Witam
Mam taki problem jak w temacie. Gdy wciskam nawiew na szybę zapala mi się przycisk klimatyzacji. Klimatyzacja mi nie działa bo mam uszkodzoną chłodnicę (mam zamiar wymienić ją na wiosnę). Czy ktoś wie o co chodzi ?
Mariusz
Włączanie klimatyzacji podczas przełączania nawiewu na szybę
Strona 1 z 1
Ostatnio edytowano 19 sty 2007, 16:04 przez mazdaspeed666, łącznie edytowano 3 razy
-
mazdaspeed666
mazdaspeed666 napisał(a):Witam
Mam taki problem jak w temacie. Gdy wciskam nawiew na szybę zapala mi się przycisk klimatyzacji. Klimatyzacja mi nie działa bo mam uszkodzoną chłodnicę (mam zamiar wymienić ją na wiosnę). Czy ktoś wie o co chodzi ?
To jest akurat normalne... nawiew na szybe usuwa pare z niej. Żeby to zrobić włącza klime. Po prostu to jest normalne zachowanie systemu klimatyzacji
Tak jak napisał Sokool. Popraw temat... Przeczaytaj regulamin TEGO działu

Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)
Ja od nawiewu mam suwaczki, klimatyzacje mam na przycisk manualną ale dziwnie to dla mnie brzmi, że przy włączaniu przycisku od nawiewu na szybe odrazu jest uruchamiana klimatyzacja. A gdy nie ma pary na szybie przedniej lub gdy nie chce osoba włączac klimatyzacji, to ta pomimo tego i tak bedzie działac
?
Jacol napisał(a):mazdaspeed666 napisał:
Witam
To jest akurat normalne... nawiew na szybe usuwa pare z niej. Żeby to zrobić włącza klime. Po prostu to jest normalne zachowanie systemu klimatyzacji Wiec to nie problem.
tak samo jest u mnie
MvG napisał(a):A gdy nie ma pary na szybie przedniej lub gdy nie chce osoba włączac klimatyzacji, to ta pomimo tego i tak bedzie działac
musisz ją sam wyłączyć i po sprawie
- Od: 26 paź 2005, 22:15
- Auto: ex Mazda 323F BA KF&Z5 user
Ja tez doloze od siebie ze tak jest choc chyba jest jakis czujnik wilgoci bo w letnie dni lub gdy jest sucho klima sie nie wlaczy a gdy jest po deszczu np. to zarz po uruchomieniu silnika nawiew sam sie przelacza na odparowanie szyby.
Pozdrowka
dziubek
Pozdrowka
dziubek
Mazda + saperka – prawie jak Jeep ;)
+
była BeAtka i GabrYsia jest Renifer ;)
Moje ostanie mazdowe maleństwo- http://tnij.org/mazda6gy
+
była BeAtka i GabrYsia jest Renifer ;)
Moje ostanie mazdowe maleństwo- http://tnij.org/mazda6gy
nie powiedzial bym ze to jest normalne. U mnie na przyklad tak nie jest. Kiedy wlaczam nawiew na szybe to klima ktora tez u mnie jest manualna sie sama nie wlacza
- Od: 21 sty 2007, 10:33
- Auto: Mazda 323F BA Z5 1996r.
luk323 napisał(a):nie powiedzial bym ze to jest normalne. U mnie na przyklad tak nie jest. Kiedy wlaczam nawiew na szybe to klima ktora tez u mnie jest manualna sie sama nie wlacza
Ja też nie mam takich cudów. Chcę klimę to muszę ją sobie sam włączyć.
- Od: 24 kwi 2005, 18:09
- Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI '99
W mojej 323 97 1,5 były suwaki i przycisk klimy. Gdy dałem nawiew klima się nie włączała. teraz mam klimatronic i jak dam nawiew na szybę to się włącza klima. 
bananmin napisał(a):W mojej 323 97 1,5 były suwaki i przycisk klimy. Gdy dałem nawiew klima się nie włączała. teraz mam klimatronic i jak dam nawiew na szybę to się włącza klima.
I sprawa rozwiązana
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Moja Madzia ;)
Moja Madzia ;)
marek napisał(a):W BA którym jeździłem był tylko suwak temperatury a reszta przyciski. I klima się włączała automatycznie. Kolega ma BA i ma tak samo.
Może macie za małe ciśnienie czynnika i klima nie chce się załączać?
To nie to. Gdyby było za mało czynnika to w ogóle by się nie włączała. Podejrzewam, że włącza się automatycznie przy sterowaniu elektrycznym nawiewami. Ja mam sterowanie w pełni "analogowe" – same suwaki, zarówno od temperatury jak i kierunku nawiewu.
- Od: 24 kwi 2005, 18:09
- Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI '99
No właśnie ja też miałem dwa suwaki i się ta klima nie włączała
Inne wyposażenie autka
marek napisał(a):był tylko suwak temperatury a reszta przyciski.
Inne wyposażenie autka
Strona 1 z 1