Dzień Dobry
Mam pytanie dotyczące pewnego urządznia zaraz za kolektorem wylotowym ma wygląd puszki, (mazda mx3 16v 1.6 DOHC 1995), do czego to służy i czy ma jakiś wpływ na spalnie. Moje pytanie jest moze śmieszne ale prosze o odpowiedz co to jest? Mam tam mała dziurke i ucieka powietrze i niewiem czy mozna to jakos naprawic lub wymienic a ztym ile kosztuje taka część.
dziekuje za wszelkie inforamcje
Rafał
Co to za puszka i do czego służy
Strona 1 z 1
To chyba katalizator, co? Jeden z 2.
Ale po pierwsze, radze poprawić temat zanim poleci do kosza.
Ale po pierwsze, radze poprawić temat zanim poleci do kosza.
- Od: 3 paź 2005, 17:44
- Auto: Mazda 626 (GE) 2.0 FS 93r
ten temat już się pojawił ale poleciał do kosza i za chwilę znowu poleci. chodzi o puszkę za kolektorem dolotowym a nie wylotowym – już wczoraj odpisałem, że to rezonator i żebyś to wymienił bo drogie to to nie jest.
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929

- Od: 7 wrz 2005, 18:06
- Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i
Winetou koledze chodziło od kolektor wylotowy, już poprawił temat i powiedział, że będzie grzeczny na forum ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 3 paź 2005, 17:44
- Auto: Mazda 626 (GE) 2.0 FS 93r
Dzień Dobry
Mam pytanie dotyczące pewnego urządznia zaraz za kolektorem wylotowym ma wygląd puszki, (mazda mx3 16v 1.6 DOHC 1995), do czego to służy i czy ma jakiś wpływ na spalnie. Mam tam mała dziurke i ucieka powietrze i niewiem czy mozna to jakos naprawic lub wymienic a ztym ile kosztuje taka część.
Rafał
Mam pytanie dotyczące pewnego urządznia zaraz za kolektorem wylotowym ma wygląd puszki, (mazda mx3 16v 1.6 DOHC 1995), do czego to służy i czy ma jakiś wpływ na spalnie. Mam tam mała dziurke i ucieka powietrze i niewiem czy mozna to jakos naprawic lub wymienic a ztym ile kosztuje taka część.
Rafał
- Od: 12 sty 2007, 22:35
- Auto: Mazda MX3 DOHC 1.6 95r.
chodzi ci o wlotowyArtX napisał(a):Taka czarna?? po lewej stronie???
a rawizer pyta '' zaraz za kolektorem wylotowym ma wygląd puszki,'' ja nie wiem
Jak dobrze myslę – katalizator ( conventer ) drugi jest dalej o ile masz na mysli wydech .....
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):Jak dobrze myslę – katalizator ( conventer ) drugi jest dalej o ile masz na mysli wydech .....
Hej
Tak mam na mysli wydech, byłem u mechanika i powiedzial ze ten Model 1.6 DOHC 16v rok prod 1995r ma tylko jeden katalizator a nie dwa, wiec nie wiem kto mowi prawde.
Jaksa jezeli to katalizator to powiedz ile kosztuje i gdzei moge dostac.
Z poważanie Rafał.
- Od: 12 sty 2007, 22:35
- Auto: Mazda MX3 DOHC 1.6 95r.
Strona 1 z 1