wsiadłem to cisza, tylko lekki szum od opon. Okazało się, że przeguby są w porządku, ufff

Jeśli chodzi o to co zostało zrobione:

*Wymiana paska rozrządu
*Wymiana napinacza paska
*Wymiana rolki prowadzącej
*Wymiana uszczelniaczy wałków rozrządu

*Wymiana paska klinowego klimatyzacji
*Wymiana paska klinowego alternatora

*Wymiana łożysk z przodu

*Wymiana klocków hamulcowych

Całość zamknęła się w kwocie 1150zł. Z czego wsyztskie części kosztowały około 920zł. Na serwis nie mogę narzekać. Wszystko zostało zrobione szybko i sprawnie. Gwarancja na wszytsko jest. Jestem zadowolony i według mnie serwis Mazdy w Osielsku koło Bydgoszczy jest godny polecenia

Witam, własnie wróciłem od mechanikia, gdzie niestety musiałem autko zostawić. Jechałem z zamiarem wymiany klocków hamulcowych, naprawą hamulca ręcznego, wymianą uszczelki silnika (prawdopodobnie tej na zaworach) oraz wymianą łożysk w kołach. Przy okazji wynikła jeszcze wymiana najróżniejszych pasków (w tym rozrząd) i tak oto pieniądze znikają Mam nadzieje, że nie dojdą do tego przeguby bo to już będzie olbrzymii koszt. Wszytskie te rzeczy co napisałem plus jeszcze jakieś inne, które dochodzą w trakcie napraw plus koszt roboty mechanika to około 1000zł

Oby chodził jak szwajcarski zegarek po tych wszytskich zabiegach. Bo inaczej zwariuje. Mazda jest w serwisie w Osielsku. Jak narazie (odwiedziałem serwis kilka razy) jestem zadowolony z jego pracy. Po tych wszytskich wymianach i naprawach napisze co z autem żeby reszta Mazdowiczów z okolicy wiedziała co i jak. Pozdrawiam.
godny polecenia.

Pozdrawiam.
Forumowicz

Od: 14 lut 2007, 23:09
Auto: Mazda6 GH LF-VD

były:
Mazda 323F BA Z5
Seat Toledo II 1.9 TDI

Postprzez Darek » 12 kwi 2007, 19:53

Bardzo pozytywne doswiadczenie z Firma z Rzeszowa przysłała mi w ekspresowym tempie roletkę bagaznikową do Mazdy 2, kompetentni i mogę polecić.
AUTOSYSTEMY FOX
ul.REJTANA 67
35-959 RZESZOW
darekdr
Początkujący

Od: 10 mar 2007, 06:31
Auto: Mazda 2 CDTi 2003

Postprzez w.skladowski » 15 kwi 2007, 11:26

Ostatnio wysypał mi się wydech w mojej 626 GD i niestety nie dało sie go pospawać, wiec musiałem kupić nowy. Polecam firmę Tłumiki24.pl. Za rurę kolektorową i ostatni tłumik zapłaciłem 200 zł. Nie wiem jak będzie z ich trwałością, ale na razie są i działają. A jeśli chodzi o samą firmę, to bardzo miłe chłopaki, dają nawet upusty. Sprzedają wydechy chyba do wszystkich samochodów. Tłumiki można również odbierać osobiście. Firma mieści sie w Warszawie na 17 stycznia a ile to nie pamiętam. Trzeba sprawdzić na ich stronie www.tlumiki24.pl. Polecam
w.skladowski

