Wymiana tłumika środkowego
1, 2
tak jak w temacie . Czy ktoś ma z was dostęp do takich częsci. Pytam z ciekawosci. Ja mam informacje ze do mx to jest tylko jeden rodzaj (marka) tłumików tzn Basal czy jakos tak to się pisze. Tłumikarz po sprawdzeniu w swoich prospektach oświadczyl że taki tłumik to kosztuje 380 zł . Nie wiem czy to jest dużo czy mało , nie znam sie
. Czy ktoś z Was sie może orientuje czy ta cena jest ceną dobrą ?
- Od: 14 mar 2004, 04:05
- Auto: astraII-najlepsza bo służbowa
W poniedzialek sprawdzę co i jak....znam paru tłumikarzy.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Krasna tylko 60 zł za cały tłumnik środkowy łącznie z tymi wszystkimi rurami przed i za tłumnikiem? bo tak mi na zdjęciu pokazał tłumnikarz. A w dodatku ten tłumnikarz bierze za wymiane 40 zł wiec troche nie rozumiem . Możesz podac mi kontakt do tej osoby co ty sobie to robiłes , bo jak to tylko tyle kosztuje to wkłądam sobie od razu jakis fajny tłumik końcowy 
Biuro Podróży Okapi Travel zaprasza na wycieczki jednodniowe dla dzieci www.okapitravel.pl
gadzety i upominki www.gadzetolandia.pl
Krasnal napisał(a):Tomek ja w swojej miesiąc temu wymieniłem środkowy (prod. rzemieślnicza) za 60 netto
właśnie chciałem napisać, że środkowy tłumik to mam mało kosztwoać, bo co tu za wielka filozofia, przelotowy ma być, dobrze drożny, i z takiej wielkości puszki, żeby mniej więcej wszedł w miejsce fabrycznego zagłebienia. no chyba, że dojdzie do tego jakies dospawanko rurek pordzewiałych.
Toamsz jest taki gość obok GTC ale na Samochodowej 2 warsztaty, trzeci jak się skręciw lewo, a aaa i jeszcze na Domaniewskiej masz przecież prawie vis a vis Zeptera warsztat z tłumikami też, potem przy skrzyżowaniu z Modzelwewskiego też jest coś – to tak na wypadek jakbyś chciał to zrobic w okolicy pod pracą i w dodatku w godzianch pracy
- Od: 21 paź 2003, 21:49
Carrrlos dzięki za info , tez tak to chyba uczynie. Natomiast tłumikarz ktory mi sprawdzal ceny to poinformowal mnie ze jak wymieniam tlumik środkowy to wymieniam wszsytko od końca katalizatora do tłumika końcowego . Natomiast mi jak zauwazyłem pomiędzy tłumikiem środkowym a końcowy puściły spawy na rurze , bo tłumik sam w sobie jet dobry. Czy wystarczy to tylko zespawac?
W tygodniu po pracy pojade tam i zobacze co tamci tłumikarze mi powiedzą.
W tygodniu po pracy pojade tam i zobacze co tamci tłumikarze mi powiedzą.
Biuro Podróży Okapi Travel zaprasza na wycieczki jednodniowe dla dzieci www.okapitravel.pl
Jak będzie mial do czego to pewnie tak....Czy wystarczy to tylko zespawac?
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
tak jak sprawdzałem to da rade to zespawac , bo tam jak zobaczylem to jak rura nachodzi na rurę to tam są spawy które puscily (mam nadizeje że sie domyślacie o co chodzi
) i generalnie samochod zaczyna [tiiit] jak samochod WRC , naotmiast [jaki?] tlumik to sobie che zmienić na jakiś fajniejszy.
Z gwizdkiem?[jaki?] tlumik to sobie che zmienić na jakiś fajniejszy.

Tomek jak chcesz to wygrzebie Ci telefon ale Carlos dobrze pisze – masz ich dookoła mnogo i nie wiem czy jest sens jechać do Pruszkowa, ale jak chcesz to wygrzebie ( wiem gdzie to jest ale nie pamietam telefonu – ale gdzieś mam
)
Nie czuć, że przyspiesza – tylko jakoś inni stoją zamiast jechać
V6 – no more questions...
V6 – no more questions...
- Od: 27 maja 2004, 20:02
- Auto: 323F (BA) – 2.0 V6 GT
Krasnal,czy to tam gdzie i Ja wiem?
Krasnal narazie dzieki , zbadam sytuacje dookoła mnie
spoko . Krasnal czy ty przypadkiem nie byłeś dzis na polach mokotowskich? Masz nr rejestracyjny rozpoczynajacy się od WOT
Właśnie właśnie.....Pruszków to nie Bronisze ale dziadek dobrze robi wydechy , mam od niego końcóweczkę chromowaną i jest cały czas jak nowa i za pól ceny niż w Wawce.poza Wawką może być taniej
Tomasz760 napisał(a):spoko . Krasnal czy ty przypadkiem nie byłeś dzis na polach mokotowskich? Masz nr rejestracyjny rozpoczynajacy się od WOT
Tomke czy ty dziś pół klubu widziałes na polach
szczerze mówiąc, jak mi przysłałeś sms'a, że zaparkowałes obok mojego auta, które w tym momencie powinno być 10 km od tego miejsca to mi się nogi ugieły
- Od: 21 paź 2003, 21:49
Tomasz760 napisał(a):Krasnal czy ty przypadkiem nie byłeś dzis na polach mokotowskich? Masz nr rejestracyjny rozpoczynajacy się od WOT
To chyba "efka" KotaSylwestra, o ile nie ma juz nowego wlasciciela.
1, 2