Nie dziala centralny zamek, podsiwetlenie stacyjki, oswietlenie na suficie , radio, jaki bezpiecznik

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kosior » 2 lut 2007, 15:25

Witam wszystkich, dzisiaj wysiadl mi najprawdopodobniej bezpiecznik odpowiedzialny min za wymienione w temacie funkcje, moje pytanie ktory to bezpiecznik moze byc, "na oko" wydaja sie wszsytkie dobre, pzoniej sprawdze miernikiem, wyczytalem w innym temacie, ze bezp. room z tym, ze u mnie nie ma tak oznaczonego bezpiecznika, chyba ze jest jeszcze jedna skrzynka z bezpiecznikami ( ja szukalem pod maska z prawej strony) z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam
ps Musialem jechac do pracy i nie zdarzylem spisac nazw bezpiecznikow jakie posiadam, pozniej postaram sie dopisac.
Ostatnio edytowano 2 lut 2007, 17:43 przez kosior, łącznie edytowano 1 raz
Początkujący

Od: 9 sty 2007, 15:17

Postprzez jacobs » 2 lut 2007, 16:44

323 fruuu
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Forumowicz

Od: 20 lis 2005, 13:31

Postprzez Winetou » 2 lut 2007, 17:45

a nie łatwiej sprawdzić w instrukcji auta ? :|
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929 <faja>
Obrazek
Forumowicz

Od: 7 wrz 2005, 18:06
Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i

Postprzez qpr » 2 lut 2007, 18:03

Skrzynka przy lewej nodze kierowcy, za plastikowa osłona – tam znajdziesz to czego szukasz :)
Forumowicz

Od: 18 maja 2006, 06:41
Auto: Mazda 323F BA 1.5

Postprzez kosior » 3 lut 2007, 00:29

he he przyznam szczerze ze nie wiem jak rano tego szukalem ;) po pracy w nocy przy pomocy latarki bez problemu ;) spalony byl oczywiscie bezpiecznik room :) pozdrawiam wszystkich i dziekuje za pomoc
Początkujący

Postprzez dziubek » 5 lut 2007, 16:10

Wymien bezpiecznik ROOM kolo lewej nogi kierowcy bodajze 15A jak pamietam. Mialem to samo

pozdrawiam.

dziubek
Mazda + saperka – prawie jak Jeep ;)
+
była BeAtka i GabrYsia jest Renifer ;)
Moje ostanie mazdowe maleństwo- http://tnij.org/mazda6gy
Forumowicz

Od: 29 sty 2006, 02:48
Auto: Sandero Stepway MY'19
Mazda 6 GL Kombi

Postprzez tycjan » 5 lut 2007, 16:28

:) oj dziubek, co by kosior bez Ciebie zrobil :)

Zerknij sobie post wyzej ;)
Forumowicz

Od: 10 sty 2007, 18:18
Auto: 323F BJ 2.0 DiTD '00

Postprzez GofNet » 5 lut 2007, 19:44

A przyczyna? Tak sam z siebie się spalił? Przebicie, zwarcie...?
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
                           (v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Forumowicz

Od: 17 lis 2004, 18:33
Auto: Mazda 323 BG B6E 1,6i 8v 4/OHC

Postprzez dziubek » 6 lut 2007, 00:23

Tak to jest jak pracuje sie na full obrotach i z checi pomocy i rozpedu nie zauwazylem wczesniejszej odpowiedzi.
Gofnet – u mnie padl jakby sam z siebie moze bylo w jakies chwili wieksze obciazenie – bo zdechlo wieczorem a zauwazylem rano wsiadajac do auta po wymianie do teraz smiga.

Pozdrwoka

dziubek
Mazda + saperka – prawie jak Jeep ;)
+
była BeAtka i GabrYsia jest Renifer ;)
Moje ostanie mazdowe maleństwo- http://tnij.org/mazda6gy
Forumowicz

Od: 29 sty 2006, 02:48
Auto: Sandero Stepway MY'19
Mazda 6 GL Kombi

Postprzez kosior » 8 lut 2007, 19:21

Przyczyna bylo montowanie radia, samo podpiecie (zakupilem przejsciowke) bez najmniejszych problemow wszsytko hula, wylaczylem stacyjke wlozylem radio do "szpary" wlaczam i nie dziala, wyciagnalem i dalej nie dziala, a wszystko dobrze polaczone, z gory podkreslam ze nie bylo tam zadnych wiszacych "golych" przwodow, a koncowki byly zaizolowane, wkladajac radio musialem przyciac jakis przewod i moze zrobilo sie gdzies zwarcie ;/ po wymainie bezpiecznika wszystko dziala juz tydzien, wiec jest nadzieja ze sie nie powtorzy.

ps w pierwszym momencie myslalem ze radio padlo bo wszystko inne dzialalo ;) w koncu przy zamykaniu drzwi centralny nie zadzialal i troche mi ulzylo, chociaz po chwili sie zastanawialem czy to nie gorzej ;) pozdrawiam
Mazda 323 BA Z5 ' 96 :D
Początkujący

Postprzez Tasior » 1 sie 2007, 21:46

A ja mam tym razem innym problem :( Po ostatnich probach zalozenia do mojego auta alarmu juz nie wytrzymalem i kazalem go wymontowac bo wszystko sie walilo!!!! teraz bez biego jest juz lepiej, ale za to jest problem, nie dziala przycisk LOCK DOOR w drzwiach kierowcy, tzn czesciej otwiera niz zamyka centralny. No i kolejny problem to taki, ze teraz zeby zamknac centralny od srodka to musze miec szczescie!!! Glownie zamyka sie nie tym przyciskiem a przez te reczna blokade znajdujaca sie w kazdych drzwiach. Ta po stronie kierowcy czesciej zalanca centralny i zamyka samochod niz ten przycisk, natomiast otwarcie to juz tylko tym przyciskiem.
Z kluczyka natomiast to dziala wszystko po stronie kierowcy ladnie, a od strony pasazera to dziala z kluczyyka tylko otwieranie zamków, zamykania centralnego po tamtej stronie nie ma :(
Co jest grane???? Czy ktos moglby doradzic co robic?? Bo chyba nie ma co skarzyc tych mechaników co spieprzyli wszystko???
Co moglo sie popsuc???
Forumowicz

Od: 14 maja 2007, 00:10
Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V '95r

Postprzez Tasior » 25 sie 2007, 12:06

A czy ktos z Was moze wie gdzie mogę kupic przycisk "Door lock" do mojego auta??? Szukalem chyba wszedzie i nigdzie nie maja :(
Forumowicz

Od: 14 maja 2007, 00:10
Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V '95r