Postprzez bobiscig » 17 kwi 2007, 10:45

Witam Wszystkich Klubowiczów mam pytnko czy ktoś orientuje się czy jest jakis tani lakiernik samochodowy ( blacharz ) bo tydzien temu przykry przypadek miałem 7.04- około 19 pojechałem z brtem do legnicy po mazdeczke 323f 96' . I jadąc przez złotoryje zostałem zatrzymany przez panów Policjantów na kontrole i wyszło moje lenistwo heh ... :( za słaby chamulec ręczny, i doczepili sie stanu tylnych opon ( moim zdaniem było to przegięcie bo stan był naprawde ok ) co przezco chciał czy nie chciał zatrzymanie dowodu rejestracyjnego wrrr... :/ ... trudno ale to jeszcze nie koniec krzykneli 250 zł. 4 punkty ale po negocjacjach zeszli na heppy end 50 zl. bez punktow ufff... oczywiscie mandat przyjęty na klate jade dalej w legnicy obejrzelismy mazde była super ale bratu sie nie podobała ( nie wiem czemu ale to jego kasa ) . Wkoncu powrot... i po wyjezdzie z legnicy za zakretu wyskoczył mi na zakręcie auto pilotujące samochody Ciężarowe na kogutach spotkałem sie z nim na środku zakrętu walnął mi trzy razy długimi światełkami po oczach ja juz prawdopodobnie ze zmeczenia <glupek2> odbiłem w prawo a tam spotkałem sie z betonowym słupkiem .... zderzak przedni prawy błotnik do regeneracji ( fotki umieszcze w ciągu trzech dni ) i tu do was pytanko : jakis warsztat w okolicach jeleniej do 50 km. lakierniczy ? Bo niewiem czy po zrobieniuewentualnie wymianie zderzaka nie bede malował całego autka . Moj tel. to 781611 974 jezeli ktos zna naprawde nie drogiego lakiernika niech eskiem wysle adres z góry wielkie DZIEKI . Tak na marginesie reczny zrobiony oponki wymienione czekam tylko az przesla dowod ze zlotoryji do jeleniej do urzedu... POZDRAIAM KLUBOWICZÓW :)))) :)
Jelenio górski pogromca szos :)
Początkujący

Od: 18 mar 2007, 12:25
Auto: mazdeczka 323f 91r 1,6 16v

Postprzez Sylwek_626 » 22 kwi 2007, 07:38

Miałem problem z obrotami w mojej 626 comprex 2,0D . Dochodziła do 2 tyś. i zaczynała sie dusić , niby typowa usterka w comprex'sie , wymiana filtra powietrza i pasków sprężarki powinna pomóc ... Niestety nie pomogło , nie mialem czasu jechać do Jaksy , więc pojechałem do polecanego "mechanika" który wymienił mi uszczelke i spanował głowice (czas naprawy 2 tyg.) Jednak problem nie zostal rozwiązany a pieniądze (nie małe) wydałem .
Czyszczenie , wymiana zaworu startowego także w niczym nie pomogła .
Znalazłem w Lodzi mechanika , który naprawił auto w jeden dzień , policzył 200zł , powiedział co trzeba jeszcze zrobić przy aucie w bardzo profesjonalny sposób. Niestety nie zdradził mi co było przyczyną usterki ,
jednak drogą dedukcji sam doszedłem co było naprwiane. Tak czy owak , śmiało polecam warsztat tego Pana wszystkim użytkownikom comprexa,na szyldzie jest napisane że wszystkie mazdy , ale wiem że właściciel miał kiedyś comprexa , a po jego robocie widać że poznał go dobrze .
Oto adres : Lódź ul Smutna 16 (okolice więzienia czy też ośrodka egzaminacyjnego kierowców)
telefon : 042 678 85 22 wewnętrzny 215
"Są tylko 3 prawdziwe sporty: walki byków, alpinizm, automobilizm. Reszta to tylko gry..."
Forumowicz

Od: 19 gru 2006, 09:29

Postprzez Marcin ( Pycia ) » 23 kwi 2007, 08:24

Ja chcialem polecic firme internetowa z allegro ... :D ...nazywa sie MAX-DYWANIK ... kupowalem u goscia dwa gumowe dywaniki na przod. Bardzo dobry kontakt ... po odbiorze przesylki pelna radosc. Dywaniki bardzo dobrze dopasowane niczym ori a guma tez jest porzadna i nie sciagaja sie.
Najwazniejsze .................................nie smierdza :D. Polecam ...!!!
..... " Mazda " szkoda ze tak pozno ja poznalem ...
Forumowicz

Od: 27 maja 2005, 16:49
Auto: Mazda 6 GY Kombi 2,0 PB 2006

Postprzez yano57 » 25 kwi 2007, 09:24

Niezły elektryk jest przy Arkuszowej 130, tel.: 601-151-949. Chłopak pracował przez dziesięć lat w serwisie Toyoty, po czym założył własny biznes specjalizuje się w japończykach.
Arkuszowa jest na Bielanach mała uliczka, którą wyjeżdża się z Warszawy w stronę Lasek. Wadą jest to, że klientów ma przeważnie umówionych wiec trzeba odczekać w kolejce i zostawić auto na kilka godzin, dokonanie naprawy od ręki jest raczej nie możliwe.
Forumowicz

Od: 23 mar 2007, 19:27
Auto: Mazda 323 BG, Mazda 323 BA aktualnie jest Mazda 3 BK 1.6 2007, Mazda CX-5 KF.

