Chyba ze masz zdolnosci manulano-tapicerskie ale raczej do tego potrzebna i dobra skora – samochodowa a nie kanapowa no i osprzet do wykonania i obszycia i wymiarowania wiec zabawy sporo a efekt niewiadomy fakt koszt moze wtedy wyniesc te 1.5tys ale skora tez ma wygladac – przyklad simoneous ktory obszyl i wydal sporo ale efekt jest – sa tez f glownie rocznik 98 z jasna skora co ciekawe glownie kolor ciemno zielony.
Pozdrowka
dziubek
Jak naprawic tapicerke przednich foteli ?
1, 2
Kurcze bo fabrycznych foteli w skórze używanych raczej nie znajdę
ale dziś rozmawiałem ze znajomym i on tam kogoś ma 200zł chce za 2 sztuki zwykłych foteli nie podarte w poniedziałek jakoś zabieram samochód z parkingu więc będę się brał do dzieła
Dużo rzeczy chcę w niej zrobić ale na razie brak funduszy więc ograniczę się do podstawowych czynności typu płyny, paski itp.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Don't drink and drunk u may hit a bump and spill you drink!
- Od: 2 mar 2007, 18:56
- Auto: Mazda 323C 1.5 16v DOHC 1994r.
No to jestem ciekaw jak cos rob fotki o ile to mozliwe. A co do 2 foteli za 200zl to cena umairkowana bo wsumie caly kaplet jest miedzy 400-600zl zalezy od sprzedawcy choc sa wyjatki – pod gliwicami firma chce 650zl za fotel – 1szt uzywany wiec no comment.
Pozdrowka
dziubek
Pozdrowka
dziubek
Mazda + saperka – prawie jak Jeep ;)
+
była BeAtka i GabrYsia jest Renifer ;)
Moje ostanie mazdowe maleństwo- http://tnij.org/mazda6gy
+
dziubek napisał(a):przyklad simoneous ktory obszyl i wydal sporo
tutaj mała korekta – SimoneuS ma skórę z limitowanej wersji 323F BA która skórzaną tapicerkę miała w serii;)
Hmm z tego co bylo napisane zrozumialem ze dal obszyc skora ale jesli jest ta inna opcja to stwierdza ze on ma stado mazd na podworku
Pozdrowka
dziubek
Pozdrowka
dziubek
Mazda + saperka – prawie jak Jeep ;)
+
+
no_fear napisał(a):...fotele z MX-6...zrobie przymiarke czy one wogole sie zmieszczą do kabiny 323F BA...
i nic z tego
o ile mocowanie by dorobil (troche inny rozstaw srub), to ból jest w tym, ze dla mnie sa za WYSOKIE
Nie ma problemu dla nizszych osob, ale przy moich 188cm wzrostu odpada
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Pytanie – probował ktoś "zregenerować" fotel w 323F BA? Moj jest taki klapcioch w sensie, ze jest mocno wygnieciony i czuje pod pupą konstrukcje siedziska...
I moze zamiast go wymieniac sprobuje go odrestaurować.
Czy da sie bez prucia tapicerki dostać do kontrukcji siedziska?
- Od: 1 lis 2006, 15:47
- Auto: Galaxy MK2 2.3
BEZ PRUCIA TAPICERKI
?--OCZYWIŚCIE
jestem tapicerem i w takich kanapach wszystko jest na zaczepach-a jakich ? --to już zależy od modelu i marki auta
SKÓRA
tylko u dobrego tapicera--potrzebna jest dobra maszyna krawiecka(z najlepiej potrójnym transportem)
musi on szyć ze skóry-bo jeżeli wcześniej nie robił to tylko zepsuje
KOSZT
2000-4000 tyś. zależy kto robi --czasami zdaża sie drożej --antyki
sama skóra--koszt około 1000 zł ale tu też jest różnie bo mozna kupic skórę za 60 zł m2 --z katalogu ponad 100 zł --najczęściej 100-150 zł za metr ale bywają też i po 250 zł(bardzo ładne)
RENOWACJA PIANKI
nie warto--w polsce nikt nie produkuje pianki na potrzeby aut a pianka meblowa jest zbyt słaba(szybko siada)
najlepiej mieć piankę z innego fotela( w dobrym stanie)taką założyć ,dociąć ładnie -jeżeli zaduża--ewentualne nierówności wyłożyć watą tap. i jest ok.
