Fiveopac napisał(a):Nawet nie wiesz jak szybko stygną bułki w sklepie....

www.mazdaspeed.pl
Fiveopac napisał(a):Nawet nie wiesz jak szybko stygną bułki w sklepie....
Adasi napisał(a):Jak dla mnie to powinno być do oceny kierowcy kiedy światłą mają być włączone, kazdy normalny włącza jak jest ciemno a wyłącza jak jest jasno.
marek napisał(a):Dyskusja o UK to odzielny temat i ja zmieniłem zdanie co do tego kraju po roku, kraj hipokrytów i absurdów, w środku bajzel a na zewnątrz wszystko pięknie...
Fiveopac napisał(a):Oczywiscie ze lepie widac ale jest pewien poziom, po minieciu ktorego popadamy w absurd. Np. aby jeszcze lepiej bylo widoczne auto proponowalbym nakaz montazu neonow pod auto, przecuiez wtedy pojazd takze bedzie lepiej widoczny niz na zwyklych swiatlach.
Misiek-Bełchatów napisał(a):Pisałem wcześniej że ja moge jeździć na światłach cały rok – nie przeszkadza mi to wcale
drof napisał(a):zastanawiam sie tylko kiedy ten "wielki" rzad , wezmie sie za rowerzystow i pieszych krazacych jak widmo na naszych drogach, ktore tez pozostwiaja wiele do zyczenia, a przeciaz pieniadze od nas na drogi ciagna az niemilo.
a kierowcy juz teraz sa obciazani wystarczajaca liczba oplat, przepisow i nakazow, a inne grupy uzytkownikow to co swiete krowy ?
Malutka napisał(a):popieram!! juz niejednokrotnie jadac rano do pracy na nieoswietlonych drogach niewiele mi brakowalo zeby zdjac pieszego albo rower bo byli kompletnie niewidoczni...zwlaszcza jak jedzie cos z naprzeciwka i swieci po oczach
albo w sytuacji jaka mialam-watpie zeby owy rowerzysta nawet jak zostanie winnym spowodowania wypadku pokryl koszta naprawy mojej madzi i drugiego samochodu...
drof napisał(a):przymusowymi kamizelkami odblaskowymi dla pieszy i rowerzystow poruszajacych sie po drogach
drof napisał(a):2) karta rowerowa (dla tych co nie posiadaja prawa jazdy) i przymusowym OC dla rowerzystow
twierdze ze wtedy bedzie duzo bezpieczniej niz tylko wtedy gdy kierowcy zapala swiatla.
Puhcio napisał(a): Tak samo jak przepis o konieczności zapinania pasów przez kierowcę samochodu. Kogo to obchodzi czy ja we własnym samochodzie mam zapięte pasy i czy się zabije czy nie ?
Puhcio napisał(a):Nie lubię, gdy ktoś próbuje mnie na siłę uszczęśliwiać i dbać o moje dobro
Puhcio napisał(a):Jak to sobie wyobrażasz ?
drof napisał(a):skoro nas kierowcow za wszystko sie obwinia i wszystkim obciaza jestem za :
1) przymusowymi kamizelkami odblaskowymi dla pieszy i rowerzystow poruszajacych sie po drogach
2) karta rowerowa (dla tych co nie posiadaja prawa jazdy) i przymusowym OC dla rowerzystow
twierdze ze wtedy bedzie duzo bezpieczniej niz tylko wtedy gdy kierowcy zapala swiatla.
Puhcio napisał(a):Kogo to obchodzi czy ja we własnym samochodzie mam zapięte pasy i czy się zabije czy nie ?
qlesh napisał(a):Puhcio, jak jedziesz sam, to może i Twoja sprawa, ale za pasażerów, których wieziesz odpowiadasz Ty.
I jeszcze coś... Było by Ci obojętne czy ktoś siedzący za Tobą w samochodzie zapina pasy czy nie? Mnie by nie było obojętne... na pewno wiesz dlaczego Pozdr.
qlesh napisał(a):Puhcio, jak jedziesz sam, to może i Twoja sprawa, ale za pasażerów, których wieziesz odpowiadasz Ty.
