Mazda 323 BG PN '91
Twoje odszkodowanie będzie kwotą wynikająca z różnicy między wartością pojazdu sprzed wypadku a wartością wraku.
Ja tak miałem jak tata miał wypadek Corollą i też była szkoda całkowita ...
Ja tak miałem jak tata miał wypadek Corollą i też była szkoda całkowita ...
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
Porek napisał(a):Szkoda całkowita, dokładna wycena będzie znana we wtorek
Bierz kasę do ręki i poszukaj jakiegoś dobrego blacharza który bez ściemniania Ci powie co można zrobić z tą podłużnicą. Jeśli stwierdzi że można to w miarę tanio i dobrze zrobić to remontuj (oczywiście kasy musi Ci starczyć z ubezpieczenia, w dodatku powinno Ci zostać jeszcze jakiś gratis), jeśli nie – to można zawsze sprzedać komuś Mazdę na części (dokumenty to też "część" jak się ostatnio przekonałem) a obejrzeć się za nowszą. Opcja bezgotówkowa to wg mnie najgorszy dla Ciebie wariant. Tak samo jak wzięcie kasy i oddanie kasy na szrot w celu złomowania (wtedy nie dostaniesz ani złotówki za wrak, a w dodatku przypadku niezgodności masy auta z wpisem w dowodzie rejestracyjnym musiałbyś dopłacić ok 10-20 zł za każdy brakujący kilogram)
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
Porek wielkie współczucia i po przeczytaniu ostatnich stron zgadzam się trochę z Porkiem.
Gdybym w tym momencie też tak dostał jak Ty, to raczej nie satysfakcjonował by mnie zwrot kwoty wartości rynkowej, [też pewnie z 6tys].
Może i auto rynkowo tyle jest warte, ale doliczając kase jaką włożyłem w autko żeby wyglądało, jak wygląda, to dla mnie jest ona warta o wiele więcej ...
Gdybym w tym momencie też tak dostał jak Ty, to raczej nie satysfakcjonował by mnie zwrot kwoty wartości rynkowej, [też pewnie z 6tys].
Może i auto rynkowo tyle jest warte, ale doliczając kase jaką włożyłem w autko żeby wyglądało, jak wygląda, to dla mnie jest ona warta o wiele więcej ...

-----------------------------------------------------------
Mazda 323f GLX B6E ---> Honda Prelude V gen F20A4
- Od: 11 sie 2006, 18:48
- Auto: BB6 SiR
Porek napisał(a):już wypatrzyłem kilka BA z silnikiem Isuzu 1,7TD
hmmm, a wydawałoby się że to rzadkość
celuj w BA 
ja napisalbym jeszcze odwolanie do wyceny bo zazwyaczaj 1 jest troche zanizona i dopiero po odwolaniu daja troszke wiecej i wtedy bral odszkodowanie + wrak ktory bym sprzedal czy to w calosci czy na czesci i kupowal nowa mazde
Ja mialem podobna sytuacje w tym roku – meganka dostala strzala w tyl i zgiela sie wlasnie podluznica, samochod jezdzil normalnie ale trzeba bylo cos z tym zrobic. Ubezpieczenie wyplacilo kase i oddalo samochod ktory sprzedalismy gosciowi za 2 krotnie wieksza kase niz chcieli nam dac za wrak (a gosc jak kupowal to nawet nie obejrzal samochodu bo mial swoja meganke z salonu ktora trzymal w garazu kawalek od domu i chcial samochod zeby dojezdzac do tego garazu
)
Ja mialem podobna sytuacje w tym roku – meganka dostala strzala w tyl i zgiela sie wlasnie podluznica, samochod jezdzil normalnie ale trzeba bylo cos z tym zrobic. Ubezpieczenie wyplacilo kase i oddalo samochod ktory sprzedalismy gosciowi za 2 krotnie wieksza kase niz chcieli nam dac za wrak (a gosc jak kupowal to nawet nie obejrzal samochodu bo mial swoja meganke z salonu ktora trzymal w garazu kawalek od domu i chcial samochod zeby dojezdzac do tego garazu

- Od: 23 wrz 2004, 21:48
- Auto: Mazda MX-3 1.6 16V
czekamy na foty naparwionego hebelka
tatus ma calibre
brat ma hebla
a corko – siostra ma france
Piekna rodzinka
tatus ma calibre
brat ma hebla
a corko – siostra ma france
Piekna rodzinka

In this white wave I am sinking...
In this silence... In this white wave... In this silence... I believe...
I have seen you, in this white wave, you are silent...
You are breathing in this white wave ...I am free...
In this silence... In this white wave... In this silence... I believe...
I have seen you, in this white wave, you are silent...
You are breathing in this white wave ...I am free...
- Od: 31 mar 2007, 15:10
- Auto: hmmm nie ma wyjścia, musi być znów mx3...
Witam Mateusz z tej strony tez Mateusz hehe niebylbym zainteresowany ta mazda szukam jednak mazdy 626
-
mole90
mole90 napisał(a):Witam Mateusz z tej strony tez Mateusz hehe niebylbym zainteresowany ta mazda szukam jednak mazdy 626
bierz a nie marudz