tak powinien zrobić fachowiec,ale z tego co wiem większość napraw tapicerki samochodowej robi się z pianki meblowej(niestety)
NA INNE PYTANIA TEŻ ODPOWIEM CHĘTNIE
POZDRAWIAM
jestem tapicerem i w takich kanapach wszystko jest na zaczepach-a jakich ? --to już zależy od modelu i marki auta
SKÓRA
tylko u dobrego tapicera--potrzebna jest dobra maszyna krawiecka(z najlepiej potrójnym transportem)
musi on szyć ze skóry-bo jeżeli wcześniej nie robił to tylko zepsuje
KOSZT
2000-4000 tyś. zależy kto robi --czasami zdaża sie drożej --antyki
sama skóra--koszt około 1000 zł ale tu też jest różnie bo mozna kupic skórę za 60 zł m2 --z katalogu ponad 100 zł --najczęściej 100-150 zł za metr ale bywają też i po 250 zł(bardzo ładne)
RENOWACJA PIANKI
nie warto--w polsce nikt nie produkuje pianki na potrzeby aut a pianka meblowa jest zbyt słaba(szybko siada)
najlepiej mieć piankę z innego fotela( w dobrym stanie)taką założyć ,dociąć ładnie -jeżeli zaduża--ewentualne nierówności wyłożyć watą tap. i jest ok.
tak powinien zrobić fachowiec,ale z tego co wiem większość napraw tapicerki samochodowej robi się z pianki meblowej(niestety)
NA INNE PYTANIA TEŻ ODPOWIEM CHĘTNIE
POZDRAWIAM
- Od: 4 lut 2007, 18:14
- Auto: 323F 1,5 BA 97r
nawet dobra cena
--ciekaw jestem struktury--ładna kolorystyka--jeżeli to jest skóra naturalna to pamiętaj że chodzi 1 metr kwadratowy a nie bieżący a to spora różnica
ps.w skórze naturalnej wymiar to tylko metr kwadratowy
!
przy wykonaniu zostaje sporo odpadów--mozna sobie np.zrobić kierownicę,podłokietnik,siodełko w rowerze itp
ciekaw jestem czemu nie ma zielonej --to jest jeden z podstawowych kolorów w skórze i co to za skrót "KL" ?
ps.w skórze naturalnej wymiar to tylko metr kwadratowy

przy wykonaniu zostaje sporo odpadów--mozna sobie np.zrobić kierownicę,podłokietnik,siodełko w rowerze itp
ciekaw jestem czemu nie ma zielonej --to jest jeden z podstawowych kolorów w skórze i co to za skrót "KL" ?
Ostatnio edytowano 30 mar 2007, 20:02 przez biker, łącznie edytowano 3 razy
- Od: 4 lut 2007, 18:14
- Auto: 323F 1,5 BA 97r
A może wiecie czy da sie przełożyć tapicerkę z fotela pasażera na fotel kierowcy?
Bo u mnie tapicerka tez zaczyna sie delikatnie rozwarstwiać i jak bym ja przełożył na fotel pasażera to wydaje mi sie ze by to niszczyło sie duuuużo wolniej?
Co o tym myślicie?
A może znacie jakiegoś taniego tapicera w Łodzi który by to dobrze zrobił?
Bo u mnie tapicerka tez zaczyna sie delikatnie rozwarstwiać i jak bym ja przełożył na fotel pasażera to wydaje mi sie ze by to niszczyło sie duuuużo wolniej?
Co o tym myślicie?
A może znacie jakiegoś taniego tapicera w Łodzi który by to dobrze zrobił?
- Od: 27 mar 2007, 09:44
- Auto: 323c z5 BA
1, 2