Madzia zgasła i nie chciala zapalic
Strona 1 z 1
Witam wczoraj jadąc z supermarketu moja madzia nagle stracila obroty i zgasla i juz nei chciala zapalic akumulator byl wymieniany tydzien wczesniej wiec to nei tego wina . Samochod zostal zacholowany do mechanika i on sam nei wiedzial co sie stalo . Auto dostawalo paliwo i prad ale nei zapalilo poruszal kablami wysokiego napiecia odpial i przypiol je i auto normalnie zapalilo. Co to moz ebyc. Prosze o odpowiedz poneiwaz mam zamiar sie nim wybrac w trase wiec chce miec pewny samochod

- Od: 25 lis 2006, 19:26
- Auto: mx-5 NA 1.8
Zapewne styki. Może fajka zsunęła się ze świecy, albo przy kopułce nie stykały. Może problem jest z którąś fajką. Musisz sprawdzić, czy przewody WN są godne zaufania, bo to na nie obecnie pada podejrzenie...
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Miałem dokladnie to samo.żaden mechanik nie wiedzial czemu mi samochod gasnie.i to bylo bez znaczenia czy na gazie czy na benzynie.tez poruszalem kablami WN i zapalal za pierwszym razem.wniosek nasuwa sie sam.wymien przewody WN.u mnie to pomoglo.
pozdrawiam
pozdrawiam
Pozdro, szacun, respect 
Jeśli masz niebieskie przewody firmy NGK (tzw. silikony), to rozsądniejszych nie kupisz... No chyba, że są uszkodzone, ale to już inna sprawa...
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Szkoda że teraz to widzę... Problemem może być urwany jeden z trzech przewodów wchodzących do aparatu zapłonowego od góry... Każdy przewód jest w gumowej osłonce zapobiegającej dostaniu się wilgoci... Ta osłonka też dobrze trzyma przewód przed wyjściem z gniazda jak jest juz urwany...
Jeśli moja diagnoza jest prawidłowa to było to wydatek niepotrzebny (chyba że nadszedł już czas wymiany), a auto może znowu zacząć gasnąć ni z tego, ni z owego
Pozdrawiam
k_uba napisał(a):Za aparat zaplonowy zaplacilem 280 zł za swiece 60zl/komplet.
Jeśli moja diagnoza jest prawidłowa to było to wydatek niepotrzebny (chyba że nadszedł już czas wymiany), a auto może znowu zacząć gasnąć ni z tego, ni z owego
Pozdrawiam
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
Podepne sie pod temat. Dzisiaj dojezdzajac do swiatel Madzia zgasla i juz nie odpalila. zadnego szarpania nie bylo, nic nie wskazywalo na to ze cos moze byc nie tak.po ciemku nie mialem mozliwosci nic zrobic.ale prawdopodobnie nie ma iskry wiec stawiam na aparat, cewke lub modul. czy istnieje jakis "domowy" sposob na sprawdzenie czy cewka jest dobra?
z gory dzieki
z gory dzieki
Pozdro, szacun, respect 
Strona 1 z 1