Opony letnie i wielosezonowe
a z dwoch oponek: Toyo Proxes CF-1 i Nokian NRHi to ktore lepsze??
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
A co sądzicie o nacinaniu bieżnika?Mam oponki bd.klasy jeszcze do jazdy ale boki są prawie łyse. Może by je naciąć, słyszałem że tak się robi.Może to
ale tak mi powiedział facet który mi je dał, mówił że są firmy które to robią. Dla mnie to lekka herezja.

- Od: 11 lut 2007, 11:19
- Auto: MX3 1.8
Jak boki są łyse to prawdopodobnie opony były używane na zbyt niskim ciśnieniu, co do nacinania to słyszłem same negatywne opinie (ale tylko słyszałem sam nie mam w tej kwestii doświadczenia)
Jak się ociepli to zdam relację jak się jeździ na moim nowym zakupie Yokohama AVS dB V500 195/60R15 88 H . Znalazłem po 251zł za sztuke czyli średnio taniej o około 45 zeta niż w "ogół" sklepów
czyli w sumie 180 zł w kieszeni
Japońska bryczka na japońskich gumach
Pozdrawiam
Jak się ociepli to zdam relację jak się jeździ na moim nowym zakupie Yokohama AVS dB V500 195/60R15 88 H . Znalazłem po 251zł za sztuke czyli średnio taniej o około 45 zeta niż w "ogół" sklepów

Japońska bryczka na japońskich gumach

Pozdrawiam
Lepsza jest mała pomoc niż wielkie współczucie 
- Od: 23 paź 2006, 18:44
- Auto: Mazda 626GF/GW DITD 98r Kombi
http://opony.com/opony/45678_michelin_p ... lto_2.html
Co powiecie o tej oponie?
Mysle jeszcze nad taka: http://opony.com/opony/45676_michelin_energy_e_3a.html
Co powiecie o tej oponie?
Riki napisał(a):Jezdziles moze na takich?
Nie niestety nie miałem okazji , czytałem opinie na podanej stronie i stąd "moja" ocena
Jednak ja osobiście brałbym coś z YOKOHAMY :
-Yokohama AVS SPORT V102 195/55R15 85 V cena 328zł
-Yokohama S.drive 195/55R15 85 V cena 321zł
-Yokohama AVS dB V500 195/55R15 85 V cena 316zł
Jakościowo słyszałem że japońce robią gumy super i Yokohama i Toyo, a zawsze parę groszy w kieszeni, na założenie i dobre wyważenie nawet z doważeniem
Lepsza jest mała pomoc niż wielkie współczucie 
- Od: 23 paź 2006, 18:44
- Auto: Mazda 626GF/GW DITD 98r Kombi
Ja mam Dynaxer HP2
zalesty:
1. Bardzo dobrze jeżdzi sie na niej w deszczu,
2. Na suchym też jest dobra
3. Stosunkowo wolno sie zużywa
wady.
1. głośna (szumi na suchym asfalcie)
2. mi to nie przeszkadza, bo mam ABS ale jeżeli nie masz to cholernie piszczy jak zablokujesz koła.
Ogólnie za te pieniądze mogę ją polecić.
zalesty:
1. Bardzo dobrze jeżdzi sie na niej w deszczu,
2. Na suchym też jest dobra
3. Stosunkowo wolno sie zużywa
wady.
1. głośna (szumi na suchym asfalcie)
2. mi to nie przeszkadza, bo mam ABS ale jeżeli nie masz to cholernie piszczy jak zablokujesz koła.
Ogólnie za te pieniądze mogę ją polecić.
- Od: 20 lip 2005, 16:56
- Auto: Focus I TDCi
Wybierałem wybierałem i jednak......... zakupiłem Continentale ContiEcoContact 3
wybor troche z polecenia ale mialem okazje kilka dni temu jezdzic autem na takim ogumieniu i bylem bardzo mile zaskoczony zachowaniem sie tych opon na drodze
mysle ze maja tez dobry stosunek jakosci do ceny... zastanawialem sie jeszcze nad Premium Contact 2 bo w sumie cena taka sama ale wybralem te i na razie jestem zadowolony 
Witam, ja mam dwie oponki pointS Summerstar i powiem ze sa oki, sa troche glosne ale przy szerokosci 195 nie ma sie czego dziwic. Dzis odbieram dwie nowe Fuldy Carat Progressio i jestem ciekaw jak one sie sprawdza. Z tego co znalazlem w necie to jak za ta cene 170 zl. maja bardzo dobre opinie. Oprocz tego zamierzam sie do zakupu alufelg Enzo H, tylko nie wiem czy to dobry wybor. Moze ktos moze cos wiecej powiedziec na temat tych alufelg??? 
- Od: 28 maja 2006, 12:31
- Auto: Mazda 323f BA 1996r. 1.5