Jak sciagnac plastiki z przedniej kolumny??

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez kosior » 23 sty 2007, 16:43

Witam wszystkich i prosze o rade, chodzi mianowicie o sciagniecie plastikow w Mazdzie 323F Ba Z5 ,96, chodzi mi o plastik, ktory zaczyna sie w miejscu gdzie montuje sie radio i konczy sie za lewarkiem zmiany biegow i plastikow ktore znajduja sie z jego bokow od strony nog kierwocy lub pasazera.
Nie zamontowalem jeszcze radia i przez przypadek wrzucilem cenna dla mnie rzecz zamiast do schowka to w "dziure" od radia ;) i potrzebuje sie tam dostac.
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam wszystich urzytkownikow.

ps. jezeli istnieje taki temat to z gory przepraszam, nie udalo mi sie go znalesc.
Ostatnio edytowano 23 sty 2007, 20:17 przez kosior, łącznie edytowano 1 raz
Początkujący

Od: 9 sty 2007, 15:17

Postprzez gadula » 23 sty 2007, 18:57

232F ? <wow> A jak to wygląda? <lol>
Plastik ten można zdjąć zaczynając od podłokietnika, po bokach na dole masz 2 wkręty. Wykręcasz je i powoli do góry ściągasz (z przodu wciśnięte jest na zatrzaski). Potem będzie widać kolejne dwa wkręty. Przy nogach wyciągasz spinki, oraz odkręcasz gałkę od drążka zmiany biegów, wtedy całość powinna ładnie zejść. Roboty na 5 min. Chyba jasno wyjaśniłem :]
Przedstawiciel Podlasia

Od: 10 lip 2006, 23:30
Auto: GE6 KL, RF7J