Witam! Mam mazde 1994 1.5i 88 KM 16V 4/DOHC Z5 .Jedna rzecz mnie zaczela zastanawiac.Zauwazylem to dzis i w sumie nie wiem jak mam sie do tego ustosunkowac.Nie wiem czy jest to problem czy moje obawy sa bezpodstawne.
Mianowicie chodzi o to ze stojac na luzie na wlaczonym silniku przy ruchu kierownica zaczynaja zwiekszac mi sie obroty.NIe jest to bardzo duzy skok ale obroty zwiekszaja sie widocznie.Widac po wskazowce i zreszta sluchac.Kiedy przestaje ruszac kiera obroty odrazu wracaja do normy.Prosze o jakas porade bo nie wiem czy co jest nie tak czy tak juz jest porostu.Moze to ma zwiazek ze wspomaganiem? Pozdrawiam!
Zwiekszajace sie obroty silnika przy ruchu kierownicą
Strona 1 z 1
nico190 napisał(a):Moze to ma zwiazek ze wspomaganiem?
Tak. W pompie wspomagania masz włacznik który jest zwierany do masy kiedy pojawia się określone ciśnienie w układzie. Od włacznika idzie przewód do PCM i jest to informacja żeby podbić obroty biegu jałowego.
Full Time 4WD
VTR 1000F
VTR 1000F
I tak powinno byćnico190 napisał(a):NIe jest to bardzo duzy skok
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Z nami nie zginiesznico190 napisał(a):Jestem swiezym posiadaczem mazdy i jeszcze duzo przede mna:)
Strona 1 z 1