Pozdrawiam
Tutaj się witamy
No to może się przywitam..... Bo pare postów już poleciało.... Parę interesów już nawet tu ubiłem
Jestem Marcin
Mieszkam koło Milicza, malowniczo położonego miasteczka w Parku Krajobrazowym Dolina Baryczy...
Forum to wygooglałem sobie...
Moja przygoda z Cudnym dzieckiem japońskiej techniki zaczęła sie prawie 3 lata temu, gdy to z drobną pomocą finansową osób trzecich kupiłem moje pierwsze autko:
Mazda 323 BG HatchBack z 1990 roku 1.3i, 8 zaworków, kolor SQ – Burning Red
Autko przyjechało z Niemiec i służyło mi bezawaryjnie (i bezkolizyjnie- ani jednej ryski z mojej winy
) przez dwa latka i jeden miesiąc, gdy to.....
Rozbiła mi je moja. . . Własna mama.... No ale trudno, wypadki chodzą po ludziach... A przecież czyms trzeba jezdzic... Co nie??
Żeby tylko było sie czym kulac, na szybko kupilem od sasiada Poloneza
pokulalem sie nim ze 2-3 miesiace, po czym poczułem, że TO NIE JEST "TO" i znalazlem a Autogieldzie za małe pieniążki (800zł
):
Madzie 323 BF w sedanie tym razem, z 1993 (Ciekawe, nie
BF z 1993
) Składaczek to był, buda z 1987 w idealnym stanie jak na swoje lata.... Pod maską (złoty metalic
) motorek 1.6i 8v... Śmigałem nią do niedawna, zaczęło mi szwankować sprzęgło... Jak to w Madziach
Stwierdziłem, że szkoda inwestować w babcię, a była okazja kupienia lekko pukniętej Renówki 19 z 1993 roku, a madzie ożeniłem z moim kolegą
Kupiłem ją... zbita lampa, do wymiany błotnik i drzwi kierowcy, za części dałem grosze (250plnów) kupiłem pod kolor, wiec malowanie niepotrzebne
Pózniej stalowa linka, średniej grubości akacja, wsteczny, but w podłodze.... Czyli naciaganie, klepanie itd
I tak sibie Renią teraz śmigam
Kumpel sprzęgło do Madzi już zamówil, lada dzień zmierzymy sie na ćwiartce
a po odgłosach silnika jednego i drugiego (w Renault 1,7 + lpg) już sie boje.... Cosik mi sie zdaje że marne moje szanse...
No ale jeździ i to najważniejsze... A kiedyś. . . OBIECAŁEM TO SOBIE
pewnie po reinkarnacji MOJA UKOCHANA do mnie WRÓCI!!
i Bedziemy żyli długo i szczęśliwie
Pozdro forumowicze....
PS Zastanawiam sie czy by nie wleciec na zlot 12-13maja, bo mam niedaleko (ok 130km)
Z Madzią bym nie miał dylematu, ale moim nowym żabojadem troche sie wstydzę

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Jestem Marcin
Mieszkam koło Milicza, malowniczo położonego miasteczka w Parku Krajobrazowym Dolina Baryczy...
Forum to wygooglałem sobie...
Moja przygoda z Cudnym dzieckiem japońskiej techniki zaczęła sie prawie 3 lata temu, gdy to z drobną pomocą finansową osób trzecich kupiłem moje pierwsze autko:
Mazda 323 BG HatchBack z 1990 roku 1.3i, 8 zaworków, kolor SQ – Burning Red
Rozbiła mi je moja. . . Własna mama.... No ale trudno, wypadki chodzą po ludziach... A przecież czyms trzeba jezdzic... Co nie??
Żeby tylko było sie czym kulac, na szybko kupilem od sasiada Poloneza

Madzie 323 BF w sedanie tym razem, z 1993 (Ciekawe, nie

Kupiłem ją... zbita lampa, do wymiany błotnik i drzwi kierowcy, za części dałem grosze (250plnów) kupiłem pod kolor, wiec malowanie niepotrzebne
Pózniej stalowa linka, średniej grubości akacja, wsteczny, but w podłodze.... Czyli naciaganie, klepanie itd
I tak sibie Renią teraz śmigam
Kumpel sprzęgło do Madzi już zamówil, lada dzień zmierzymy sie na ćwiartce
No ale jeździ i to najważniejsze... A kiedyś. . . OBIECAŁEM TO SOBIE

pewnie po reinkarnacji MOJA UKOCHANA do mnie WRÓCI!!

Pozdro forumowicze....
PS Zastanawiam sie czy by nie wleciec na zlot 12-13maja, bo mam niedaleko (ok 130km)
Z Madzią bym nie miał dylematu, ale moim nowym żabojadem troche sie wstydzę

Ostatnio edytowano 20 kwi 2007, 11:42 przez Losek, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 9 lut 2007, 10:12
- Auto: Brak ;( Rozbite ;(
Witam
Jestem nowym posiadaczem Mazdy 626 i nowy na tym forum .Witam wszystkich serdecznie.
Jestem nowym posiadaczem Mazdy 626 i nowy na tym forum .Witam wszystkich serdecznie.
-
romeoo9
Witam wszystkich jeszcze raz, ale już jako klubowicz 
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
No to jak tu sie witamy to witam wszystkich mazdowiczow
- Od: 15 kwi 2007, 16:41
- Auto: Francuskie Kombi
Moja ex:Mazda 323F BJ
Rowniez cieplo wszystkim witam i zapraszam do klubowania! 
Witam
Bardzo fajna stronka
Od 5lat jeżdżę Mazdą 323/ 16V/ 1600/rok 93,
w tym roku trochę w nią włożyłem kasy, ale warto
Bardzo fajna stronka
Od 5lat jeżdżę Mazdą 323/ 16V/ 1600/rok 93,

