BYDGOSZCZ – spotkania co piątek / Tesco lub Torbyd 21.00 – 22.30 / KFC 22.30 –> End
Nie lykniesz wszystkiego.
Z civiorem 1.5 LSI mialbys spore problemy (90Km)
a z 1.5 Vtec-E nie mialbys szans. (115km)
Nie wiem ile masz konikow ale corsa 1.4 16v tez calkiem niezle sie odpycha, (90km)
clio 1.4 tez ma pizgniecie i to jest bardzo zaskakujace dla coniektorych, (98km)
klapsy az milo dostalbys od suzuki swift 1.3 GTI, (107km)
dostalbys od fiata uno 1.4turbo i.e, (120km)
Yaris 1.5ts tez by cie objechal, (105km)
jak mi sie przypomni cos jeszcze z takich malych autek to dopisze. Gdyby szukac 1.6 to juz konkretne ciegi bys dostal od civica 1.6is – 125km lub 1.6 vtec – 160km, od clio, od saxo, i od pewnie sporej grupki innych aut.
Z civiorem 1.5 LSI mialbys spore problemy (90Km)
a z 1.5 Vtec-E nie mialbys szans. (115km)
Nie wiem ile masz konikow ale corsa 1.4 16v tez calkiem niezle sie odpycha, (90km)
clio 1.4 tez ma pizgniecie i to jest bardzo zaskakujace dla coniektorych, (98km)
klapsy az milo dostalbys od suzuki swift 1.3 GTI, (107km)
dostalbys od fiata uno 1.4turbo i.e, (120km)
Yaris 1.5ts tez by cie objechal, (105km)
jak mi sie przypomni cos jeszcze z takich malych autek to dopisze. Gdyby szukac 1.6 to juz konkretne ciegi bys dostal od civica 1.6is – 125km lub 1.6 vtec – 160km, od clio, od saxo, i od pewnie sporej grupki innych aut.
21 L/ 100km [tiiit] FUEL ECONOMY.
- Od: 5 mar 2007, 14:32
- Auto: Nissan Murano 3.5 V6
nie widziałem nigdzie toyoty yaris 95 rok
nie wiem ile dokładnie mam mocy
serial ma coś ok 90 km ja mam w sumie wstawioną strumiennice zamiast katalizatora i filtr stożkowy
do 100 km/s g tech pokazuje 10,48 niop jak tak byś chciał pisać to mogłeś dodać rx-7 i rx-8 które mają silniki 1,3
opel astra II taki z 98 roku silnik 1,6 16v to kolesia zjadłem fakt że tylko w sumie o pół samochodu
słyszałem kiedyś bardzo ważne zdanie w moim życiu: "Nie liczy się wóz tylko liczy się kierowca"

nie wiem ile dokładnie mam mocy
serial ma coś ok 90 km ja mam w sumie wstawioną strumiennice zamiast katalizatora i filtr stożkowy
do 100 km/s g tech pokazuje 10,48 niop jak tak byś chciał pisać to mogłeś dodać rx-7 i rx-8 które mają silniki 1,3
opel astra II taki z 98 roku silnik 1,6 16v to kolesia zjadłem fakt że tylko w sumie o pół samochodu
słyszałem kiedyś bardzo ważne zdanie w moim życiu: "Nie liczy się wóz tylko liczy się kierowca"
Yaris od 99 wychodzil.
Astra ma o ile dobrze pamietam 100km i jest ciezka. Pol samochodu to moze 0.5 sekundy. Corsa jest sporo lzejsza.
Nie wciagalem do tego zestawu rx bo to auta sportowe a ty masz zwykly hatch. Dlatego porownalem do innych hatch-y.
To pewnie nie slyszales takiego zdania: "proste sa dla szybkich samochodow, zakrety dla szybkich kierowcow"
Astra ma o ile dobrze pamietam 100km i jest ciezka. Pol samochodu to moze 0.5 sekundy. Corsa jest sporo lzejsza.
Nie wciagalem do tego zestawu rx bo to auta sportowe a ty masz zwykly hatch. Dlatego porownalem do innych hatch-y.
To pewnie nie slyszales takiego zdania: "proste sa dla szybkich samochodow, zakrety dla szybkich kierowcow"
Nefar napisał(a):"proste sa dla szybkich samochodow, zakrety dla szybkich kierowcow"
Dobrre

