Tutaj się witamy
Witam wszystkich!
Jako nowy mam zaszczyt przywitać się i przedstawić
Jestem Krzysiek i od wczoraj jestem posiadaczem Mazdy 626 1,9 benzyna z 95r.
Mam nadzieje że współpraca nasza będzie przebiegać pomyślnie i z satyswakcją dla wszyskich
Jako nowy mam zaszczyt przywitać się i przedstawić
Jestem Krzysiek i od wczoraj jestem posiadaczem Mazdy 626 1,9 benzyna z 95r.
Mam nadzieje że współpraca nasza będzie przebiegać pomyślnie i z satyswakcją dla wszyskich
KRZYSIEK
Mondeo Klub Polska
Mondeo Klub Polska
- Od: 17 mar 2007, 08:20
- Auto: Mazda 626 GE 95r.1.8 gaz
Witamy na forum wszystkich posiadaczy mazdy, oraz sympatyków tej marki... Nasze forum to skarbnica wiedzy dla każdego mazdomaniaka 
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Witam wszystkich, jestem tu nowy
Szukałem jakiegoś forum Mazdy no i znalazłem
Sporo tu macie ciekawych informacji, parę rzeczy już mi się przydało.
Pozdrawiam
Sporo tu macie ciekawych informacji, parę rzeczy już mi się przydało.
Pozdrawiam
Wcześniej jeździłem: Nissan Sunny 1.4 `95, Toyota Yaris 1.0 `03,`04,`05, Renault Clio 1.5 DCI `06, VW Passat 1.9 TDI `03, Mazda 323F 1.5`96
- Od: 22 mar 2007, 21:59
- Auto: była 323f, BA, 1996,
była 6 GY MZR-CD 2003,
był Xedos 9, 2,5l 2001, automat
jest BMW 3 (E46), 2,0 diesel, 2001,polift, automat
Kłaniam się,
synco witamy bardzo serdecznie.
synco witamy bardzo serdecznie.
- Od: 15 maja 2004, 16:37
Witam Wszystkich „Klubowiczów” i fanów samochodów Mazda.
Mam na imię Janek i zaliczam się do starszego grona kierowców w tym roku stuknie mi pół wieku.
O klubie dowiedziałem się przeszukując internet w celu zdobycia informacji o samochodach MAZDA.
Moja przygodą z Mazdą zaczęła się jedenaście lat temu (1996), kiedy to kolega sprowadził mi z Belgii Mazdę 323 sedan 1,3 rok 1989. Samochód posiadał automatyczną skrzynię biegów (jestem osobą niepełnosprawną) co było dla mnie wręcz idealne. Samochód w chwili sprowadzenia posiadał 28 000 przebiegu, jeździłem nim do 2002 roku. W okresie tym poza wymianami oleju dwa razy wymieniłem klocki i raz naprawiałem tłumik, który sam urwałem przejeżdżając przez bramę na działce. Po namowach mojego taty w 2002 roku kupiłem w serwisie nowego francuza z 2001 roku, reklamowanego na 206 sposobów. Samochód ten okazał się JEDNĄ WIELKĄ POMYŁKĄ, nie było kwartału żeby coś nie stukało i nie kwalifikowało się do wymiany. Jako osoba niepełnosprawną samochodem muszę dojechać wszędzie nad rzekę na grzyby na działkę a nawet po piwo, jeżdżę wiec w różnych warunkach i po różnych drogach. Kiedy miesiąc temu „wyczaiłem” na Allegro Mazdę 323 sedan poj.1,5 rok produkcji 1997 z przebiegiem 42 700 i automatyczną skrzynią biegów, sprowadzoną z Niemiec nie zastanawiałem się nawet minuty. Mazdeczką tą już jeżdżę jutro jadę na działkę, a zarazem na pierwszą dłuższą wycieczkę do Kamieńczyka. W Mazdeczce wymieniłem opony (bieżnik miały nawet zdrowy ale jak nowe to nowe) jest ona po przeglądzie u mechanika wymieniono oleje filtry i rozrząd, chodzi jak marzenie. W poniedziałek wstawiam ją do przeglądu u elektryka (założenie radia, zabezpieczeń sprawdzenie instalacji itp.). Część tzw. fachowców z bloku patrzy na mnie jak na idiotę, że wymieniłem sześcioletni samochód (świetnie reklamowany i dobrze sprzedający się na polskim rynku na dziesięcio letniego japończyka właściwie japonkę, do której, ich zdaniem części są tak drogie. Panowie jeździłem motorowerami motocyklami zajeździłem sześć samochodów – nie ma jak Mazda. Ten samochód to klasyka i wcale nie jestem zwolennikiem tunigu czy podrasowania, te samochody same w sobie TO PRAWDZIWA KLASA.
