Fabryczny pilot zamka centranego
1, 2
Jestem posiadaczem Mazdy 626 rok 2000.Kupilem ja 4 tygodnie temu lecz bez pilota, ( poprzedni wlasciciel go zgubil ).Kupilem na aukcji najpierw pilot uzywany i niestety nie dalo sie go zgrac mechanik stwierdzil, ze zepsuty. Ok kupilem 2 nowy ponoc pasujacy do 626.i Premacy. Jest to samo! Co moze byc nie tak? Cos z centralnym zamkiem? Czy tez musi byc pilot z konkretnym nr nadwozia , bo tez tak slyszalem.Pilot zgrywa sie przekrecajac 3 razy stacyjka i trzy razy przyciskiem u drzwi , a potem raz w pilocie. Widzialem jak to robi mechanik.Czy jest moze jakis inny sposob sprawdzenia, co nie gra??
Dzieki za pomoc, pozdrawiam Jerzy
Dzieki za pomoc, pozdrawiam Jerzy
- Od: 5 maja 2007, 10:30
Gach napisał(a):Mozesz mi jeszcze podpowiedzies jak sie wstawia zdjecia, obrazki.
1. Robisz zdjecie
2. Przenosisz do komputera
3. www.fotosik.pl
4. Jesli nie masz konta, rejestrujesz sie
5. Wrzucasz fotke
6. Klikasz pokaz wszystkie kody –> COPY "Pelen rozmiar na forum"
7. Wchodzisz na forum
8. Do watku robisz PASTE kodu z #6
Zdjecie powinno miec rozmiar niewiekszy niz 800x600px.
Pozdrawiam,
voytecku.
http://images21.fotosik.pl/251/2566f37141e15621med.jpg
Czy to wystarczy?
Czy to wystarczy?
Widzialem zdjecia, niestety nie umiem nic wiecej powiedziec. Musisz zadzwonic do ASO i podac im swoj VIN, na tej podstawie ustala jakies masz ID pilota i albo kupic u nich (ok. 200zl) lub szukac samemu.
Pozdrawiam,
voytecku.
Pozdrawiam,
voytecku.
Gach napisał(a):Tylko jeszcze co to jest ASO
Autoryzowana Stacja Obslugi
Gach napisał(a):co to jest VIN
Vehicle Identification Number – Numer Identyfikacyjny Samochodu, sprawdz dowod rejestracyjny, naklejke w autku i tam jest napisany taki dlugi numer. to wlasnie VIN.
Gach napisał(a):co kosztuje te 200 zl
200zl kosztuje pilocik sterowania zamkiem centralnym i fabrycznym alarmem.
Zadzwono najpierw do dealera w DE i zapytaj. Potem, gdy bedziesz w PL, zadzwon do jakiegos tutaj (np. AZAuto w Warszawie, www.azauto.pl)
Pozdrawiam,
voytecku.
Jestem zzeda i moze zadaje glupie pytania, sory! Ale czy ten pilocik sterowania zamkiem to cos innego niz to, na zdjeciu ? Jesli tak czy mozna go dopaspwac do tego pilota co posiadam?. Tu w DE piloty u deslera kosztuja 160 euro i przyznam, ze troche jest to drogo dla mnie za te przyjemnosc , choc przyznam bardzo ulatwiajaca zycie starszym ludziom.
Bardzo dziekuje za tyle cierpliwosci
Pozdrawiam Jerzy
Bardzo dziekuje za tyle cierpliwosci
Pozdrawiam Jerzy
Witam.
Jakiś czas temu kupiłem pilota do mazdy (model: 41601). Dzięki instrukcji znalezionej na forum, udało mi sie go zaprogramować i do tej pory działa.
Kupiłem więc drugi używany pilot. I tu pojawia sie problem. Wygląda identycznie, ale ma inne oznaczenie (41803) (gość- sprzedający zarzekał się że pasuje, ale z takimi różnie bywa).
Ten pilot właśnie nie reaguje przy programowaniu.
Da się coś z tym zrobić, czy nie będzie działał u mnie?
Jakiś czas temu kupiłem pilota do mazdy (model: 41601). Dzięki instrukcji znalezionej na forum, udało mi sie go zaprogramować i do tej pory działa.
Kupiłem więc drugi używany pilot. I tu pojawia sie problem. Wygląda identycznie, ale ma inne oznaczenie (41803) (gość- sprzedający zarzekał się że pasuje, ale z takimi różnie bywa).
Ten pilot właśnie nie reaguje przy programowaniu.
Da się coś z tym zrobić, czy nie będzie działał u mnie?
- Od: 18 gru 2007, 13:44
- Auto: Mazda 626 GF 99r.
2,0 Benzyna
shuvarek napisał(a):Da się coś z tym zrobić, czy nie będzie działał u mnie?
Z tego co wiem to są różnice między pilotami w samochodach przeznaczonych na rynek europejski a tymi na amerykański i dlatego ten pilot może różnić się (nie mam na myśli wyglądu zewnętrznego) od oryginału jaki w tej chwili działa u Ciebie i nie będzie działał. Niestety nawet sprzedajacy pilota mógł nie wiedzieć na jaki rynek był pierwotnie przeznaczony samochód z którego tenże pochodzi.Tutaj masz odpowiedni temat o pilotach do GF-ki:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=35208
Jest jeszcze kilka innych tematów które dość łatwo znależć używajac opcji "szukaj" i następnym razem prosze o dopisywanie się w którymś z istniejących wątków. Jutro podkleję pytanie do wskazanego tematu. Pozdrawiam
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
Witam,
Czy do mojego samochodu Premacy 2003 ditd bedzie pasowal pilot od Premacy 1,8 benzyna 2000R.
Edit 05/03: Dzwoniłem do ASO w Gdańsku i na początku powiedział mi że mój samochód fabrycznie nie posiada pilota do centralnego zamka. Po naciskach z mojej strony wkońcu znalazł że jaednak ma i zaśpiewał 560 zł za pilot
Pozdrawiam
Czy do mojego samochodu Premacy 2003 ditd bedzie pasowal pilot od Premacy 1,8 benzyna 2000R.
Edit 05/03: Dzwoniłem do ASO w Gdańsku i na początku powiedział mi że mój samochód fabrycznie nie posiada pilota do centralnego zamka. Po naciskach z mojej strony wkońcu znalazł że jaednak ma i zaśpiewał 560 zł za pilot

Pozdrawiam
marcili napisał(a):Witam,
Pozdrawiam
Dorwałem VIN innego auta Mazde Premacy 1.8 benzyna z 2000 R i porównałem ze sobą w bazie i wniosek że są zastosowane "chyba" różne centralki:
Premacy diesel 2003 2.0 ditd | Premacy benzyna 2000 1.8
TRANSMITTER SET,
KEYLESS CB81-67-5RY | CB07-67-5RY
UNIT/TRANSMITTER,
KEYLESS CB81-67-5D0 | CB07-67-5D0C
KEYLESS ENTRY SET, CB80-67-5DZ | CB01-67-5DZC
UNIT,DOOR LOCK & TIMER , C100-67-830 | C100-67-830
w pierweszj linii istotny jest
ten pięciocyfrowy numer
np. 41601....
i to on powinien być taki sam
pozdr.
E.
ten pięciocyfrowy numer
np. 41601....
i to on powinien być taki sam
pozdr.
E.
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
1, 2