- Od: 7 lut 2007, 22:32
- Auto: Niemiecki tylny napęd:P
Nefar napisał(a):"proste sa dla szybkich samochodow, zakrety dla szybkich kierowcow"
..... i tym hasłem Miłego zgasiłeś
Czekamy na info odnośnie czerwonej szczały ...... :–)
- Od: 9 wrz 2006, 00:01
- Auto: 323 (BF) 1,7 D HATCHBACK '87
W piatek poszlo do lakieru. Jutro jade zobaczyc czy pomalowane. Jak tak (a mam taka nadzieje, chociaz podobno czeka sie tydzien a czasem nawet dwa bo zawaleni sa) to do konca tygodnia powienienem miec u siebie. Jak nie, to bede mial nerwa...
Kurna pierwszy raz zdarzylo mi sie naprawiac samochod przez poltora miesiaca!!!! Masakra ilu blacharzy i lakiernikow wygielo do anglii. Nawet Napolski ma zapierdal ze trzeba czekac tygodniami a kasuje 400 za element.
Najgorsze jest to, ze auto nie bedzie w 100% takie jak byc powinno. Nigdzie nie moge dostac tylnego zderzaka do wersji sport poza oczywiscie serwisem, ale 1570zl to lekka przeginka. Takze poki co jest i bedzie zalozony europa standard (kupa – taka z latajacymi nad nia muchami) a jak gdzes namierze za ludzkie pieniadze zderzak do sporta to zmodyfikuje. Zle to nie wyglada (jak u @faszczaka) ale no nie jest tak jak byc powinno. W ogole to tlumiki bedzie trzeba przyciac bo europa jest wezsza od usa i rury wystaja na 7-10 cm. Pilotuje allegro i mecze ludzi z "gieldy samochodowej" ale jak widac sportow z usa jak na lekarstwo. Ostatecznie od mps-a bym mogl podinstalowac. Krzywdy by nie bylo.
Kurna pierwszy raz zdarzylo mi sie naprawiac samochod przez poltora miesiaca!!!! Masakra ilu blacharzy i lakiernikow wygielo do anglii. Nawet Napolski ma zapierdal ze trzeba czekac tygodniami a kasuje 400 za element.
Najgorsze jest to, ze auto nie bedzie w 100% takie jak byc powinno. Nigdzie nie moge dostac tylnego zderzaka do wersji sport poza oczywiscie serwisem, ale 1570zl to lekka przeginka. Takze poki co jest i bedzie zalozony europa standard (kupa – taka z latajacymi nad nia muchami) a jak gdzes namierze za ludzkie pieniadze zderzak do sporta to zmodyfikuje. Zle to nie wyglada (jak u @faszczaka) ale no nie jest tak jak byc powinno. W ogole to tlumiki bedzie trzeba przyciac bo europa jest wezsza od usa i rury wystaja na 7-10 cm. Pilotuje allegro i mecze ludzi z "gieldy samochodowej" ale jak widac sportow z usa jak na lekarstwo. Ostatecznie od mps-a bym mogl podinstalowac. Krzywdy by nie bylo.
Super
A czy piękna Magdalena odwiedzi Konin

