Witam
W komorze silnika (po lewej stronie za alternatorem) mam spory otwór – ok10x5cm przez co do kabiny dostaje się hałas z komory silnika. Jak kupowałem auto, to sprzedawca stwierdził, że po prostu brakuje jakiejś uszczelki , zaślepki, czy czegoś w tym stylu – wystarczy dokupić i będzie ok.
Na próbę zakleiłem tą dziurę taśmą dekarską i teraz jest dużo ciszej. Zastanawiam się tylko, czy przypadkiem ta dziura nie powinna być otwarta... Niby jet teraz lepiej, bo tak nie wyje, ale z kolei nie chciałbym czegoś zepsuć.
Pozdrawiam.
Otwór w przegrodzie silnika – czy ma zostać otwarty?
Strona 1 z 1
A nie powinny w tamtym miejscu przechodzić dwie rurki do parownika od klimy? Miejsce z grubsza się zgadza. Byc może kiedyś miałeś klimę i zostało po niej wspomnienie...
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
Orin napisał(a):A nie powinny w tamtym miejscu przechodzić dwie rurki do parownika od klimy? Miejsce z grubsza się zgadza. Byc może kiedyś miałeś klimę i zostało po niej wspomnienie...
Tak, tam właśnie przechodzą rurki od klimy. Jeżeli w tym autku nie było klimy to powinna tam być gumowa zaślepka (od strony silnika) następnie warstwa izolacji akustycznej i termicznej i taka wykładzinowa tapicerka od strony wnętrza auta. Jeżeli nie ma tylko zaślepki a pozostałe warstwy są to znaczy że klimy nie było – jeżeli natomiast jest dzióra na wylot to znak że klima była i ktoś ją wymontował.
Jeszcze jedno, pod tą dużą dziórą powinna być jeszcze jedna, mniejsza, okrągła od wylotu skroplin z parownika, jeżeli i tej zaślepki nie masz to na stówe miałeś klime
Jak najbardziej, możesz go zaślepić.... albo poszukać na allegro sprawnej klimy i ją sobie założyć. Roboty dużo nie ma, za to komfort w lato będzie znacznie wyższy 
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
Strona 1 z 1