Przednie wycieraczki nie działają.
Strona 1 z 1
Dzis rano przestały działac mi wycieraczki przedniej szyby. Odsniezałem szybe przednia i jak skonczyłem to reszte sniegu chciałem przetrzec wycieraczkami. Wycieraczki poszły do gory i sie zatrzymały:(:(:(:( Słychac silniczek wycieraczek. Jak je przesune do gory recznie to sie cofna. Ktoś miał podobny przypadek?? Proszę o pomoc
- Od: 3 kwi 2006, 15:48
- Auto: Mazda Mx-6 2.5 v6
Być może wyrobił się wieloklin... odkręć ramiona i zobacz, czy ruszają się trzpienie, na których owe wycieraczki są osadzone...
dziwne ze bezpiecznik nie wyskoczyl bo to znaczy ze masz bardzo duzy opor na silniku wycieraczek. Wyjmij lub odepnij silniczek od mechanizmu i zobacz czy dziala dobrze. Potem mozna myslec dalej.tafel napisał(a):Zauważyłem także ze gdy włącze maksymalna szybkosc wycieraczek to silnik chcem zgasnac
można w ASO mazdy.Jakieś 250zł
- Od: 30 paź 2005, 18:49
- Auto: Mazda 626 Cronos '94 2,5 V6
tafel napisał(a):Zdemontowałem podszybie i okazało sie ze plastik z jednej strony cięgna się wyrobił i spadam z przegubu ramienia wycieraczki. Czy mozna gdzies dostac takie cięgno????
napisz do MARRUD'a, powinien coś mieć dla Ciebie.
Strona 1 z 1