A czy piękna Magdalena odwiedzi Konin
Po szrotach nie jezdzilem, szczerze mowiac nie mam specjalnie na to czasu, no i nie pomyslalem ze maja takie nowe auta.
Jakbys kuknal czy nie ma przpadkiem zderzaka na dwa wydechy (mocne wyciecia i przetloczenie przez srodek w ksztalcie trapezu) to bylbym wdzieczny.
Pewnie odwiedzi Konin ale raczej nie wjedzie na lotnisko. Wjechalbym ale 70 tylko za to ze madzina bedzie stala gdzies 2 godziny to... no wlasnie.
Niestety nie bede mogl zostac na noc, przyjade na troche, ze tak powiem sie przywitac, pomacac inne mazdy i bede wracal.
Jakbys kuknal czy nie ma przpadkiem zderzaka na dwa wydechy (mocne wyciecia i przetloczenie przez srodek w ksztalcie trapezu) to bylbym wdzieczny.
Pewnie odwiedzi Konin ale raczej nie wjedzie na lotnisko. Wjechalbym ale 70 tylko za to ze madzina bedzie stala gdzies 2 godziny to... no wlasnie.
Niestety nie bede mogl zostac na noc, przyjade na troche, ze tak powiem sie przywitac, pomacac inne mazdy i bede wracal.
dobry..
hehe..nie bylo mnie kilka dni na forum a tu prosze..jaka polemika miedzy smiechem a millym....
...az milo bylo poczytac...zwlaszcza o tym jakiego to mamy killera w osobie millego...
Nefar...
w Zagrzebiu jest Mazd 6 od groma, z tego co zauwazylem to rowniez wersje z USA.Mysle ze nie byloby problemu ze znalezieniem odpowiedniej czesci ale obawiam sie ze problem bylby na odprawie paszportowej...
Panowie,
robimy jakies mini spotkanie w sobote jakos przed Luczniczka?
Piotrus, co o tym sadzisz.
Panie Prezesie...jest Pan tu?...hallo....puk puk..
Pzdr,
ahdov
hehe..nie bylo mnie kilka dni na forum a tu prosze..jaka polemika miedzy smiechem a millym....
...az milo bylo poczytac...zwlaszcza o tym jakiego to mamy killera w osobie millego...
Nefar...
w Zagrzebiu jest Mazd 6 od groma, z tego co zauwazylem to rowniez wersje z USA.Mysle ze nie byloby problemu ze znalezieniem odpowiedniej czesci ale obawiam sie ze problem bylby na odprawie paszportowej...
Panowie,
robimy jakies mini spotkanie w sobote jakos przed Luczniczka?
Piotrus, co o tym sadzisz.
Panie Prezesie...jest Pan tu?...hallo....puk puk..
Pzdr,
ahdov
No risk No fun!!!
- Od: 25 gru 2005, 19:49
- Auto: Mazda 323C
no panowie ale wam sie temat zapodal nic a co do autek to tez wrzuce pare swoich 3 groszy
a co tam nie bede gorszy nefar uwazam ze niekoniecznie twoje porownania byly dobre porownujmy auta w tej samej klasie i pojemnosci i bedzie cos w tym co mowi mily bo jak porownujesz toyote to nie malutkiego yarisa tylko wypadalo by corolle ewentualnie 3 drzwiowa (do milego) do mnie juz 5
jezeli mowimy o oplu to nie corsie tylko astrze nie mowie ze honda civic jest na wypasie ale tutaj wieksze znaczenie mialby stan auta niz tak naprawde kierowca czy konie (jak był nowy) a miedzy bogiem a prawda i honda i mazda jako autka z innej strefy okonomicznej sa bracmi tak jak i skoda seat audii vw i inne teoretycznie europejskie autka tamte mozna nazwac azjackie ;D
ale wiadomo kazdy ma autko mniej lub bardziej odpowiadajace jego idealom ja po prostu lubie moja madzie i dobrze mi sie nia jezdzi a jak czasami potrzebuje szybciutko ruszyc z pod swiatel do daje rade pozdro

–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Nefar napisał(a):Nigdzie nie moge dostac tylnego zderzaka do wersji sport poza oczywiscie serwisem, ale 1570zl to lekka przeginka.
Zerknij na www.ebay.co.uk a dokładnie na ten link KLIK
jeśli kwota Tobie odpowiada to mogę Tobie pomóc w realizacji tego zamówenia a kuwier dodatkowo przywiezie Ci go do Polski za ok 20(plus,minus) funtów.
Pozdrawiam
Prawdziwy mężczyzna powinien posiadać wał a nie jakieś tam przeguby :P
- Od: 16 lis 2003, 12:35
- Auto: CLS320 CDI
Jakby co to temat zderzaka tylnego nadal aktualny, nie zdarzylismy sie zgadac i jakis angielski troll kliknal "kup teraz" i sie wysralo.
@Ahdov co miales na mysli z odprawa paszportowa? Oplaty celne? Jakby byla jakas mozliwosc to nie ma sprawy ja pokrywam wszystkie koszta w granicach rozsadku oczywiscie. No i stawiam krate browca podczas finalizacji.
@szkodnik, mily wyraznie napisal ze lyknie "wszystko" w podobnym roczniku i z podobnym silnikiem. Nie pisal o segmencie.
Co do mojej czerwonej to lakiernik dal
i dopiero zaczal.
Biorac pod uwage mega wolny przyszly tydzien jak dostane ja na drugi tydzien maja to bedzie sukces.

@Ahdov co miales na mysli z odprawa paszportowa? Oplaty celne? Jakby byla jakas mozliwosc to nie ma sprawy ja pokrywam wszystkie koszta w granicach rozsadku oczywiscie. No i stawiam krate browca podczas finalizacji.
@szkodnik, mily wyraznie napisal ze lyknie "wszystko" w podobnym roczniku i z podobnym silnikiem. Nie pisal o segmencie.
Co do mojej czerwonej to lakiernik dal

....oj współczuje ... ja chyba bym osiwiał na Twoim miejscu ....
.... mając świadomosc ze stoi auto z takim silnikiem ... stoi i sie marnuje ach.... 
Fiveopac napisał(a):Dobra, spotkanie ustalamy na niedziele godz. 15.00. Jakies sprzeciwy?
tak...
ja z rana smigam na wybrzeze..i nie bedzie mnie caly tydzien.
Pzdr,
ahdov
PS
milly..szkola nie zajac..nie ucieknie takze spotkanie w sobote o ...o ktorej chcecie...
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
No risk No fun!!!
- Od: 25 gru 2005, 19:49
- Auto: Mazda 323C