Mam na imię Janek i zaliczam się do starszego grona kierowców w tym roku stuknie mi pół wieku.
O klubie dowiedziałem się przeszukując internet w celu zdobycia informacji o samochodach MAZDA.
Moja przygodą z Mazdą zaczęła się jedenaście lat temu (1996), kiedy to kolega sprowadził mi z Belgii Mazdę 323 sedan 1,3 rok 1989. Samochód posiadał automatyczną skrzynię biegów (jestem osobą niepełnosprawną) co było dla mnie wręcz idealne. Samochód w chwili sprowadzenia posiadał 28 000 przebiegu, jeździłem nim do 2002 roku. W okresie tym poza wymianami oleju dwa razy wymieniłem klocki i raz naprawiałem tłumik, który sam urwałem przejeżdżając przez bramę na działce. Po namowach mojego taty w 2002 roku kupiłem w serwisie nowego francuza z 2001 roku, reklamowanego na 206 sposobów. Samochód ten okazał się JEDNĄ WIELKĄ POMYŁKĄ, nie było kwartału żeby coś nie stukało i nie kwalifikowało się do wymiany. Jako osoba niepełnosprawną samochodem muszę dojechać wszędzie nad rzekę na grzyby na działkę a nawet po piwo, jeżdżę wiec w różnych warunkach i po różnych drogach. Kiedy miesiąc temu „wyczaiłem” na Allegro Mazdę 323 sedan poj.1,5 rok produkcji 1997 z przebiegiem 42 700 i automatyczną skrzynią biegów, sprowadzoną z Niemiec nie zastanawiałem się nawet minuty. Mazdeczką tą już jeżdżę jutro jadę na działkę, a zarazem na pierwszą dłuższą wycieczkę do Kamieńczyka. W Mazdeczce wymieniłem opony (bieżnik miały nawet zdrowy ale jak nowe to nowe) jest ona po przeglądzie u mechanika wymieniono oleje filtry i rozrząd, chodzi jak marzenie. W poniedziałek wstawiam ją do przeglądu u elektryka (założenie radia, zabezpieczeń sprawdzenie instalacji itp.). Część tzw. fachowców z bloku patrzy na mnie jak na idiotę, że wymieniłem sześcioletni samochód (świetnie reklamowany i dobrze sprzedający się na polskim rynku na dziesięcio letniego japończyka właściwie japonkę, do której, ich zdaniem części są tak drogie. Panowie jeździłem motorowerami motocyklami zajeździłem sześć samochodów – nie ma jak Mazda. Ten samochód to klasyka i wcale nie jestem zwolennikiem tunigu czy podrasowania, te samochody same w sobie TO PRAWDZIWA KLASA.
- Od: 23 mar 2007, 19:27
- Auto: Mazda 323 BG, Mazda 323 BA aktualnie jest Mazda 3 BK 1.6 2007, Mazda CX-5 KF.
Witam fanów Mazdy. Ja podobnie jak yano57 trafilem na forum szukając informacji o tej marce. W zasadzie kontakt z Mazdą zacząłem od 121 z 93r. Szukałem sprzętu dla żony i w jednym z komisów trafił się kapelusz, no i padło hasło "taka i koniec". Tej z komisu nie wziąłem, bo była totalnie zajeżdzona i z motorkiem 1,1, ale trafił się ładny egzemplarz z 1,3 "93 i tylko 135000km. Przez półtora roku zmieniłem tylko płyny , filtry i klocki. W rezultacie po krotkim namyśle opchnąłem swój pojazd (made in korea
) i zacząłem szukać mazdy dla siebie. Zadzwonil kumpel, że znalazł u sąsiadów za zachodnią granicą ładną 626 GE 97r 1,8, lekko pukniętą, poduchy nie wywaliły itd. Chwali, chwali, cena też dobra, i dochodzimy do przebiegu... tylko 63000 km. Samochodem jeździła babeczka z 1944r, pełna dokumentacja i oryginalne oponki. Tak właśnie zostałem posiadaczem Mazdy i po doświadczeniach z 121 myśle, że to byl dobry wybór. I teraz pytanko, czy ktoś mi podpowie, czy przedni zderzak z Cronosa pasuje do GE???. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
- Od: 11 mar 2007, 02:38
- Auto: 626 GE-1,8-'97
Witam wszystkich!
