Światła spadły z zapinek
Strona 1 z 1
Tak jak w temacie. Od pewnego czasu strasznie kiepsko świecą mi światła(żarówki są dobre) i padła taka diagnoza że mogły spaść z zapinek. Czy to możliwe?? i jak ewentualnie naprawić tą usterkę??
- Od: 21 paź 2006, 10:40
- Auto: 323fBA i PuntoII sporting
w 323F bynajmniej w BA cokoł na ktorym jest wpinana zarowka trzyma sie na dwoch zaczepach kulowych nazywanych zapinkami ( oś X i Y ) mi osobiscie tez tak sie zdarzyło podczas najechania na głęboką dziure w asfalcie i musialem zdemontowac caly leflektor, sposob jest bardzo prosty: bierzesz lampe na kolana wyciagasz zarowki latareczką ustalasz gdzie jest kulka a gdzie dziura dla niej (chwila zabawy) wsadzasz palec tam gdzie powinna byc zarowka , zaginasz palec i ciagniesz delikatnie całosc az usłyszysz stuk (kulka weszła w dziure) mozna to przyrównac do nastawiania stawu hehehe to chyba wszystko
bez zaczepienia kulki w dziurze nikt nie jest w stanie ustawic poprawnie swiateł poniewaz jest to rodzaju zawias...oparcie dla elementu ktory trzyma soczewke lub leflektor (orczyk)
pozdro
bez zaczepienia kulki w dziurze nikt nie jest w stanie ustawic poprawnie swiateł poniewaz jest to rodzaju zawias...oparcie dla elementu ktory trzyma soczewke lub leflektor (orczyk)
pozdro
Nie ma drogi na skróty do miejsca do którego dojść warto...
- Od: 3 lut 2006, 02:35
- Auto: Mazda 323F BA 96 klima 1.5
hehehe dzięki!!! Co prawda nie mam zbyt rozwiniętych zdolności manualnych ale spróbuje. 
- Od: 21 paź 2006, 10:40
- Auto: 323fBA i PuntoII sporting
Strona 1 z 1