ja juz zalatwielem wszystko z netia teraz czekam na aktywacje a jeszcze ostatnimi silami ciagnie neo ale juz lada dzien mi odetna
Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet
organo ile się czeka na podlaczenie netii ? Bo chciałam tak wykombinowac zeby odcieli mi neo i odrazu netie podlaczyli 
Była 626 GE KL | Była 323 BG B6 "małyszolot"; Będzie... :D | Kiedyś zdobywczyni 997 obecnie 69 ;) |
- Od: 7 wrz 2006, 22:19
- Auto: mazda 6
podobnow ciagu 14stu dni (7dni na dotarcie kuriera domnie i w ciagu kolejnych 7dniu netia musi wydzierzawic łacze od Tp ale zobaczymy czy sie wyrobia dzwonilem do nich w wtorek wiec jeszcze troszkie czasu maja 
- Od: 8 paź 2006, 11:19
- Auto: 323F 99r 1.8 LPG SGI Stag4:)
Jako, ze pojawila sie juz najnowsza wersja Windowsa (PL) na serwerze politechniki mam pytanie czy bedzie dzialac dobrze na komputerze z 512 ramu i prockiem Athlon 2500 XP, komputera uzywam wylacznie do internetu i moze czasami do pisania 
a co da ci VISTA w porównaniu do bierzącego systemu ?
IMO jeśli obecny system chodzi stabilnie masz na nim zainstalowane wszystkie sterowniki do urządzeń zewnętrznych to przy przejściu na vistę możesz się dość nieprzyjemnie zdziwić. RAM'u masz za mało – HDD będzie bardzo się pocił przy tej ilości pamięci.
Jeśli zdecdujesz się jednak na testy nowego systemu radzę zrobić kopię partycji z aktualnym systemem i w razie rozczarowania przywrócisz go w 5 minut.
IMO jeśli obecny system chodzi stabilnie masz na nim zainstalowane wszystkie sterowniki do urządzeń zewnętrznych to przy przejściu na vistę możesz się dość nieprzyjemnie zdziwić. RAM'u masz za mało – HDD będzie bardzo się pocił przy tej ilości pamięci.
Jeśli zdecdujesz się jednak na testy nowego systemu radzę zrobić kopię partycji z aktualnym systemem i w razie rozczarowania przywrócisz go w 5 minut.
XsiX napisał(a):Jeśli zdecdujesz się jednak na testy nowego systemu radzę zrobić kopię partycji z aktualnym systemem i w razie rozczarowania przywrócisz go w 5 minut.
sa jakies darmowe programy co robia ghosta ?
http://portal.centrumxp.pl/forums/thread/330484.aspx
Z tego co mi wiadomo Vista potrzebuje min. 1Gb RAM'u, poza tym ma jakieś certyfikaty z którymi część sprzętu może nie działać poprawnie. Ja narazie nie bede tego ściagał i instalował bo z początku pewnie będzie masa problemów z tym systemem.
Z tego co mi wiadomo Vista potrzebuje min. 1Gb RAM'u, poza tym ma jakieś certyfikaty z którymi część sprzętu może nie działać poprawnie. Ja narazie nie bede tego ściagał i instalował bo z początku pewnie będzie masa problemów z tym systemem.
... a kamieniami w dzieci nie rzucam bo nie wiem które moje 
- Od: 26 wrz 2005, 18:55
- Auto: Toyota Corolla E11 1.6 VVT-i
Misiek-Bełchatów napisał(a):Z tego co mi wiadomo Vista potrzebuje min. 1Gb RAM'u, poza tym ma jakieś certyfikaty z którymi część sprzętu może nie działać poprawnie. Ja narazie nie bede tego ściagał i instalował bo z początku pewnie będzie masa problemów z tym systemem.
