Kills on Road & Street
Kilka dni temu wracałem z pracy późnym wieczorem, stanąłem na światłach na prawym pasie, obok Golf2 , taki nie wyróżniający się niczym, ruszyliśmy równo, 1, 2, 3 -i bieg, Golfa dalej widzę w lewym lusterku o długość samochodu za mną, 500 metrów dalej następne światła, za kierownicą Golfa Pan ok. 50-ki, zaraz skręcałem w prawo ale zdążyłem zobaczyć na tylnej klapie znaczek GT.Czy to silnik 1.8 , 8V, kiedyś (10 lat temu) prawie nie kupiłem takiego auta; ile on ma koni ? Z tego co wtedy mówił właściciel to bodajże 96 lub 98 KM.
Nie ścigałem się z nim na ostro, ale niepozorny G2 szedł naprawdę nieźle. Golf 2 GTI to zupełnie inna bajka, nawet bym nie myślał o wyścigu.
Nie ścigałem się z nim na ostro, ale niepozorny G2 szedł naprawdę nieźle. Golf 2 GTI to zupełnie inna bajka, nawet bym nie myślał o wyścigu.
Ludzie nie są stworzeni do pracy ponieważ męczą się w niej.
- Od: 31 maja 2006, 21:43
- Auto: MX5 1.8 Miracle , Honda Civic Sport
Pyton162 napisał(a):aktualnie :
spis moich wygranych i przegranych na 400m
zaczynamy od wygranych
mazda 323 f BA 1.5 bardzo duza wygrana
honda civic 3d 1.5 90km bardzo duza wygrana
honda civic 1.4 90km tak samo
mazda mx3 1.6 16 v 88 i 107 km znaczne wygrane
mazda mx3 1.8 v6 133km – decydują umiejętności kierowcy , bylo tak ze raz ja raz koles
bmw 316 compakt 105km – bardzo duza wygrana
civic coupe 1.5 101 km pelna seria – wygrana
Nissan almera w nowej budzie 1.8 115km – duza wygrana
Teraz przegrane
civic 3d 1.6 v-tec 137km
crx – duza przegrana
preluda 2.2 vtec 227km- duza przegrana
mx6 2.5l – 2 długości auta w plecy
colt 1.6 120km – nieznaczna przegrana , masa auta robi swoje
Ogólnie autko jak na takie rodzinne niepozorne auto jedzie zadowalająco
Dziwi mnie troche że przegrałes z coltem 1,6 113 hp który ma 9,8 s 0-100 km/h a wygrałes z mazdą 1,8 v6 133 hp ktora ma 8,5 do paczki ... hmmm ...
Dziwne zjawisko
ps. to dane katalogowe
- Od: 17 lut 2007, 19:36
- Auto: A3 1.8T
Pyton162 napisał(a):nie jechałem z takim cifem , ale mysle ze to ja bym mial jednak bardziej problem , z hondami mi ciezko idzie
taki civic 1.5 115hp vtece zwija się gorzej od zwyklego d15b2 czyli 90hp
ten silnik jest ekonomiczny.
- Od: 17 lut 2007, 19:36
- Auto: A3 1.8T
Colt 1.6 może i ma w papierach 9.8 ale w rzeczywistości jest szybszy. To nie przypuszczenia – wiem z autopsji 
Liczy się bezpieczeństwo – a im więcej KM tym bezpieczniej
Teraz niestety troche mniej :–(
www.goldwinggl1800.blogspot.com
- Od: 24 lut 2006, 20:01
- Auto: Lancer 2.0 '04 AT
marek napisał(a):Z nowym IS nie miałbyś szans bo nawet diesle ma 8,9 do setki
Właśnie to był ten nowy

za kółkiem młody – na oko 30-letni chłopak i do setki to on mógł mieć 8,9, ale tak jak mówię
– dopiero na 3-cim biegu kończyły mi się szanse
- Od: 18 kwi 2007, 10:08
- Auto: biała 323F BJ 1.8GT 16V DOHC
yiabol napisał(a):Dziwi mnie troche że przegrałes z coltem 1,6 113 hp który ma 9,8 s 0-100 km/h a wygrałes z mazdą 1,8 v6 133 hp ktora ma 8,5 do paczki ... hmmm ...
Dziwne zjawisko
ps. to dane katalogowe
może ścigał się z kierowcami którzy robią to od święta
albo poprostu silnik 1,8 v6 był "trochę" dojechany o co w Polsce łatwo
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Ostatnio był mały wyścig z 328 E36 vs. nasze T5 A/T
Musiał być manual, szedł nieźle ... na prostej zostawał nie tak bardzo za nami (albo BMW sprawne, albo nasze volvo padaka). Starał się nas blokować, ale wymiękł na zakręcie
Musiał być manual, szedł nieźle ... na prostej zostawał nie tak bardzo za nami (albo BMW sprawne, albo nasze volvo padaka). Starał się nas blokować, ale wymiękł na zakręcie
Pozdrawiam,
Paweł
Paweł
- Od: 16 sty 2005, 17:08
- Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG
Spod świateł najważńiejszy jest start – w takim colcie jak się za słabo obejdziemy z gazem to zanim dojdzie na 1 biegu do 3500 troche mija – a jka się przesadzi i wskoczy na 5000 to spali się gumę a przyśpieszenie marne. Może rzeczywiście niektórzy byli niedzielnymi ścigantami 
Liczy się bezpieczeństwo – a im więcej KM tym bezpieczniej
Teraz niestety troche mniej :–(
- Od: 24 lut 2006, 20:01
- Auto: Lancer 2.0 '04 AT
dziś sobie stoje na światłach na marymoncie ( ul.Żeromskiego) obok mnie stoi Honda Civic 3D 1,4 na pasie który jest za 50 metrów do skrętu w lewo. Kierownik na pewno chciał jechac prosto bo nie miał kierunku włączonego. Zrobiło się zielone, ruszamy (ja spokojnie) a widzę że keirownik Civa butuje, żeby wjechac przede mnie to i ja gaz w podłogę. Za chwilę jak dochodziłem do 6tys rpm na jedynce z lewej strony z podporządkowanej na pas Civica wjechała Policja Octavią i kierownik Civa musiał dac ostro po heblach, a ja sobie wrzuciłem 3kę i pojechałem spokojnie dalej:D ale się usmiałem:)
wczoraj miałem taką akcie że wciągnął mnie HYUNDAI COUPE jechałem z swoim lachonem z sauny i tak mnie to sfrustrowało ze odstawiłem Panne i szukałem go po mieście z 2 godziny w końcu dorwałem go jakieś 20 km za miastem , po czym dostał raz w pizd……..z lotu ptaka a następnie po wymianie inf.o naszych autach dostał pięknego kila na dwie długości auta dodam że miał taką samą jednostkę dwulitrową tyle że moja jest w Mazdzie a jego w śmierdzącym hyundaiu
KILOWAĆ SZMA........TRZA PUKI MAZDA RADE DA

- Od: 23 lut 2007, 21:45
- Auto: 323f ba v6 24V
BernR1 napisał(a):z swoim lachonem
O czym mowa?
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

qlesh napisał(a):BernR1 napisał(a):z swoim lachonem
O czym mowa?
dziewczyna?:)