Czesc!
Mam pytanie . Czy ktos kiedys probowal odswiezyc kolor listw bocznych na drzwiach??
Zastanawiam sie nad pomalowaniem ich, ale nie jestem pewien czy lakier bedzie sie trzymal na plastiku i czy nie bedzie sie zluszczal. Moze ktos juz to probowal zrobic??
pozdrawiam:)
Listwy boczne – jak odświeżyć?
Strona 1 z 1
oktawian napisał(a):Mam pytanie . Czy ktos kiedys probowal odswiezyc kolor listw bocznych na drzwiach??
Zastanawiam sie nad pomalowaniem ich, ale nie jestem pewien czy lakier bedzie sie trzymal na plastiku i czy nie bedzie sie zluszczal. Moze ktos juz to probowal zrobic??
Jeśli chcesz odświeżyć to musisz zakupić jakiś specyfik ... u mnie koło supermarketu e'leclerc jest myjnia i mają tam świetny specyfik który zastosowany 2 razy na czarny element plastikowy naprawde poprawia jego wygląd.
A jeśli chcesz pomalować to musisz kupić podkład do plastiku, papier ścierny żeby zmatować elementy, wyczyścić, odtłuścić i pryskać dobranym lakierem pod kolor auta.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
Przenoszę tam gdzie jego miejsce!
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
Jest taki dość ciekawy gadżet, nazywa się to po prostu "czernidło" i muszę przyznać że daje bardzo ładny efekt, np. FIXOL. To pasta którą się nakłada po wyczyszczeniu elementu plastikowego. Można stosować do tworzyw sztucznych, uszczelek a nawet opon
Polecam.
Don Szturchen napisał(a):Jest taki dość ciekawy gadżet, nazywa się to po prostu "czernidło"
Jest tani a efekt jest dosyć trwały, u mnie od roku listwy i zderzaki nadal czarne pomimo wielokrotnego mycia. Trzeba tylko dość dokładnie i z wyczuciem go nakładać żeby zacieków nie było.
- Od: 21 lut 2006, 14:44
- Auto: 323BG 91r sedan 1.3i 16V
Don Szturchen napisał(a):Jest taki dość ciekawy gadżet, nazywa się to po prostu "czernidło"
takze polecam ksozt okolo 7 zl a starcza na bardzo dlugo i efekt super
TALREP napisał(a):ja smarowalem cale zderzaki w polonezie olejem roslinnym a potem dokladnie wycieralem. efekt byk porzadany choc krotkotrwaly. okolo2 miechy, ale nic sie nie przyklejalo
właśnie o taki sposób mi chodziło tyle że olejem silnikowym
a jeżeli 2 mc to i tak nieźle , bo nowych i tak z tego nie zrobie
Alarmy, sterowniki c.z., centralne zam.
www.REMOTRONIX.com
www.REMOTRONIX.com
- Od: 20 kwi 2005, 19:38
- Auto: Było:
323F BG 1.6 '92
323F BA 1.5 '97
323F BA 1.5 '96
Jest:
3 BP 2.0 '19
dzik86 napisał(a):a jeżeli 2 mc to i tak nieźle , bo nowych i tak z tego nie zrobie
no i właśnie tutaj mógłbyś się zdziwić, bo wyglądają jak nowe a może nawet lepiej po użyciu czernidła. U mnie w firmie używamy tego do ciągników siodłowych, powiem Ci że DAF XF 95 po polerce i potraktowaniu czernidłem atrapy i innych elementów z tworzyw sztucznych wygląda jakby dopiero co wyjechał z salonu, a te auta robią spore przebiegi (rzędu 10000-15000 km/miesiąc) i uwierz mi że różnica przed i po takiej 'kuracji odmładzającej' jest ogromna.
A macie jakiś sposób na to jak sie listwy niechcąco trochę "zasmarowały" pastą,mleczkiem przy polerce i zostały białe ślady na listwach. Niezbyt chce to zejść normalną wilgotną szmatką.....nawet bym powiedział że wogóle nie chce.
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Strona 1 z 1