oderwane plastiki do relingów dachowych czym i jak przykleic???
Strona 1 z 1
witam dzis zauwarzyłem że plastiki do których przymocowuje sie rolingi wyskoczyły i nie3 chca sie zaczepic czy mozna je przykleic żeby szybko wyschło i było dobre?? co polecaie jak to naprawic??
jarek-ekonomik Przerabiałem to u siebie. Demontaż listew dachowych, oczyszczenie plastików mocujących ... dobrej jakości taśma dwustronna grubości ok 0.5 mm szerokości 1 cm ... i trzyma u mnie pięknie 
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
a ja słyszałem że klejem do szyb albo silikonem ale on odpasda boi strasznie długo schnie
! a taśma jaką byś polecał
jakieś sugestie??

jarek-ekonomiknie pamiętam nazwy taśmy której użyłem...kupiłem ją po prostu w markecie. Jednak dla podpowiedzi była w kolorze czerwonym. Jeśli chodzi o klej do szyb, to jak najbardziej również bardzo skuteczny i niezawodny sposób. Silikonu bym raczej nie polecał ( bo nie próbowałem jak klei do lakieru).
Musisz jednak na coś zwrócić sporą uwagę. a mianowicie, że najpierw wypada zdemontować listwę...a co za tym idzie wysunąć ją z zaczepów a nie wyrywać z nich podważając. W celu wysunięcia jej odkręcasz jedną śrubkę przy podszybiu i dwie kolejne po podniesieniu klapy bagażnika i ściągnięcia plastikowej osłonki na listwie.
Powodzenia.
Musisz jednak na coś zwrócić sporą uwagę. a mianowicie, że najpierw wypada zdemontować listwę...a co za tym idzie wysunąć ją z zaczepów a nie wyrywać z nich podważając. W celu wysunięcia jej odkręcasz jedną śrubkę przy podszybiu i dwie kolejne po podniesieniu klapy bagażnika i ściągnięcia plastikowej osłonki na listwie.
Powodzenia.
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
chodzi o to że juz mam pourywane te zacxzepy a nie wiesz czy szybko sie klei ten klej do szyb??? po nie beedzie mi sie chciało stac godzine i trzymać żeby zaschło
jeśli hodzi o klej do szyb to potzreba około 24 godz do pełnego zklejenia po około 2 godz w około 20 stopniach już trzyma ale tak czy inaczej zeby spokojnie jezdzic potrzebujesz okolo 5 godz .
krystian
- Od: 20 sty 2007, 17:12
- Auto: 323c 1.5 16v 95 r.
a macie pomysl czym to mozna przycisnać zeby nie trzymac 2 godziny reka???
a jak bym nową kupił na szrocie to jak by się sprawowała?? zaczepiła by sie???
Pod warunkiem ze będzie miała całe zaczepy 
krystian
- Od: 20 sty 2007, 17:12
- Auto: 323c 1.5 16v 95 r.
Strona 1 z 1