Regeneracja zawieszenia czy wymiana na nowe ? 626 GE
Jak w temacie
- Od: 25 sie 2004, 21:06
- Auto: 626 GE FS 2.0 16V 93r.
Wygląda podobnie
Nie wiem czy ktokolwiek patrząc na zdjęcie udzieli ci 100% odpowiedzi.
Klient pisze że to zawieszenie z modelu DO 98'. I tutaj jest mała nieścisłość – GE była robiona do 97, więc albo się pomylił albo to zawiecha od GF.
Jeżeli od GE to powinno pasować (nie spotkałem się z informacją, że w GE były jakieś zmiany w zawieszeniu w różnych rocznikach).
Nie wiem czy ktokolwiek patrząc na zdjęcie udzieli ci 100% odpowiedzi.
Klient pisze że to zawieszenie z modelu DO 98'. I tutaj jest mała nieścisłość – GE była robiona do 97, więc albo się pomylił albo to zawiecha od GF.
Jeżeli od GE to powinno pasować (nie spotkałem się z informacją, że w GE były jakieś zmiany w zawieszeniu w różnych rocznikach).
Ok.dzięki za wyjaśnienia.
jeszcze jedno bede chciał założyć klime do swojej( mam zainstalowaną całą elektryke ) i tu jest taki problem ( a może i niema )klima bedzie pochodzić z mazdy 626 93r. V6 chyba silnik KL czy wszystko bedzie pasować ? ,generalnie chodzi mi o spręzarke
pozdrawiam
jeszcze jedno bede chciał założyć klime do swojej( mam zainstalowaną całą elektryke ) i tu jest taki problem ( a może i niema )klima bedzie pochodzić z mazdy 626 93r. V6 chyba silnik KL czy wszystko bedzie pasować ? ,generalnie chodzi mi o spręzarke
pozdrawiam
Jak widze to wszystko od GF ki.... przod częsciowo do adopcji ale tył juz nie.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jaksa napisał(a):Jak widze to wszystko od GF ki.... przod częsciowo do adopcji ale tył juz nie.
dziękuje za odpowiedź.
a co do drugiej części pytania? klima.
będzie pasować?
Nie – troszkę inna bajka ale jak znam polskich fachmanów wszystko przerobiąbatforever napisał(a):klima.
będzie pasować?

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
98 to może być rok demontażu...
Między GF a GE jest chyba ze 2,5 cm różnicy w rozmiarze wahaczy. Wychodzi potem taka dziwna pokraka na rozlazłych kołach...
Między GF a GE jest chyba ze 2,5 cm różnicy w rozmiarze wahaczy. Wychodzi potem taka dziwna pokraka na rozlazłych kołach...
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
ok. a czy układ kierowniczy oraz przednie zawieszenie spasuje z 626 KL V6 do mojej?
Pasuje....batforever napisał(a):a czy układ kierowniczy oraz przednie zawieszenie spasuje z 626 KL V6 do mojej
Na wahaczach od GE sam jezdziłem – wszystko graxANDy napisał(a):Między GF a GE jest chyba ze 2,5 cm różnicy w rozmiarze wahaczy. Wychodzi potem taka dziwna pokraka na rozlazłych kołach...
Jaksa napisał(a):W Xedach6 jest inna bajka ( a niby to samo )
Może mógł byś wyjaśnić gdzie tkwi różnica.
Bo myślałem że zawieszenie w Ge i w xedosie jest to samo tylko różni się amortyzatorami i spreżynami oraz mocowaniem tychże.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Tak ale wahacze nie pasują ....... moze inaczej , da sie zamontowac lecz nie ustawisz geometrii . Wahacz dedykowany do GE ma inny kąt mocowania do belki i tu jest problem , tego nawet w JC nie wiedzą i sprzedają te wahacze do Xedaemmarek napisał(a):myślałem że zawieszenie w Ge i w xedosie jest to samo

P.S. Ciekawe jak ludzie jezdzą ?
Ktory ?emmarek napisał(a):Może dla tego pewien kolega z forum ma probley z geometrią
odświeżam temat...
Kolega bulas1 oferujący w dziale sprzedam graty do xedosa 6 twierdzi że są już dostępne zamienniki wahacza x6 w cenie ~250 zł cyt:
„Witam,widocznie u Was nie ma bo w Szczecinie występują bez problemu,posiadam teraz Xedosa z 1993 roku,rozebrany z 94 wczesniej miałem z 97 i 96 takze nie jest to moj pierwszy Xedosik i nie tylko w tym wymieniałem i za kazdym razem pasują,są identyczne nie maja najmniejszej różnicy.Zakłada sie bez problemu i nie trzeba nic przerabiac.Do tego trzeba sobie dokupic łączniki stabilizatora bo jest to osobna część.Moge pomuc w zakupie,na prawde sie spisują,wykonanie jest solidne.Poprzednim Xedosem od wymiany do sprzedazy jezdzilem 2 lata i jak sprzedawalem to klient chcial sprawdzenia w polmozbycie to jedyne siadly tulejki w tylnym zawieszeniu ktore trzeba kupic oryginalne bo nie ma zamiennikow.
