cos zaczelo mi stukac w tylnym kole. Jak podniose auto i zakrece kółkiem wszystko jest git ale jak podczas jazdy slychac stukanie. Podejrzewam ze to łożysko ale chce sie upewnic zanim pojade do mechanika. I jeżeli wiecie ile kosztuje wymiana łożyska to dzieki za info.
Stukanie w tylnym kole
Strona 1 z 1
Witam klubiowiczy i prosze o podpowiec co to moze być.
cos zaczelo mi stukac w tylnym kole. Jak podniose auto i zakrece kółkiem wszystko jest git ale jak podczas jazdy slychac stukanie. Podejrzewam ze to łożysko ale chce sie upewnic zanim pojade do mechanika. I jeżeli wiecie ile kosztuje wymiana łożyska to dzieki za info.

Stabilizatory do wymiany lub jak mówi kolega Popławszy – wybite tuleje, łożysko na pewno nie, ponieważ łożyska słychać podczas jazdy cały czas, dźwięk łożyska może tez narastać wraz z prędkością.
- Od: 3 paź 2005, 17:44
- Auto: Mazda 626 (GE) 2.0 FS 93r
Stabilizator ? łącznik?.........
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
hej dzieki
mechanik kazał mi jeżdzić. Łacznik nie (sprawdzony i wymieniony) zobaczymy czy sie to bedzie nadal dzialo. Jak dzisiaj jezdzilem to bylo cicho hmmmm zobaczymy 

Marcino napisał(a):Proponuję zacząć od dokręcenia koła
( sprawdź czy śruby się nie poluzowały)
heh...
po sprowadzeniu autka z Niemiec i po przejechaniu okolo 1kkm zaczelo cos pukac,stukac...pojechalem do goscia co mi autko sprowadzil i narobilem duzo szumu....gosc wzial lewarek i kazal mi wlaczyc I bieg i bez gazu...macal macal az wymacal...okazalo sie ze jakas qr** w Niemczech

niemniej jednak...
lukasz 323C napisał(a):Stabilizatory do wymiany lub jak mówi kolega Popławszy – wybite tuleje, łożysko na pewno nie, ponieważ łożyska słychać podczas jazdy cały czas, dźwięk łożyska może tez narastać wraz z prędkością.
tez wydaje sie bardzo prawdopodobne...nawet chyba bardziej niz to co mnie spotkalo
Pozdro
No risk No fun!!!
- Od: 25 gru 2005, 19:49
- Auto: Mazda 323C
Czyli był rozwalony skoro został wymieniony?Rascal napisał(a): Łacznik nie (sprawdzony i wymieniony
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
czy można jakoś sprawdzić stan tych stabilizatorów i tulejek bez rozkręcania auta i wyciągania tych części?? bo ostatnio jak jeździłem z wyłączonym radiem, to słyszałem, że coś stuka w obu [jakich?] kołach (takie głuche stukanie) i czy może ktoś podać przybliżony koszt stabilizatorów i tulejek?
- Od: 12 mar 2005, 21:30
- Auto: 323F BA 1,5i '94 16V 4/DOHC
Wjedz na rolki i ogolnie wejdz pod samochod poszarp poogladaj w kanale ja tak zrobilem z moja madzia po zakupie i okazalo sie ze mam tuleje podluzna do wymiany (wybita) dowiedzialem sie w serwisie czesci ze taka tuleja kosztuje 40zl (nowka podroba) i co ciekawe nie ma a przynajmniej u mnie (Szczecin) tulei poprzecznych na szczescie u mnie z tym wszystko ok.
Don't drink and drunk u may hit a bump and spill you drink!
- Od: 2 mar 2007, 18:56
- Auto: Mazda 323C 1.5 16v DOHC 1994r.
Strona 1 z 1