Luz na drążku zmiany biegów i odczuwalne bicie
Strona 1 z 1
Witam ostatnio zauważyłem luz na drążku zmiany biegów, biegi wchodzą dobrze ale byłem na kanale i mam wybite tulejki na przegubie drążka i przy skrzyni są tam dosyć duże luzy, chciałem kupić takie tulejki ale nigdzie nie mogę dostać! Uważam że mam coś jeszcze wybite bo jak rozpędzę samochód i wrzucę luz to trzymając lewarek czuję jak na dziurach tak jakby podskakuje (coś bije) tzn. nie słychać tylko są odczuwalne coraz bardziej. Byłem pod autem i zauważyłem że jest pęknięta na samym dole skrzyni poduszka (taka guma z dwoma blaszkami), co jeszcze by mogło być przyczyną bo wszystkim ruszałem i wydaje mi się że reszta gumowych poduszek silnika i skrzyni są dobre, na ręcznym robiłem takie ostrzejsze zrywy żeby ruszać skrzynią no i są luzy ale wydaję mi się że to normalne bo minimalnie się powinno ruszać natomiast na dole na tej pękniętej poduszcze to jest bardziej widoczny luz, w związku z tym miał ktoś podobny problem? Gdzie mogę kupić takie kpl. naprawcze bo w okolicy w żadnym sklepie takich części nie ma, pozdrawiam i dzięki za pomoc
- Od: 19 lut 2006, 17:00
- Auto: Mazda 626GE 1,8 16V '94r."PB"
Mazda 6GY 2,0 143KM '06r."D"
Mazda 6GL 2,0 165KM '17r."PB" SkyENERGY
www.mazda.pl
AZ Auto wysyła części pocztą.
uzupełnij profil o miasto to będzie łatwiej
AZ Auto wysyła części pocztą.
Kristoph17 napisał(a):w okolicy w żadnym sklepie takich części nie ma
uzupełnij profil o miasto to będzie łatwiej
Dzięki napisałem zapytanie
, a może coś w Kielcach się znajdzie w sobotę jadę na chrzciny do kuzyna więc może we wtorek po Świętach tam odwiedzę jakiś sklep przed odjazdem do domu 
Kristoph17 napisał(a):może coś w Kielcach się znajdzie
nie znam takiego miejsca w Kielcach

Moje (do Cronosa) jechały zza oceanu

Kristoph17 napisał(a):napisałem zapytanie
powinni mieć w przyzwoitej cenie.
Temat zamykam, mimo że tulejki lewarka wytrzaskane to i tak nie ta usterka, ponieważ miałem ostatnio wymienioną rurę wydechową od kolektora do katalizatora i okazało się że guma z rury wydechowej bije po drążku zmiany biegów na dziurach, a nie wali skrzynia ale przynajmniej zauważyłem że są wybite tuleje i pęknięta poduszka pod skrzynią 

Strona 1 z 1