512mb ram wystarczy żeby uruchomić ale komputer będzie się strasznie pocił nie mówiąc już o uruchomienu AERO... na stronie microsoftu jest jakiś "program" który testuje komputer i mówi, jaka wersja Visty będzie dla niego optymalna, chociaż pewnie w rzeczywistości sprawdza za ile masz kompa i ile możesz na nowy system wydać i na tej podstawie podaje Ci co m asz kupić

<center>I am the 6th son of the 6th son of the 6th son I am the borged again son of war
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs
The devil made me do it</center>
<center>Moja "Twarzowa Książka"
Technology's child, daughter of rebellion, son of a bitch blossom of a whore
I am a god-killing virus, destruction with 8 arms, monster with seven severed heads
I am the son of mars, cleansed with infected blood, vile disease walking on 2 legs
The devil made me do it</center>
<center>Moja "Twarzowa Książka"
- Od: 8 kwi 2006, 00:04
- Auto: Mondeo 1.8 Zetec '99
Używałem jakiś czas Visty beta 2. Powiem tak: wygląda bardzo ładnie – ci co lubią różne wodotryski itp będą zachwyceni. Po drugie: na początku nie mogłem się połapać co i jak. Nie ma nigdzie na wierzchu czegoś takiego jak mój komputer czy coś w tym stylu. Są za to różne foldery moja muzyka, moje programy, moje video itp itd.
Mimo bety większość sterowników do mojego sprzętu była wbudowana w system. Jedynie karta dźwiękowa odmawiała współpracy (teraz myślę że ze sterownikami jest znacznie lepiej).
W codziennej pracy troszkę denerwującą rzeczą jest UAC – przed uruchomieniem programu (chyba nie wszytkich tylko tych ważnych dla systemu) wymagane jest potwierdzenie uruchomienia przez użytkownika. Trochę denerwujące, da się chyba to wyłączyć w ustawieniach.
Co do szybkości działania. U mnie chodziło całkiem ok. Mimo włączonego interfejsu aero wszystko się całkiem szybko odpalało i ogólnie wygodnie się korzystało. Co prawda to był czysty system, nie wiadomo jak jest po "załadowaniu" go stuffem. Użycie pamięci wynosiło około 500-600 mega (w finalnej wersji ponoć mniej, a i trochę usług pewnie można wyłączyć). Nie miałem okazji sprawdzić trójwymiarowego pulpitu (beta 2 go nie zawierała).
Co ciekawe ostatnio czytałem jakiś test wydajności visty pod względem gier i co ciekawe na tym samym sprzęcie vista była wydajniejsza od xp. Co jeszcze ważne dla graczy aby podziwiać nowe gry w najlepszej jakości grafiki trzeba będzie korzystać z visty ponieważ jedynie vista wspiera dx10.
Mimo bety większość sterowników do mojego sprzętu była wbudowana w system. Jedynie karta dźwiękowa odmawiała współpracy (teraz myślę że ze sterownikami jest znacznie lepiej).
W codziennej pracy troszkę denerwującą rzeczą jest UAC – przed uruchomieniem programu (chyba nie wszytkich tylko tych ważnych dla systemu) wymagane jest potwierdzenie uruchomienia przez użytkownika. Trochę denerwujące, da się chyba to wyłączyć w ustawieniach.
Co do szybkości działania. U mnie chodziło całkiem ok. Mimo włączonego interfejsu aero wszystko się całkiem szybko odpalało i ogólnie wygodnie się korzystało. Co prawda to był czysty system, nie wiadomo jak jest po "załadowaniu" go stuffem. Użycie pamięci wynosiło około 500-600 mega (w finalnej wersji ponoć mniej, a i trochę usług pewnie można wyłączyć). Nie miałem okazji sprawdzić trójwymiarowego pulpitu (beta 2 go nie zawierała).
Co ciekawe ostatnio czytałem jakiś test wydajności visty pod względem gier i co ciekawe na tym samym sprzęcie vista była wydajniejsza od xp. Co jeszcze ważne dla graczy aby podziwiać nowe gry w najlepszej jakości grafiki trzeba będzie korzystać z visty ponieważ jedynie vista wspiera dx10.
Sokool napisał(a):Co jeszcze ważne dla graczy aby podziwiać nowe gry w najlepszej jakości grafiki trzeba będzie korzystać z visty ponieważ jedynie vista wspiera dx10.
Trzeba przyznać, że chłopaki z MS nikogo nie będą zmuszać do przesiadki i doić kasy

Kiedy przestają wspierać XP??