-
Gość
Witam wszystkich!!!
Bardzo przydatne forum!! Mam mazde od 6 miesięcy a forum przydało juz sie 3 razy podczas naprawy usterek. Za co dziękuje.
Pozdro z Poznania
Bardzo przydatne forum!! Mam mazde od 6 miesięcy a forum przydało juz sie 3 razy podczas naprawy usterek. Za co dziękuje.
Pozdro z Poznania
-
Fasola
Witam wszystkich klubowiczów.. mam na wlasnosc mazde 626 2,5 v6 24v od tygodnia, ale mialem przyjemnosc jezdzic nia juz miesiac czasu (zakupiona od szwagra).. Autko sprawuje sie wysmienicie. Oczywiscie trzeba zrobic kilka podstawowych rzeczy (amortyzatory, tarcze tył, klima, tempomat), ale to wkrotce..
- Od: 16 kwi 2007, 20:18
- Auto: Mazda 626 v6 2,5 24V + LPG
Witam wszystkich klubowiczów, forumowiczów jak i przypadkowych przechodniów;)
(wypadałoby się przywitać... gdyż od jakiegoś czasu śmigam po forumowych zasobach wiedzy... no i tak jakoś...
)
Od ok. pół roku jestem (bardzo) szczęśliwym posiadaczem Mazdy 323F BG 1,8SOHC z '92 roku. Super samochodzik
Urzekł(a) mnie od razu
Zdążyłem przekulać już kilka k km... zero problemów, zero zastrzeżeń, pomijając zwykłe eksploatacyjne tematy – żadnych dodatkowych wpompowywanych funduszy
@forum & stronki... Szukałem po prostu informacji o moim autku... coby dowiedzieć się jak najwięcej co jak i w ogóle... Google. I wszystko jasne;)
(wypadałoby się przywitać... gdyż od jakiegoś czasu śmigam po forumowych zasobach wiedzy... no i tak jakoś...
Od ok. pół roku jestem (bardzo) szczęśliwym posiadaczem Mazdy 323F BG 1,8SOHC z '92 roku. Super samochodzik
@forum & stronki... Szukałem po prostu informacji o moim autku... coby dowiedzieć się jak najwięcej co jak i w ogóle... Google. I wszystko jasne;)
-
Gość
Witam wszystkich. Od dłuższego czasu przeglądam to forum i przyszedł czas na wejście oficjalne.
Mazda u mnie to tradycja rodzinna, której do tej pory się nieco sprzeciwiałem jeżdżąc różnymi wynalazkami. Teraz też szukając jakiegoś "mocniejszego" samochodu nie myślałem o maździe, ale zniechęcony rozmiarami forestera oraz doświadczeniami z fordami (s-max) trafiłem przypadkiem na mps-a i wiedziałem, że to jest to i nie żałuję, zwłaszcza, że kupno nowej mazdy w Polsce wymaga wiary w tą markę bo przejechać się i przetestować nie można.
Muszę też stwierdzić, że lektura forum bardzo mi pomogła w wyborze samochodu, za co Wam dziękuję.
Znalazłem Was w googlach.
Pozdrawiam
Grzegorz
Mazda u mnie to tradycja rodzinna, której do tej pory się nieco sprzeciwiałem jeżdżąc różnymi wynalazkami. Teraz też szukając jakiegoś "mocniejszego" samochodu nie myślałem o maździe, ale zniechęcony rozmiarami forestera oraz doświadczeniami z fordami (s-max) trafiłem przypadkiem na mps-a i wiedziałem, że to jest to i nie żałuję, zwłaszcza, że kupno nowej mazdy w Polsce wymaga wiary w tą markę bo przejechać się i przetestować nie można.
Muszę też stwierdzić, że lektura forum bardzo mi pomogła w wyborze samochodu, za co Wam dziękuję.
Znalazłem Was w googlach.
Pozdrawiam
Grzegorz
- Od: 26 kwi 2007, 11:14
- Auto: szybkie sześć
tomtom napisał(a):Zaczynam przygode z Mazda no i z forum. Życzcie mi powodzenia
Powodzenia
Będę w Piotrkowie w najbliższy weekend (28-30.04), może się gdzieś miniemy na ulicach
Moi rodzice tam mieszkają
Wyglądaj białej BJ-tki
P.S. Może i z @Miśkiem-Bełchatów się gdzieś miniemy, bo w Bełchatowie też będę przejazdem

P.S.2 Aha – a w poniedziałek 30.04 będę pomykał po Łodzi
A potem do Gdańska...a jak

- Od: 18 kwi 2007, 10:08
- Auto: biała 323F BJ 1.8GT 16V DOHC
Dr_Astic napisał(a):Będę w Piotrkowie w najbliższy weekend (28-30.04), może się gdzieś miniemy na ulicach
Moi rodzice tam mieszkają
A może i ty jesteś jednym z emigrantów piotrkowskich co uciekł do dużego miasta a teraz przyjeżdza sobie do mamy i taty na weekendy??
A może sie znamy?
- Od: 27 kwi 2007, 08:30
- Auto: Mazda 323 F TDVi 2003