Witam.
Jakis czas temu porzadnie oderzylem podwoziem o podloze tak, ze po jakisms tygodniu cos zaczelo mi stukac w okolicach drzwi.
Okazalo sie ze opadly mi lekko dzwi kierowcy i cos sie tam tlucze, a zawias, ten ktory jest przykrecony do nadwozia, lekko sie rusza. Mam pytanko odnosnie samodzielnej naprawy.
1. Ten zawias jest tylko przykrecany, bo wyglada jakby bylo cos tam spawane ....?
2. Jak sciagnac drzwi zeby go lekko podniesc i przykrecic.
3. Jecac z tym do serwisu mazdy... i wydac pewnie jakas 100??? Boje sie ze zwykly mechanik cos mi znowu spieprzy!!!
Dzieki
Jak samemu, bezpiecznie ściągnąć drzwi kierowcy i dokrecic zawiasy ?
Strona 1 z 1
CYŚ napisał(a):1. Ten zawias jest tylko przykrecany
tak
CYŚ napisał(a):2. Jak sciagnac drzwi zeby go lekko podniesc i przykrecic
odkręcić/poluzować oba zawiasy (masz 2 szt.) podciągnąć drzwi do góry i dociągnąć śruby
CYŚ napisał(a):3. Jecac z tym do serwisu mazdy... i wydac pewnie jakas 100? Boje sie ze zwykly mechanik cos mi znowu spieprzy!
Ja to zrobiłem sam (wymieniałem tylne drzwi i odkręcałem i przykręcałem przednie) ale wskazana byłaby druga osoba do pomocy
Wtedy nikt w promieniu 2 km nie będzie słyszał jak bluźnisz

Zapomnialem jeszcze dodac, ze juz nieco dociagnalem sruby na zawiasie gornym, a on i tak mi sie jeszcze rusza i stuka
((((
Moze to oznaczac ze cos tam jest naderwane, urwane, lub po prostu trzeba dokrecic mocniej.... chociaz przyznam ze sa juz dosc mocno dociagniete, bardziej juz nie moglem, (a moge duzo
)
Moze to oznaczac ze cos tam jest naderwane, urwane, lub po prostu trzeba dokrecic mocniej.... chociaz przyznam ze sa juz dosc mocno dociagniete, bardziej juz nie moglem, (a moge duzo
- Od: 28 sie 2004, 00:24
- Auto: Mazda626 GE FP,bordo,sedan,SGI
Otworz drzwi i niech kolega rusza nimi wgore i w dol, a Ty patrz w szczeline na zawiasy i zaobserwuj czy rusza sie caly zawias wzgledem karoserii (slabo dokrecone sruby) czy tez ruszaja sie wzgledem siebie dwa "skrzydelka" zawiasu (luz w zawiasie). Jesli to drugie to czeka Cie wymiana
----------------------------------------
COOBAH
cbh333@wp.pl
COOBAH
cbh333@wp.pl
- Od: 20 sty 2006, 20:35
- Auto: MX-6 GE FS
Strona 1 z 1