Postprzez Marcin211186 » 2 maja 2007, 22:36

Polecam sklep "AUTO JAPAN" D.Górnicza ul.kasprzaka 6
tel.032-268-04-84
tel. kom. 601-456-688
gg.3825090

W sklepie jest wiekszość części i to całkiem nie drogo.
Możecie ich takrze znaleźć na giełdzie samochodowej w Gliwicach w BOX-ie 110
Marcin211186

Postprzez koksik » 3 maja 2007, 22:26

Nie znalazłem dokładnie tej firmy o którą pytasz ale podam kilka innych może się przydadzą te informacje:
Elektromot. Regeneracja. Rozruszniki, alternatory
tel. 0 22 679 56 35
03-604 Warszawa, Spójni 10

Chudzik Krzysztof. Elektromechanika i mechanika pojazdowa
tel. 0 22 615 79 29
04-708 Warszawa, Rosnąca 2

Kruszewski Andrzej, Szubierajski Mariusz. Elektromechanika samochodowa
tel/fax. 0 22 612 04 13
04-158 Warszawa, Zamieniecka 63

2M Auto-Elektro
tel. 0 22 679 54 00
03-671 Warszawa, Radzymińska 166

A.F. Jettro. Autoelektroczęści. Sklep, serwis
tel/fax. 0 22 862 70 52
01-141 Warszawa, Wolska 82
(:Mazda:)--> Bawareczka-->Lani-->Xsara
[url=http://imageshack.us][img]http://img185.imageshack.us/img185/6513/banner1ie2.jpg[/img][/url]
[url=http://g.imageshack.us/img185/banner1ie2.jpg/1/][img]http://img185.imageshack.us/img185/banner1ie2.jpg/1/w668.png[/img][/url]
[url=http://www.motostat.pl/statystyki-pojazdu/363][img]http://www.motostat.pl/user_images/363/icon4.png[/img][/url]
Forumowicz

Od: 15 paź 2006, 21:37
Auto: Citroen Xsara

Postprzez Artur » 12 maja 2007, 09:00

MARCIN-LAKIERNIK BLACHARZ,660048913,chłopak robi tanio i solidny.
ŁUKASZ-MECHANIK,012-387-12-85,SPOKO...ALE TRZEBA KAWAŁEK JECHAĆ ZA KOCMYRZOWEM W KIERUNKU NA SŁOMNIKI.
LOCO KRAKÓW OCZYWIŚCIE...

POZDRAWIAM WŁAŚCICIELI MAZD.
Początkujący

Od: 24 lut 2007, 20:57
Auto: 323F.1.5 16V DOHC 1997R

Postprzez moniaboss » 13 maja 2007, 14:10

bezapelacyjnie polecam serwis MAZDY w Łodzi. kierownik, pan Jacek jest ekspertem. fanatyk Mazdy. doradzi, pomoże i zawsze jest tam miła atmosfera. Pilnuje by w serwisie pracowali tylko kompetentni ludzie, reszta nie ma czego szukać. zdecydowanie polecam.
moniaboss

Postprzez Gość » 27 maja 2007, 06:22

Z czystym sumieniem nie mogę polecić serwisu Mazdy i Kia
w Szczecinie, ul Madalińskiego 8

Wymieniałem tam rozrząd w Kia Carnival – koszt z częściami orginalnymi – 1600 zł, wymiana wszystkich płynów i filtrów łącznie z przeciwpyłkowym do klimy – 500 zł. Sprawdzenie szczelności i nabicie klimy – 180 zł.
Obsługa wydawala sie fachowa dla laika. Niestety kase wzieli i wypuscili klienta w trase, mimo że jednak z wozu cos sie lało. Dopiero wizyta w innym zakładzie wykazała że mimo że w czasie zmiany rozrzadu widac było wycieki z zimeringów, nikt sie tym za bardzo nie przejął, bo to już byłby dłuższy czas czekania na kaskę za wymianę rozrządu. Reasumując, jako klient oczekiwałem fachowej poradyy i kompleksowej obsługi, nawet jeśli wyszło cos ponad plan i samochód musiałby zostać dłużej w warsztacie, ale ... niestety.
Ostatnio edytowano 24 lip 2007, 16:33 przez Gość, łącznie edytowano 1 raz
Gość

