Woda zaciekająca do bagażnika...
1, 2
U mnie też podcieka, widocznie "ten model tak ma".
Najprościej wyjąć gumowe zatyczki w nadkolach, woda sobie tamtędy wyleci i po kłopocie. Nie zaszkodzi zabezpieczyć otwory silikonem, nie będzie korodować.
323F BG 1.8 | Prelude 2.2vtec JDM | MX-6 2.5v6 EDM | MX-6 JDM KLZE | Civic 1.6esi | Civic 1.8VTI | Przekonywanie drugiej polowy do Imprezy – in progress
- Od: 23 mar 2004, 13:32
Witam. Robilem sobie porzadki w aucie i jakiesz bylo moje zdziwienie, gdy wyjmujac kolo zapasowe z bagaznika mialem 2cm wody
. Wode spuscilem przez otwory zaslepione gumowymi krazkami, wytarlem szmatami do sucha i zaczalem sie rozgladac ktoredy mogla sciekac woda. Mam wersje 323 3d, zaraz po przywiezieniu z niemiec na tym plastikowym odblasku (na klapie), gdzie sa przeciwmgielne tylne swiatla, bylo nalozone na uszczelke od gory duzo silikonu, ja to zdarlem bo myslalem ze nie jest to potrzebne
. Zdjalem ten plastik ozdobny z klapy (ten od tylu, szary) i 2 otwory po kolkach montazowych byly mokre. Czy to mozliwe aby Niemiec jednak mial racje i woda leje sie po szybie tylnej, przecieka przez uszczelke miedzy klapa a tym plastikiem odblaskowym na klapie i dalej przez otwory na kolki montazowe wlewa sie do bagaznika? Mozna kupic ta uszczelke? Czytalem tez (na forum), ze zaparowane lampy sa oznakami przeciekania (tez mam zaparowane). Chyba bede sie musial zamknac w bagazniku i zobaczyc skad cieknie. Pozdrawiam
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 7 mar 2007, 21:48
- Auto: 323 BG 93' 3d 1.6 16v
1, 2