I jeszcze coś... Było by Ci obojętne czy ktoś siedzący za Tobą w samochodzie zapina pasy czy nie? usmiech Mnie by nie było obojętne... na pewno wiesz dlaczego oczko
drof napisał(a):kogos to obchodzilo skoro sa za to mandaty
drof napisał(a):ja tez , ale na sile jestem zmuszany jak nie to mandat
drof napisał(a):zwyczajnie , a dlatego ze tylko kierowcy jako jedni z wielu uzytkownikow drog sa zmuszani na sile do roznych przepisow ,
inni uzytkownicy (piesi i rowerzysci, pomine oczywiscie swiadomych wlasnego bezpieczenstwa zeby wszystkich nie wrzucac do jednego wora ) rowniez powinni sie dostosowac w takim pzrypadku.
Puhcio napisał(a):Ok, ja rozumiem. Tylko pytam czysto praktycznie – jak wyobrażasz sobie wymuszenie np. na pieszych chodzenia w odblaskowych ubraniach ? Bo to powoli zaczyna zakrawać o absurd. Czy wynosząc śmieci z domu, też mam zakładać np. odblaskową kamizelkę, żeby w środku słonecznego dnia nie potrąciła mnie śmieciarka ?
Puhcio napisał(a):Latarkę na głowę i koguta też mam ze sobą wziąć ?
Puhcio napisał(a):Jak zmusisz babcie > 70 żeby zakładały kamizelki ? Albo dziewczyny, którym taka kamizelka zasłaniałaby więcej niż top i mini razem wzięte ?
Puhcio napisał(a):Jak określisz pory w których to trzeba nosić ? Czy może całe życie ?
Puhcio napisał(a):Może do mundurków szkolnych dołożymy odblaski
Puhcio napisał(a):w domu też mam odblaski nosić ?
Puhcio napisał(a):qlesh napisał:
Puhcio, jak jedziesz sam, to może i Twoja sprawa, ale za pasażerów, których wieziesz odpowiadasz Ty.
I jeszcze coś... Było by Ci obojętne czy ktoś siedzący za Tobą w samochodzie zapina pasy czy nie? usmiech Mnie by nie było obojętne... na pewno wiesz dlaczego oczko
Pisałem tylko o kierowcy, jeśli nie zauważyłeś
Puhcio napisał(a):Tylko pytam czysto praktycznie – jak wyobrażasz sobie wymuszenie np. na pieszych chodzenia w odblaskowych ubraniach ? Bo to powoli zaczyna zakrawać o absurd. Czy wynosząc śmieci z domu, też mam zakładać np. odblaskową kamizelkę, żeby w środku słonecznego dnia nie potrąciła mnie śmieciarka ? Latarkę na głowę i koguta też mam ze sobą wziąć ?
Puhcio napisał(a):Ok, ja rozumiem. Tylko pytam czysto praktycznie – jak wyobrażasz sobie wymuszenie np. na pieszych chodzenia w odblaskowych ubraniach ? Bo to powoli zaczyna zakrawać o absurd. Czy wynosząc śmieci z domu, też mam zakładać np. odblaskową kamizelkę, żeby w środku słonecznego dnia nie potrąciła mnie śmieciarka ? Latarkę na głowę i koguta też mam ze sobą wziąć ?
Czolgista napisał(a):ale w nocy jeśli musisz przejść kawałek po ulicy to czemu nie język
Czolgista napisał(a):tak samo jak zmusza się każdego człowieka do przestrzegania różnych – nie tylko drogowych przepisów?
Czolgista napisał(a):a wiesz, że niegłupi pomysł? zwłaszcza dla maluchów które do szkoły muszą przejść 2/3/4 km po ruchliwej drodze zimą...
Czolgista napisał(a):jeśli uważasz, że może potrącić Cię tam samochód a kamizelka to zmieni to jak najbardziej
qlesh napisał(a):To daje mu szanse Cię ominąć, no bo jak ma ominąć coś czego nie widzi lub coś co zobaczy 30 m przed sobą jadąc z normalną prędkością 80km/h? Ile ma czasu na reakcję? Max. 1,5s?
sołtys napisał(a):1 nakaz po drogach publicznych a nie np po chodnikach
qlesh napisał(a):Za kamizelkami nie jestem może aż tak bardzo, nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek to nosił oprócz kierowców np. przy zmianie koła, ale jakieś odblaskowe elementy, elastyczne odblaskowe paski zapinane na rzepy na nogach, głupie plastikowe odblaski przypinane do nóg pieszego
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości