Jak ściągnąć plastikowe listwy z dachu?
Strona 1 z 1
Witam w Madzi 323F BG pod czarnymi listwami na bokach dachu z jednej i z drugiej strony zaczęła wyłazić rdza chcę je zdjąć i pomalować dach pod nimi – jak je się ściąga?
Ostatnio edytowano 13 mar 2007, 19:16 przez jjsliwka, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 11 gru 2006, 20:01
- Auto: 323F 1993R 1,84
czesc listwy dachowe sa na tasmie dwustrnnej bierzesz nozyk do tapet cieniutki i scinasz najpier tasme z brzegu a potem podginasz listwe i tniesz tasme ta dalej,zaczynas od przodu listwy najpierw musisz ja wypiac ciagna do góry i potem wysunac do przodu,tylne listwy te na słupkach trzymaja zatrzaski zdemontujesz je po sciagnieciu dachowych listew,te tylne sa stalowe musisz je mocno szarpnac do góry zeby wyskoczyły z zatrzasków poadro:)
only mazda!
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=9119
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=9119
- Od: 15 lut 2005, 21:39
- Auto: Mazda 323f 1.6 16V
Mazda 6 2006 2.0 DOHC 147 km
Mam problem z owymi listwami, ponieważ zaczęły mi się one kruszyć. Właściwie to te mocowania, które teoretycznie powinny wszystko trzymać w miejscu – po prostu zaczęły się sypać. Końcówka czarnej listwy ułamała się na samym końcu – tuż przed maską i nie ma tam już jak tego zahaczyć więc wcisnąłem niejako w karoserię i trzyma się na styk, ale przyjdzie większy powiew wiatru i całość wyskoczy jak na 1 i 2 zdjęciu
Gdzie mogę dostać takie listwy i ile one kosztują? Próbowałem szukac na Allegro ale nic nie mogłem znaleźć. Może użyłem złego słowa... I nadal nie rozumiem w jaki sposób to się zakłada, mógłby mi to ktoś wyjaśnić łopatologicznie?

Gdzie mogę dostać takie listwy i ile one kosztują? Próbowałem szukac na Allegro ale nic nie mogłem znaleźć. Może użyłem złego słowa... I nadal nie rozumiem w jaki sposób to się zakłada, mógłby mi to ktoś wyjaśnić łopatologicznie?

- Od: 19 lut 2008, 14:38
- Auto: Mazda 323F BA 1.5 1996'
Strona 1 z 1