Pukanie z okolic przekładni kierowniczej
Strona 1 z 1
Pukanie dochodzi z "środka" podwozia auta z okolicy przekładni kierowniczej na postoju przy szybkim ruszaniu lewo-prawo i szczególnie głośno na "pofałdowanym" asfalcie słychać tłucznie z podwozia obojętnie czy się jedzie prosto czy skręca. Nie słychać tego tłuczenia na sworzniach wahaczy (wymienione) i na końcówkach drążka kierowniczego.
- Od: 9 lis 2005, 00:13
- Auto: była 323C BA 1.5 DOHC 16V
u mnie walilo jak ruszalem kierownica podczas jazdy jak i postoju – ale to byl mcpherson – wymienilem go + amortyzatorki no i niespodzianka ( wtedy walilo ok 4-5 razy na pelny skret kierownica – teraz tylko raz w jednym i tym samym miejscu i identyczne jak opisujesz z okolic przekladni) no i jak wpadne w wieksza dziure czy jak kolega pisze jade po pofaldowanym terenie to mam to samo walenie jak by stabilizatory skretu – tez wymienilem – dalej to samo – pomozcie nam 

- Od: 5 sie 2006, 18:42
- Auto: Mazda 323f BA '95 1,5 16V 88KM
Ja miałem okropne stukanie w podobnych momentach jak opisujecie i wszystko ucichło po wymianie gałki kierowniczej. Nie wiem czy u was też to jest przyczyną ale przynajmniej u mnie pomogło, a koszt niewielki bo coś koło 80 zł
A najlepiej jechać do dobrego mechanika, to powinien znaleźć luzy w zawieszeniu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Poznasz głupiego po postach jego

- Od: 23 sie 2006, 20:59
- Auto: Prelude BB9
teraz sie dowiaduje o koszcie ok 80zl
jakjuz wydalem ok 1000 lol ok dzieki wielkie – sprawdze! ale jak ktos ma inna wersje to prosze o pomoc
Po pierwsze gumy na stabilizatorze poprzecznym + końcówki. Kolejna rzecz to sprawdziłbym czy masz jeszcze odbojniki pod osłonami amorków całe....no i oczywiście pozostają tuleje tylne wahaczy.... 
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
no ok tylko prosze jeszcze o podanie mniej wiecej kosztu tych czesci i mam jeszcze 1 pytanko z innej beczki czy to cacko obok nicku to 323f ba ( z daleka wyglada jak vectra – to nie moze byc vectra bo vectranie jest tak pieknafarciarz napisał(a):Po pierwsze gumy na stabilizatorze poprzecznym + końcówki. Kolejna rzecz to sprawdziłbym czy masz jeszcze odbojniki pod osłonami amorków całe....no i oczywiście pozostają tuleje tylne wahaczy....
bastek1984 To jest BA,,,,dostępne fotki gdy klikniesz na autko pod zegarkiem na moim podpisie. Co do kosztów to Ci nie określę...bo wszędzie są inne ceny, w zależności co faktycznie będzie dolegało Twojej Madzi
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
Strona 1 z 1