zbierająca się woda w drzwiach

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez panstasio » 15 sty 2007, 15:14

zauważyłem niedawno ze zbeira mi się woda w drzwiach kierowcy i ochoczo popluskuje w momencie przyśpieszania, hamowania, skręcania.
Podejrzewam o przyczyne tego stanu ta listwe w drzwiach z filcem czyszcząca szybe przy otwieraniu i zamykanie. Gdy drzwi sa zamknięte to szyba jest docisnieta proawidłowo i nie ma widocznej szpary...
Czy ktoś z was miał podobne przyapdki??
wiem że jednym z rozwiązań aby nie popluskiwało sobie jest jechanie stała prędkościa na wprost :P ale to mi nie pasuje <jelen>
coś ciekawego?? tylko co??
Forumowicz

Od: 28 paź 2003, 10:07
Auto: myszowate 626-twsknie;MX6 ;)

Postprzez KOVI » 15 sty 2007, 16:56

woda w drzwiach to sprawa prawie normalna – może nie w takiej ilości :D , zainteresuj się lepiej miejscami gdzie ona powinna wypływać /u dołu drzwi/ i odetkaj te dziury ;)
Forumowicz

Od: 25 lut 2006, 23:40
Auto: 626 GF 98' 2.0 115KM – full

Postprzez panstasio » 16 sty 2007, 11:50

tzn tam sa takie zaworki ktore po nacisnieciu ich wypuszczaja wode na zewnatrz – zgadza sie??
ehheeh zauwazylem je dopiero po zdjeciu boczka hehehehehe
coś ciekawego?? tylko co??
Forumowicz

Od: 28 paź 2003, 10:07
Auto: myszowate 626-twsknie;MX6 ;)

Postprzez mbmaster » 16 sty 2007, 11:55

Na dole drzwi masz pare dziurek ktore wode maja upuszczac. Moze ci sie zaklopsowaly brudem i woda niema jak sciec. Przetrzyj tam az bedzie przez nie widac ziemie i nic nie powinno sie zbierac.
Zoom zoom Zoom
Forumowicz

Od: 19 sie 2004, 23:26
Auto: Mazda RX-8