Poprosiłem kolegę o podanie nr części w tym wątku, a w międzyczasie pytam Was moi drodzy:
czy ktoś może podać katalogowy nr zamiennika wahacza i potwierdzić istnienie pasującego zamiennika do x6 ?
Kolega bulas1 oferujący w dziale sprzedam graty do xedosa 6 twierdzi że są już dostępne zamienniki wahacza x6 w cenie ~250 zł cyt:
„Witam,widocznie u Was nie ma bo w Szczecinie występują bez problemu,posiadam teraz Xedosa z 1993 roku,rozebrany z 94 wczesniej miałem z 97 i 96 takze nie jest to moj pierwszy Xedosik i nie tylko w tym wymieniałem i za kazdym razem pasują,są identyczne nie maja najmniejszej różnicy.Zakłada sie bez problemu i nie trzeba nic przerabiac.Do tego trzeba sobie dokupic łączniki stabilizatora bo jest to osobna część.Moge pomuc w zakupie,na prawde sie spisują,wykonanie jest solidne.Poprzednim Xedosem od wymiany do sprzedazy jezdzilem 2 lata i jak sprzedawalem to klient chcial sprawdzenia w polmozbycie to jedyne siadly tulejki w tylnym zawieszeniu ktore trzeba kupic oryginalne bo nie ma zamiennikow.
Poprosiłem kolegę o podanie nr części w tym wątku, a w międzyczasie pytam Was moi drodzy:
czy ktoś może podać katalogowy nr zamiennika wahacza i potwierdzić istnienie pasującego zamiennika do x6 ?
W sieci JC nadal brak.
Witam
tak na poczatek dla sprostowania to graty sprzedaje bo własciciele gratów(czyli graciarze) je kupuja i dzwonią nawet o 23.00
Co do [waaaczego?]....to jest tak są te same co w Mazdzie GE od roku 92 do 97 i pasują do Xedosa do rocznika 97 i nic sie nie różnią żadne 2.5 cm( w servisie występują pod jednym numerek katalogowym oryginalnym Mazdowskim) po roku 97 Mazda 626 GF posiada inne i różnią się od Xedosa . Ale w samym Xedosie [waaaco?] wystepują od 92 do 97 póżniej jest zmiana i od 97 do końca produkcji.
Cena to taką jak ja płace z dużymi rabatami dla klientów to chyba 320 oczywiscie jest to zamiennik ale japoński i można go kupic w Salon/Servis MAZDA na ul. Madalińskiego w Szczecinie,nie w jakiejś podrzędnej hurtowni.Na miejscu zamontują i ustawią zbieżnośc.
Pozdrawiam(mogę pomóc załatwi jak ktoś potrzebuje!!)
tak na poczatek dla sprostowania to graty sprzedaje bo własciciele gratów(czyli graciarze) je kupuja i dzwonią nawet o 23.00
Co do [waaaczego?]....to jest tak są te same co w Mazdzie GE od roku 92 do 97 i pasują do Xedosa do rocznika 97 i nic sie nie różnią żadne 2.5 cm( w servisie występują pod jednym numerek katalogowym oryginalnym Mazdowskim) po roku 97 Mazda 626 GF posiada inne i różnią się od Xedosa . Ale w samym Xedosie [waaaco?] wystepują od 92 do 97 póżniej jest zmiana i od 97 do końca produkcji.
Cena to taką jak ja płace z dużymi rabatami dla klientów to chyba 320 oczywiscie jest to zamiennik ale japoński i można go kupic w Salon/Servis MAZDA na ul. Madalińskiego w Szczecinie,nie w jakiejś podrzędnej hurtowni.Na miejscu zamontują i ustawią zbieżnośc.
Pozdrawiam(mogę pomóc załatwi jak ktoś potrzebuje!!)
-
bulas1
Witam
Tak sobie piszecie o tych wachaczach ; a ja właśnie chciałem wrzucic do swojej GE [waaaco?] podłóżny od Xedosa 6 – ale teraz już nie wiem czy to to samo.
Tak sobie piszecie o tych wachaczach ; a ja właśnie chciałem wrzucic do swojej GE [waaaco?] podłóżny od Xedosa 6 – ale teraz już nie wiem czy to to samo.
