Kiedy tankujesz samochód?
Ja zatankowałem na full i dotankowuję auto przy jeździe po mieście, gdy wskazówka spada o 1/4 – czyli bak prawie zawsze pełny 
Moja nowa Mazda 6 "wyjechała z tłumu"... http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=59909&start=0
- Od: 4 lut 2006, 00:00
- Auto: M6 '08 GH 2.5 MZR TOP
A ja właśnie zaraz śmigam zatankować, umyć, odkurzyć ... zatankować za 100zł. umyć i odkurzyć za free bo będe sam to czynił ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
brii napisał(a):Ostatnio zauważyłem, że tankuję w poniedziałki
ja też – jak jadę do wawy.
Zawsze gaz do pełna, Pb z reguły pod korek jak wskaźnik pokazuje 1/4
LPG tankuję jak się skończy i nie ma mocy powyżej 3k rpm. Tankuję zawsze na Shellu po korek – 74 litry. Pb tankuję by mieć między 1/4 a 1/2 baku (Co prawda ostatnio tankowałem po korek, ale to w celach testowych spalania
). Średnio na stacji widzą mnie 2-3 razy na miesiąc.
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
Ja tankuję gdy wskazówka zbliża sie do najniższej kreseczki, nie raz do pełna,nie raz za 50 zł, a ostatnio za 30 zł... gdyż moje środki finansowe są ograniczone bo jestem uczniem technikum handlowego i nie pracuję jeszcze... ale czesto dorabiam na paliwo pomagając ojcu... albo wyświadczając jakieś przysługi Cukierkowi :p Tankuję tylko i wyłącznie na Statoil gdyż mam zaufanie do tej stacji i wysokiej jakości paliwa tam sprzedawanego 
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
ja staram się nie schodzić poniżej 1/2 baku (chyba że jadę w trasie to wtedy praktycznie do rezerwy)
a leję pod korek. Zauważyłem że opłaca się tankować na Shellu i ostatnio tylko tam leję
Na Jecie więcej nie tankuję, szkoda kasy
Shell, oszczędna jazda i mimo sporej wagi auta oraz laczków 195 spalanie 5.6 litra
I jak tu nie lubić diesla
a leję pod korek. Zauważyłem że opłaca się tankować na Shellu i ostatnio tylko tam leję
Na Jecie więcej nie tankuję, szkoda kasy

Shell, oszczędna jazda i mimo sporej wagi auta oraz laczków 195 spalanie 5.6 litra

I jak tu nie lubić diesla
- Od: 16 mar 2007, 22:27
taaak
no ja tankuje po wypłacie około 30 litrów -- 98pb
a że chwilowo wypłaty mam marne(troche chorowałem) to teraz duzo jeżdżę rowerem --do pracy i nie tylko
zawsze robiłem lekko 600 km po mieście --a teraz aż szkoda że mazda stoi na parkingu
mam nadzieję że moje finanse poprawią sie do wakacji
no ja tankuje po wypłacie około 30 litrów -- 98pb
a że chwilowo wypłaty mam marne(troche chorowałem) to teraz duzo jeżdżę rowerem --do pracy i nie tylko
zawsze robiłem lekko 600 km po mieście --a teraz aż szkoda że mazda stoi na parkingu
mam nadzieję że moje finanse poprawią sie do wakacji
- Od: 4 lut 2007, 18:14
- Auto: 323F 1,5 BA 97r
Bolek napisał(a):ja tankuję co około 900 km (zaraz po zapaleniu się rezerwy).
Ja tankuje zawsze po 280km, po zapaleniu sie rezerwy... Tankuje do pełna, i znowu, rezerwa, pełno, rezerwa, pełno...
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
LPG zawsze tankuję do pełna jak tylko zaświeci się kontrolka rezerwy. W ten sposób na bieżąco litrażuję moje auto.Benzyne według zaleceń staram się utrzymywać na poziomie min.1/4 zbiornika (98 okt.). Przeważnie tankuję na BP.
BO PRZYJACIOŁOM SIĘ UFO
- Od: 5 maja 2007, 17:43
- Auto: Mazda 626, 1840 DOHC, HB, '94r
Po zapalenieu się rezerwy przejeżdżam jeszcze około 50 kilometrów i tankuję do pełna – ca 180 zł i do następnej rezerwy przejeżdżam mniej więcej 700 km 
-
Gość
Orin napisał(a):LPG tankuję jak się skończy i nie ma mocy powyżej 3k rpm. Tankuję zawsze na Shellu po korek – 74 litry. Pb tankuję by mieć między 1/4 a 1/2 baku
Ja tez, ale u mnie wchodzi jakies 33-38 litrow

Jacol napisał(a):Ja tankuje zawsze po 280km, po zapaleniu sie rezerwy
Bolek napisał(a):ja tankuję co około 900 km (zaraz po zapaleniu się rezerwy)
Ja tankuję jak mam poniżej pół baku i przejeżdżam obok Jet'a lub jak dojdę do rezerwy. Leję do pełna ~160-180zł. Zazwyczaj około 30litrów wchodzi.
Jak jeździłem na codzień to tankowałem co tydzień ale stwierdziłem, że mi się nie opłaca jeździć do pracy samochodem skoro w 25minut jestem komunikacją miejską na miejscu ...
Na baku przejeżdżam ~400-470KM.
Jak jeździłem na codzień to tankowałem co tydzień ale stwierdziłem, że mi się nie opłaca jeździć do pracy samochodem skoro w 25minut jestem komunikacją miejską na miejscu ...
Na baku przejeżdżam ~400-470KM.
Never let your sense of morals get in the way of doing what's right
ja zazwyczaj tankowalem do pelna, gdy wskazowka schodzila do rezerwy. Wtedy w baku zostawalo mi ok 10l. paliwka. Ostatnio na 45l paliwska przejechalem 550km co daje ~8,2l /100km
W tym miesiacu bida, wiec dotankowalem w miedzy czasie za 50zl
W tym miesiacu bida, wiec dotankowalem w miedzy czasie za 50zl
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23