Gluche stuki na oponach zimowych?
1, 2
O ile nie trzeba grzać palnikiem to wymianę możesz zrobić praktycznie sam – klucz chyba 17, dwie śruby z każdej strony. Właściwie żadna filozofia bo to 10-20 minut roboty.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Chyba,że trzeba ciąć (przeważnie zawsze), ale to też chwila-za taką robotę krzyczą 20-40-zł za jeden łącznik. Mogą byc do wymiany jeszcze dwie gumy przy stabilizatorze.
Też zmieniłem na zimówki i mam spory hałas-letnie miałem nówki i bylo cicho.
Też zmieniłem na zimówki i mam spory hałas-letnie miałem nówki i bylo cicho.
- Od: 6 wrz 2005, 17:51
- Auto: 626GF 1998 2.0 16v
Przednie łączniki puszczają dość prosto – gorzej z tylnymi bo to one wymagają najczęściej "bosha".
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
XAndy napisał :Koniec dywagacji – sprawdź najpierw końcówki drążków stabilizatora i tuleje przednich wahaczy.
Moim zdaniem nie są to tuleje przednich wahaczy. Byłyby problemy ze sterownością, kierownica dawałaby sygnały, występowałoby tzw. ściąganie . Stawiam na opony. Miałem ten sam problem. Wymieniłem i było ok. Podjedź do wulkanizatora, niech je sprawdzi.
Moim zdaniem nie są to tuleje przednich wahaczy. Byłyby problemy ze sterownością, kierownica dawałaby sygnały, występowałoby tzw. ściąganie . Stawiam na opony. Miałem ten sam problem. Wymieniłem i było ok. Podjedź do wulkanizatora, niech je sprawdzi.
- Od: 18 kwi 2006, 17:15
- Auto: MAZDA 3 Sky Energy + Led. 120 km sedan. Lift 2017
procol napisał(a):Co wulkanizator moze sprawdzic? Problem w tym, ze opony sa NOWIUTKIE i markowe (Firestone Winterhawk).
Procol
wulkanizator jak wulkanizator ale nie masz kogos aby załozyc na chwile kola i sie przejechac
- Od: 8 paź 2006, 11:19
- Auto: 323F 99r 1.8 LPG SGI Stag4:)
opona zimowa jest ogolnie glosniejsza niz letnia i jest miekka guma... tak zgadam sie z tymi drazkam i stabilizatorów...moga byc to one...lub poduszki macpersona ...itd..pozdro
Bastek!!!!!!!!!!!!
- Od: 5 paź 2006, 21:31
- Auto: mazda xedos 6 1,6 Ca 1995
To ja troszkę w temacie, a troszkę z boku. Napisaliście, ze zawiecha na naszych drogach pada z prędkością światła. W moim przypadku (626 GF FS 1999r – 92 tyś. przebiegu) niedawno dało sie słyszeć lekkie stuki z obu kół przy skręcie. Po 2 dniach zauważyłem bardzo głośnie uderzenia przy przejeżdżaniu leżących policjanów. Co najdziwniejsze łomot powstaje przy zjeżdżaniu z policjanta, a nie najeżdżaniu, czyli jak koła są odciążone. Co to może być?
Sprzedałem mazdę,
i usmiech mi wrócił na twarz.
Kupiłem Peugeota,
i znowu pokochałem podróże samochodem
i usmiech mi wrócił na twarz.
Kupiłem Peugeota,
i znowu pokochałem podróże samochodem
- Od: 19 lip 2006, 11:39
- Auto: Peugeot 406 ST 2,0 Pb/SGI 2001
GraPys łacznik stabilizatora bym obstawil najlepszy patent domowy do sprawdzania to otworzyc okno kierowcy i za dach bujac samochodem i jezeli to łacznik ,lub sworzen dolny powinno stukac (druga osoba musi namierzac w tymczasie co stuka
ps bujaniem gora dla naciskajac na błotnik u mnie przynajmniej luzow nie stwoerdzono a jak zaczolem bujac wlasnie jak opisalem odrazu wychwycilem co jest do wymiany
ps bujaniem gora dla naciskajac na błotnik u mnie przynajmniej luzow nie stwoerdzono a jak zaczolem bujac wlasnie jak opisalem odrazu wychwycilem co jest do wymiany
- Od: 8 paź 2006, 11:19
- Auto: 323F 99r 1.8 LPG SGI Stag4:)
1, 2