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
brii napisał(a):Kiedy przestają wspierać XP??
Podstawowe wsparcie w 2009, rozszerzone w 2014.
Trzeba przyznać, że chłopaki z MS nikogo nie będą zmuszać do przesiadki i doić kasy
Noo. Ale czemu mnie to nie dziwi...
Swoją drogą póki co dx10 wspierają tylko geforce'y 8800, gier wykorzystujących nową technologię jeszcze nie ma. Cena najtańszej karty to 1200 zł. Powiedzmy że za pół roku stanieje do ~800 zeta. Do tego jeszcze trzeba jakiegoś porządnego procka żeby ją napędzić – najlepiej dwujajowca + reszta pieca. Wychodzi kupa kasy. Według mnie zdecydowanie lepiej kupić jakąś konsolę.
Sokool z tymi konsolami dobrze myślisz powychodziło ich teraz trochę, mnie intryguje Wii z tym śmiesznym "wiilotem".
- Od: 19 sty 2007, 10:20
- Auto: 323f BG 1,6
Pomaraniecz napisał(a):Wii z tym śmiesznym "wiilotem".
Chodzi Ci o tego "pada" (jeśli jeszcze to można tak nazwać). Widziałem filmik z tym padem w akcji i muszę przyznać że na początku mi szczena opadła, choć trzeba by sprawdzić osobiście czy jest to wygodne, czy tylko tak wyglądało.
ja mialem u siebie prawie pusta viste i z aero i bez niego na 512mb chodzilo plynnie
Do tej pory mam wersje bete, ktora MAPS rozdawal swoim klientom do testow. W kwietniu bede miec juz pelna polska wersje
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Do tej pory mam wersje bete, ktora MAPS rozdawal swoim klientom do testow. W kwietniu bede miec juz pelna polska wersje
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Mam zainstalowaną Viste Home Premium na laptopie,wiekszość sterowników ściągneła sama,ale nie wszystko się da zainstalować nawet w zgodności z XP,np.wbudowana kamerka mi nie działa,kilka programów też niechodzi np.PartitionMagic,moim zdaniem system sie ukazal ale niema sie co podniecac,zamałe wsparcie w stery,oprogramowanie itd. ale z XP było podobnie.Ps. testowałem też wersie Biznes i Ultimate.
- Od: 17 cze 2006, 18:42
- Auto: będzie nowe
Mialem Viste Ultimate zainstalowana w listopadzie, gdy wyszla wersja RTM. Na A64 X2 4200, 1GB RAM, GF 7900GT smigala bardzo szybko z wlaczonym interfejsem AERO. Ogolnie bardzo fajna i kolorowa, ale nic pozatym jak dla mnie. No spodobalo mi sie tylko zaznaczanie duzej ilosci plikow i zmiana nazwy bo system nie zmienia rozszezenia plikow tak jak robi to XP. Pozatym problemy ze sterownikami, najgorszy bol to to, ze Creative nie wypusci sterow dla serii kart SB. Live
! Gierki chodzily wolniej troche niz na xp, byc moze to wina sterow od grafiki.
Ja osobiscie to poczekam jeszcze z 1-1.5 roku az system sie "przyjmie" wsrod uzytkownikow i beda w pelni dopracowane stery.

Ja osobiscie to poczekam jeszcze z 1-1.5 roku az system sie "przyjmie" wsrod uzytkownikow i beda w pelni dopracowane stery.
Widziałem Vistę na MAC BOOKu w zasadzie jest taka sama jak system MACowy, zerżneli kupę rzeczy więc raczej mnnie nie powaliła. No ale to w końcu windows.
Kiedyś Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
- Od: 14 kwi 2006, 13:20
- Auto: Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Toyota Camry 2002r. 2.4L
ja tam mam radiówke net4me 640 kbps i nie narzekam

NeeD 4 SpeeD CarboN
<embed src="http://www.site-clocks.com/flash/clocks/digital.swf?hex=0000FF" width="150" height="75" wmode="solid" type="application/x-shockwave-flash">
- Od: 15 wrz 2006, 16:06
- Auto: Mazda 323F 1,8 16V '91