![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Kills on Road & Street
ArtX napisał(a):Lukano mój ojciec ma takie coś zasuwa jak przeciąg zwariowane autkoLukano napisał(a): 15 letnim maleństwem Toyota starlet 1,3 75 koników
Fura niesamowita, już takich nie będzie
A to jest 1990 rocznik. Prawie 400k km na karku, litr oleju od wymiany do wymiany, robione tylko kilka krotnie zawieszenie. Raz uszczelka pod głowica, ale to moja wina, walnięty termostat;) 250k km na gazie,a spala go 7-8 litrów na mieście. I jeździ jeździ i nada chce
A ja zauważyłem że jak jadę "6" nikt za bardzo nie chce się zmierzyć na światłach – może ona nie prowokuje. Ale jak wsiądę do Lancera (a to ma 120KM) to każdy na światłach chce sobie powciskać gaz i sprawdzić co jest lepsze. Ostatnio jakies BMW zaczęło sobie ze mną na światłach – na prostych całkiem dobrze sobie radziło, ale na zakrętach zostawało w tyle że ho ho . Po 2,5 km przejażdzce po mieście gość jechał za mną pod dom zapytać co to za silnik – przy okazji dowiedziałem się że on miał 2.5 V6 – ja 2.0 w automacie. I teraz nie wiem – czy miał tak zarżnięty silnik czy po prostu nie nadążał zmieniac biegi na zakrętach (ja mam AT więc nie musiałem się tym martwi). Pomiejam fakt że w zakręt w który mazdą mogę wejść 60km/h lancerem mogę mieć 85km/h. Mazda jest zdecydowanie bardziej podsterowna. No i w lancerze siedzą 215/40/17 – a to już dość dobrze przykleja do drogi.
Liczy się bezpieczeństwo – a im więcej KM tym bezpieczniej
Teraz niestety troche mniej :–(
www.goldwinggl1800.blogspot.com
www.goldwinggl1800.blogspot.com
- Od: 24 lut 2006, 20:01
- Auto: Lancer 2.0 '04 AT
A ja w niedługim czasie może będe miał okazje pokazać Wam Vectre A 2.5L – Biturbo, kolega siedzi już w garażu i próbuje to poskładać do kupy ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
Kwiska – pl.Grunwaldzki – Kwiska >>19 minut o 8 rano w niedzielę. Niestety zamotałem się na grunwaldzie (nie da się zawrócić przy kredce) i mnie wywiozło za most na Kochanowskiego.
Kiedyś Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
- Od: 14 kwi 2006, 13:20
- Auto: Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Toyota Camry 2002r. 2.4L
Karwoś napisał(a): BMW zaczęło sobie ze mną na światłach
Karwoś napisał(a):przy okazji dowiedziałem się że on miał 2.5 V6
w BMW nie bylo V6 tylko R6 (rzedowa)
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
- Od: 26 paź 2005, 15:14
- Auto: Prius P2
no i dzis poległ ze mna na 400m peugeot 406 2.0 130km , bez mniejszych problemów go pojechalem
-
Pyton162
Udesky napisał(a):A ja dzis skillowalem Renault Megane Coupe 1.6e
Nie wiem ile to ma koni, ale ciesze sie z wygranej.
jezeli to 8V to ma ok 90 koni wiec ma mniej wiecej tyle co Ty a jezeli byl 16V to juz cos ponad 100 chyba
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
- Od: 26 paź 2005, 15:14
- Auto: Prius P2
Zakladam ze to ta slabsza wersja w kazdym razie oznaczenie bylo 1.6e. I zostal daleko z tylu na 3 biegu byl juz o jakies 3 dlugosci auta za mna, wiec przynamniej sie pocieszam tym ze to Z5 cos jeszcze potrawi 
164KM@343NM by Mirass (Dynosoft)
- Od: 8 lis 2005, 23:30
- Auto: Z5FBA->O1TDI
na bank byla to slabsza wersja na dodatek z silnikiem 8v , i to pewnie podjechanym ,pozdro
-
Pyton162