- Od: 10 mar 2005, 14:22
- Auto: Mazda 323 1.6 BG 1994r
Mazda 626 2.0 GE 1997r
Mazda Xedos 6 1.6 1996r
Mazda 6 GY 2.0 CiTD 2004r
Zamontuj je a pozniej napisz jak zrobic geometrię...chyba ze drązki kupisz jakies dłuzsze- konczy się regulacja.bulas1 napisał(a):jest tak są te same co w Mazdzie GE od roku 92 do 97 i pasują do Xedosa do rocznika 97 i nic sie nie różnią żadne 2.5 cm( w servisie występują pod jednym numerek katalogowym oryginalnym Mazdowskim)
Numer kat. mazdy z EPC wahacza do 626 GE GA2B-34-300 ( 227 euro netto ) a to numer do X6 C002-34-300 ( 265 euro netto )
W sieci JC Auto taki wahacz do GE kosztuje 315 brutto detal. Miałem okazję to robic i jestem pewny na 100% ze wahacze do X6 sa delikatnie inne – gołym okiem niczym się nie roznią , kwiatki wychodzą po zamontowaniu.bulas1 napisał(a):Cena to taką jak ja płace z dużymi rabatami dla klientów to chyba 320 oczywiscie jest to zamiennik
Witam
Widze tu samych specjalistów,czyli w Szczecińskim SERVISIE siedzą głąby którzy nie wiedzą co robią a serivis ten uznaje się jako jeden z lepszych...szkoda kłótni..znajdzcie numer do nich..najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć u fachowca.
Właśnie o to chodzi ze zamontowałem!! i nie widze zeby kończyła sie regulacja,człowieku do końca regulacji to jeszcze daleko..dzisiaj bede montował btakie [waaaco?] i moge na zyczenie porobic pare zdjec przymiarki,mam pare sztuk z rozebranych aut i te nowe,NIE MA NAJMNIEJSZEJ ROZNICY!
W sieci JC do Xedosa to jest J33024 i J33025 (prawy /lewy
i to jest do roku 97 do GE te same numery za to do GF J33010 i J33011 i te [waaaco?] sie od siebie różnią u nas tej firmy kosztują 250,–
To wszystko co miałem na ten temat do napisania,....dobrze wczoraj kolega z servisu powiedział "że jak ktoś nie wie to sobie wymysli..
Pan Jaksa mógłby zadzwonić do servisu i dowiedzieć sie pare spraw-bardzo obrotni ludzie tam pracują..dużo pomogą..po co stwarzać sobie nie potrzebne kłopoty
Pozdrawiam wszystkich
Widze tu samych specjalistów,czyli w Szczecińskim SERVISIE siedzą głąby którzy nie wiedzą co robią a serivis ten uznaje się jako jeden z lepszych...szkoda kłótni..znajdzcie numer do nich..najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć u fachowca.
Właśnie o to chodzi ze zamontowałem!! i nie widze zeby kończyła sie regulacja,człowieku do końca regulacji to jeszcze daleko..dzisiaj bede montował btakie [waaaco?] i moge na zyczenie porobic pare zdjec przymiarki,mam pare sztuk z rozebranych aut i te nowe,NIE MA NAJMNIEJSZEJ ROZNICY!
W sieci JC do Xedosa to jest J33024 i J33025 (prawy /lewy
i to jest do roku 97 do GE te same numery za to do GF J33010 i J33011 i te [waaaco?] sie od siebie różnią u nas tej firmy kosztują 250,–
To wszystko co miałem na ten temat do napisania,....dobrze wczoraj kolega z servisu powiedział "że jak ktoś nie wie to sobie wymysli..
Pan Jaksa mógłby zadzwonić do servisu i dowiedzieć sie pare spraw-bardzo obrotni ludzie tam pracują..dużo pomogą..po co stwarzać sobie nie potrzebne kłopoty
Pozdrawiam wszystkich
-
bulas1
Katalog JC pod tymi numerami pokazuje – wahacz przod do GF ( 440 zł brutto detal )bulas1 napisał(a):W sieci JC do Xedosa to jest J33024 i J33025 (prawy /lewy
....w moim katalogu JC pokazują J33010 oraz 11 (prawy/lewy) dedykowany do GE .....bulas1 napisał(a):do GE te same numery
bulas1 napisał(a):jak ktoś nie wie to sobie wymysli..
Uwazasz ze nie znam tematu tak ?
Nie będę tego komentował ,niech tak zostanie , czas pokaze co pasuje i gdzie......bulas1 napisał(a):Pan Jaksa mógłby zadzwonić do servisu i dowiedzieć sie pare spraw