Witam
To mój pierwszy post na tym forum wiec witam sie ze wszystkimi
Od kilku dni jestem posiadaczem Mazdy Xedos 6 V6 96 rok. Autko super tylko nie wiem jak sie reguluje wysokość fotela kierowcy. Jest tam pokrętło które obraca sie o 1/4 obrotu w lewo i w prawo a fotel ani drgnie. Nie wiem może to jest zepsute?? Pomocy
Pozdrawiam ejdiaj
regulacja fotela
Strona 1 z 1
fotel kierowcy w x6 w "wersji z pokrętłem" nie ma typowo regulowanej wysokości
(a przynajmniej ja się z czymś takim nie zetknąłem
)
Pokrętło umieszczone z boku fotela kierowcy służy jedynie do regulacji wysokości części biodrowej nóg (tyłek cały czas pozostaje na tym samym poziomie – zmienia się jedynie kąt nachylenia kolan) i powinno działać w dość znacznym zakresie.
(a przynajmniej ja się z czymś takim nie zetknąłem
Pokrętło umieszczone z boku fotela kierowcy służy jedynie do regulacji wysokości części biodrowej nóg (tyłek cały czas pozostaje na tym samym poziomie – zmienia się jedynie kąt nachylenia kolan) i powinno działać w dość znacznym zakresie.
ejdiaj napisał(a):pokrętło sie rusza bardzo luzno i nie ma żadnej reakcji w żadnym kierunku
jaki z tego wniosek?
Naprawa jest możliwa, ale trudna...
Znajdź post, w którym poruszamy ten problem w modelu GF. Wymontowanie, wyciągnięcie sprężyny (złamanej), skrócenie o zwój, zagięcie, wsadzenie z powrotem, zagięcie nitów...
Trochę zabawy z tym miałem, ale na razie skutecznie (1,5 roku)
Znajdź post, w którym poruszamy ten problem w modelu GF. Wymontowanie, wyciągnięcie sprężyny (złamanej), skrócenie o zwój, zagięcie, wsadzenie z powrotem, zagięcie nitów...
Trochę zabawy z tym miałem, ale na razie skutecznie (1,5 roku)
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
ejdiaj napisał(a):dlatego pytam jaki sposob to naprawic i czy wogole ktos sie orientuje?
dwa lata temu miałem ten sam problem. naprawa zajęła mi jakieś dwie godziny. demontaż jest b. prosty, trochę trudniej z późniejszym montażem trzeba odpowiednio nawinąć bodajże dwie sprężyny na samym pokrętle (z tego co pamiętam to jedna z nich zablokowała cały mechanizm) no i spowrotem naciągnąć sprężyny głowne
- Od: 13 sty 2006, 12:36
- Auto: xedos 6 V6
Strona 1 z 1