Srebrna kostka,co to może być?
Strona 1 z 1
Witam, problem mam tego typu,ze nie wiem co to za kostka znajduje sie w moim aucie.Konkretnie chodzi mi o mały srebrny box kolo filtra weglowago,z lewej (stojac od przodu),dochodzi do tego jeden czerwony kabelek bezposrednio z akku, i masa pewnie z budy jest, troche mi to piszczy jak podlacze akumulator i cyka, nie wiem co to i czy jest potrzebne? za pomoc z gory dziekuje
Ostatnio edytowano 22 lut 2007, 22:46 przez Blumek, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 5 lut 2007, 23:44
- Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(
przepraszam a co ja w temacie takiego narobiłem? Briareos nie oczekuje raczej głupawych odpowiedzi tylko informacji.niestety fotek nie mam jak zrobic, poprostu takie coś srebrna puszeczka z jednym kablem idącym do plusa .
czy juz z profilem jest ok?
czy juz z profilem jest ok?
Madzia Forever :)
no postaram sie o fotki,ale nie wiem kiedy.nie wygląda to na cos dorabianego.no i nie każdy pewnie słyszy te wysokie tony.ale cykanie na pewno każdy usłyszy
.....no mowie wam taka srebrna kostaka a w sumie kość, okolo 3cmX 5cm szerokolo 2
.... nie wiem przypadkiem czy to nie jest jakis filtr przeciw zakłóceniowy.No wy starzy wyżeracze MAZD musicie wiedzieć 
Przy filtrze par paliwa nie ma żadnej elektryki w oryginalnej BG. Najbliżej znajdują się przekaźniki od klimy (za prawym McPersonem, koło tabliczki VIN'u) oraz nieco bliżej po prawej od filtra przy przepustnicy: regulator ciśnienia paliwa.
W aucie NIC nie ma oryginalnego, co by miało zasilanie bezpośrednio z akumulatora omijając skrzynkę bezpieczników. Osobiście podejrzewam że jest to ustrojstwo typu "rust-evader" (przynajmniej tak to się nazywało w Polonezie) a ma za zadanie spowalniać korozję. Jak dla mnie – pic na wodę, fotomontaż.
W aucie NIC nie ma oryginalnego, co by miało zasilanie bezpośrednio z akumulatora omijając skrzynkę bezpieczników. Osobiście podejrzewam że jest to ustrojstwo typu "rust-evader" (przynajmniej tak to się nazywało w Polonezie) a ma za zadanie spowalniać korozję. Jak dla mnie – pic na wodę, fotomontaż.
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
http://www.speedyshare.com/637851808.html[url][/url]
Po obejrzeniu fotek, znowu:
Orin napisał(a):podejrzewam że jest to ustrojstwo typu "rust-evader"
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
Strona 1 z 1