zwrotnice
Strona 1 z 1
Krzyś do tablicy 
NaturalSound -instalacje Car Audio
- Od: 25 paź 2006, 11:56
- Auto: SoundCombi
Raadek napisał(a):Krzyś do tablicy usmiech
Nie rozbierałem MX3, ale jak przeciągasz kable to pod deską rozdzielczą, a jak w drzwiach to trzeba pokombinować
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Najlepiej umieścić je w kabinie, a kable do woofera i tweetera przeciągnąć przez przewierconą kostkę do drzwii. Ale sądzę, że możesz wymięknąć jak zobaczysz tą kostkę
Dlatego, możesz również te zwrotnice przykleić za pomocą mat (bo rozumiem, ze wygłuszasz drzwii?) za wooferem, wtedy będzie od biedy do nich jakiś dostęp, a jak dobrze okleisz to woda się nie będzie na nie lała.
Pozdrawiam,
Kurcze dzisiaj zabralem sie za montaz glosnikow. I tak jak mowiles zobaczylem ta kostke i mi rece opadly bo kompletnie zwatpilem w zycie:)(na poczatku bylem pewny ze tam jest tylko dziura) i nie wiem juz sam jak mam sie za to zabrac;/ Pomyslalem ze moze podjade do jakiegos elektryka zeby mi te kable poprzeciagal przez cala tapicerke:| tylko nie wiem jakie by koszta tego byly. Wiec dzisiejszy dzien zapowiadal sie niezle ale skonczyl tragicznie:) hehe. Jeszcze nadodatek tego wystapil nastepny problem poniewaz po przykreceniu glosnikow okazalo sie ze orginalna maskownica z jeden strony bedzie dotykala glosnika (doslownie brakuje z 2,5 mm ehh) ale stwierdzilem ze w tym miejscu troszke podetne dystans ze glosnik bedzie pod lekkim kontem i zobaczymy co z tego wszytskiego wyjdzie
- Od: 20 gru 2006, 16:17
- Auto: mazda MX3 1,6 DOCH
...a miało być tak pięknie
...niestety nie w kazdym aucie jest prosto zamontować głośniki.
Co do kostki to myśle że zmieści sie tam zaledwie jeden nie za gruby kabel a zwrotki muszą być w drzwiach
Co do kostki to myśle że zmieści sie tam zaledwie jeden nie za gruby kabel a zwrotki muszą być w drzwiach
siwusek1 napisał(a):Kurcze dzisiaj zabralem sie za montaz glosnikow. I tak jak mowiles zobaczylem ta kostke i mi rece opadly bo kompletnie zwatpilem w zycie:)(na poczatku bylem pewny ze tam jest tylko dziura) i nie wiem juz sam jak mam sie za to zabrac;/ Pomyslalem ze moze podjade do jakiegos elektryka zeby mi te kable poprzeciagal przez cala tapicerke:| tylko nie wiem jakie by koszta tego byly. Wiec dzisiejszy dzien zapowiadal sie niezle ale skonczyl tragicznie:) hehe. Jeszcze nadodatek tego wystapil nastepny problem poniewaz po przykreceniu glosnikow okazalo sie ze orginalna maskownica z jeden strony bedzie dotykala glosnika (doslownie brakuje z 2,5 mm ehh) ale stwierdzilem ze w tym miejscu troszke podetne dystans ze glosnik bedzie pod lekkim kontem i zobaczymy co z tego wszytskiego wyjdzie
Tak samo sie dzis zalamalem
I mam pytanie w sprawie zwrotnic.Kupilem zestaw Hertz ESK165,zamontowalem glosnik na przejsciowce z 5x7 na 165 i jest ok ale nie wiem jak podlaczyc kable ze zwrotnicami.Tzn:
Jesli uporam sie z przeciagnieciem kabla od dzrzwi do wejscia na przednie glosniki to Tweeter powinienem podpiac na tym kablu w miejscu od radia do zwrotnicy,czy na odcinku za zwrotnica do glosnika?Czy moze jeszcze w inny sposob.
Licze na Wasza pomoc bo dzieki temu forum podpialem juz wszystko a nie chcial bym polec na glosnikach.Dzieki
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Benny akurat Hertz ESK ma osobne filtry dla tweeterów i wooferów. Także, przewody z radia idą do obu zwrotnic (musisz to jakoś rozdzielić i potem każda do swojego głośnika
- Kod: Zaznacz cały
//====[filtr HP] ==== tweeter
radio ===//
\\====[filtr LP] ==== woofer
Pozdrawiam,
Dzieki Xionic a jak polecali Hertze to nikt nie powiedzial.A czy zwrotnica od Wofera musi byc koniecznie w drzwiach czy moze byc w kabinie?I czy konieczne jest przeciaganie nowych kabli czy mozna zostac przy starych bo nie mam pomyslu na ta cholerna kostke.
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Nie ma konieczności dawać zwrotek w drzwiach,możesz dać je pod deską a nawet za radiem.Przy tej klasy głośnikach nie jest konieczna wymiena kabli ale zalecana.
No to zwrotnice z glowy
Jeszcze powalcze z tymi kablami pasowalo by zalozyc chociasz te co w zestawie byly.A czy sa jakies kostki redukcje np.takie elektryczne gdzie mozna wpiac dwa kable a wychodzi jeden?Czy najprosciej skrecic dwa kable razem i i do nich ten od radia i zalutowac?
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
BenyV6 te z zestawu jeszcze gorsze(cieńsze) od originalnych
...jak już to porządne 1,5mm2

...jak już to porządne 1,5mm2
Grubsza jest izolacja a sam kabelek cieniutki
gdzie sie da wsadz normalny babel 1,5mm2 a jedynie do drzwi zostaw oryginalny.

Strona 1 z 1