Ja znalazlem to forum szukajac informacji o tej marce poniewarz mam mazde 121 '92 rok 1,4 16V. I interesuje mnie jakie mozna wlozyc w owy samochod naglosnienie! poniewarz kupilem radyjko model JVC KD G821 i chce do niego dobre glosniki zeby dobrze graly a w przyszlosci jakis woofer ww bagarznik!
Zakochalem sie w tym samochodzie a mam go 3 lata!
Pozdrawiam wszystkich fanow mazdy!
Ja znalazlem to forum szukajac informacji o tej marce poniewarz mam mazde 121 '92 rok 1,4 16V. I interesuje mnie jakie mozna wlozyc w owy samochod naglosnienie! poniewarz kupilem radyjko model JVC KD G821 i chce do niego dobre glosniki zeby dobrze graly a w przyszlosci jakis woofer ww bagarznik!
Zakochalem sie w tym samochodzie a mam go 3 lata!
Pozdrawiam wszystkich fanow mazdy!
-
matlacz
Hejka
Witam wszystkich forumowiczów.
Na dniach dosiąde Mazde Premacy
Jak znalazłem – google
Zanim coś kupisz poczytaj opinie ludzi, a gdzie najlepiej jak nie na forum tematycznym.
Witam wszystkich forumowiczów.
Na dniach dosiąde Mazde Premacy
Jak znalazłem – google
Zanim coś kupisz poczytaj opinie ludzi, a gdzie najlepiej jak nie na forum tematycznym.
- Od: 1 mar 2007, 14:41
yano57, krzysioww – piekne historie! Mam nadzieje, ze Wasze auta nie zawioda pokladanych nadziei i beda zawsze zrodlem przyjemnosci. Witam serdecznie wszystkich nowych bywalcow forum i zapraszam do aktywnosci, do zobaczenia na zlotach 
Siemanero.
Troszke mi głupio sie przedstawiać bo kto nie słyszał o mnie
Tak poważnie to nie wiem od czego zacząć.
Jezdzę mazdą 626 od 10 lat, i traktowałem ją zawsze jako dojazdówkę , autko robocze i muszę wam powiedzieć że zrobiłem już nią ponad 400 000 km bez żadnych większych usterek (z jej winy).
Dokładniej przychodzę z Opel Klub Polska bo jestem w posiadaniu przepięknego Senatora A2 to taka klasyczna niemiecka kanapa z manualną skrzynią i silnikiem 3.0 .
I niedawno musiałem sobie zadać [tiiit] ważne pytanie, które autko sprzedać a w które pchać dalej kapustę czy w niezawodną Madzie
czy w Senia który ciągle ma swoje humory.
Więc senio idzie na sprzedaż a Madzia przejdzie gruntowny remoncik z tego względu, że ją troszeczkę zaniedbałem.
W OKP nie byłem forumowiczem i z tego względu poznałem na zlotach wielu wspaniałych ludzi z całej polski i mam nadzieje, że Wy też jesteście cacy.
To forum troszke sie różni od OKP więc prosze na wstępie o wyrozumiałość
Do zobaczyska.
[list=]
Troszke mi głupio sie przedstawiać bo kto nie słyszał o mnie
Tak poważnie to nie wiem od czego zacząć.
Jezdzę mazdą 626 od 10 lat, i traktowałem ją zawsze jako dojazdówkę , autko robocze i muszę wam powiedzieć że zrobiłem już nią ponad 400 000 km bez żadnych większych usterek (z jej winy).
Dokładniej przychodzę z Opel Klub Polska bo jestem w posiadaniu przepięknego Senatora A2 to taka klasyczna niemiecka kanapa z manualną skrzynią i silnikiem 3.0 .
I niedawno musiałem sobie zadać [tiiit] ważne pytanie, które autko sprzedać a w które pchać dalej kapustę czy w niezawodną Madzie
Więc senio idzie na sprzedaż a Madzia przejdzie gruntowny remoncik z tego względu, że ją troszeczkę zaniedbałem.
W OKP nie byłem forumowiczem i z tego względu poznałem na zlotach wielu wspaniałych ludzi z całej polski i mam nadzieje, że Wy też jesteście cacy.

To forum troszke sie różni od OKP więc prosze na wstępie o wyrozumiałość

Do zobaczyska.
[list=]

- Od: 19 mar 2007, 20:57
- Auto: Probe 2,5 v6