Postprzez Oficer Cochese » 3 cze 2007, 13:54

tu jest adres internetowy sklepu w którym można dostać trochę trudno poszukiwanych części http://www.auto-internet.pl/index.php?kat=779 , ja znalazłem do swojej zbiornik paliwa ale są też inne fajne rzeczy , pozdrawiam !
Oficer Cochese

Postprzez Gość » 12 cze 2007, 22:45

co do serwisu klimy w łodzi, to sprawdz na slaskiej 42 u grapowa!
Gość

Postprzez Gość » 15 cze 2007, 14:53

Dzięki za odpowiedzi, na pewno skorzystam.

Faktycznie zapędziłem się i wkleiłem też nazwy sklepów.

Tu link do ogłoszenia z autkiem:
http://www.allegro.pl/item204749826_maz ... oclaw.html
Autko jest do obejrzenie w Muchoborze Wielkim, koło lotniska.

Ja tak czy siak się wybieram, ale gdyby któryś z doświadoczonych Mazdowiczów mógł mnie wesprzeć w obejrzeniu autka swoją wiedzą to bardzo chętnie.

Ze swojej strony oferuję serdeczne dziękuję i zgrzewkę piwa za fatygę, a jeżeli zdecyduję się na kupno to dodatkowo 10% od kwoty jaką uda się stargować.

Kontakt do mnie: 783-390-470 lub wiadomość prv, ale moge nie zdarzyc odebrac.
Pod tym numerem będę dostępny dopiero ok 17:30.

Pozdrawiam,
Ozio
Gość

Postprzez Beny » 4 lip 2007, 14:15

thormuld napisał(a):Witam!

To jest jednocześnie polecenie – i pytanie :)

Naprawiałem moją GE (a miałem z nią trochę przejść) u pana Marka Warmusa (miał warsztat za stacją BP na skrzyżowaniu 29 Listopada i Prandoty). Świetny fachowiec dysponujący naprawdę ogromną wiedzą – każdemu mogę polecić. Jedyna wada – strasznie zabiegany.

Ale jest jeden problem – nie podam namiarów – bo sam je straciłem. Przenosił się niestety parę miesięcy temu w inne miejsce – i tego już nie udało mi się znaleźć.

Gdyby ktokolwiek na niego trafił – proszę o informację.

Numer do warsztatu 012 425 56 00
Obrazek
Przemek...
Klubowicz

Od: 8 wrz 2006, 16:22
Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT

Postprzez 22vader » 5 lip 2007, 02:46

jeśli chodzi o Kraków to bardzo bardzo polecam "PERFEKT SERVICE" Na ulicy Makuszyńskiego 19
chłopaki bardzo profesjonalnie podchodzą do sprawy i mają duże pojęcie o japońskich autach i tylko takimi się zajmują, a poza tym nie robią nic na siłę i nie jak w innych serwisach wymieniają wszystko co się da tylko to co naprawdę trzeba, oraz pomagają w zdobyciu trudno dostępnych części

pozdrawiam
jutro wrzucę zdjęcia madzi po przeróbkach ;)
Forumowicz

Od: 1 lip 2007, 20:22
Auto: mazda 323f ba 1997r. 1,5 16V

Postprzez Globy » 8 lip 2007, 20:30

Polecam w Warszawie:

Motomita
Al. Krakowska 285 (obok Statoila i myjni)
02-133 Warszawa
Tel. 0-22 886-49-67

Montaz i serwis instalacji gazowych, szybka i fachowa obsluga oraz przyjazne ceny. Obsluzono mnie od reki w srodku tygodnia, eliminujac problem z funkcjonowaniem instalacji gazowej, przeprowadzajac czyszczenie dolotu i badanie spalin (30 zl).

Autokosmetyki.pl
Trakt Lubelski 195 (5-10 minut od Mostu Siekierkowskiego)
Warszawa
Tel. 0-22 615-29-94
www.autokosmetyki.pl

Centrala internetowego sklepu z kosmetykami, polecam – mila obsluga, mozliwosc profesjonalnej dyskusji oraz rabaty.
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120