Witam!
Kupiłem swoją mx-3 z pękniętą sprężyną z tyłu, którą wymieniłem i wszystko było ok. Dziś Mazdunia rozłościła mnie nie na żarty! Pękła mi sprężyna z przodu, rozdzierając przy okazji bok opony!!!!!! Wcześniej jeździłem 4 lata starszą 323 i mogłem spokojnie zapomnieć że w ogóle mam jakieś sprężyny. A tutaj proszę – już druga!! Napiszcie czy "ten typ tak ma" czy może ja mam jakiegoś pecha... Teraz muszę dokupić sprężyny do przodu, czy 323F lub 323 mają takie same? Dedykowanych do MX-3 (nie obniżających) nie mogę znaleźć.
Pozdrawiam.
Problem ze sprężynami....
Strona 1 z 1
czesc!
Mam komplet na przód, jakbyś był zainteresowany. Seryjne, równe. Ja mam 323f BG, ale jest to to samo – przód i tył. Wiem na 100%, bo sam u siebie zmianiałem na Postery od MX3 i wszystko pasowało idealnie. Jak bedziesz zainteresowany to pisz na mail: binopsr@wp.pl
Mam komplet na przód, jakbyś był zainteresowany. Seryjne, równe. Ja mam 323f BG, ale jest to to samo – przód i tył. Wiem na 100%, bo sam u siebie zmianiałem na Postery od MX3 i wszystko pasowało idealnie. Jak bedziesz zainteresowany to pisz na mail: binopsr@wp.pl
- Od: 9 wrz 2004, 21:53
- Auto: 323f, BG, 1,8 OHC, lpg
jak bys byl zainteresowany mam jdną luźną sztukę – dobrą..! tez mi kiedys pekła – musiałem zmienic – ale tylko jedną wymieniłem, drugą mam – jest cała, sprawna, przyjechała z Niemiec – w bardzo dobrym stanie
- Od: 2 wrz 2004, 08:30
- Auto: mazda 323f 1.8 16V GLX 93r
MNIE TEŻ KIEDYŚ PĘKŁA ALE TO BYŁO W ZESZŁĄ ZIMĘ NA DUŻYM MROZIE, MOGŁA BYĆ PODJEŻDŻONA , NIE MA CO DRAMATYZOWAĆ , POZDRO
ŚWIECĄC WŁASNYM PRZYKŁADEM POPRWAWIASZ BILANS ENERGETYCZNY KRAJU!!!!!!!!!
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
???????????FAJNY MAM AVATAR, NIE
????????????
"nie ma takiego miasta LONDYN , jest Lądek , Lądek Zdrój..." hehehehe
- Od: 19 sty 2004, 16:52
- Auto: FORD FOCUS 1.8 16V KOMBI
A mi w zeszłym tygodniu, problem w tym że kupiłem auto już na sprężynach obniżających i teraz nie mam pojęcia skąd takie wziąć 

-----------------------------------------------------------
Mazda 323f GLX B6E ---> Honda Prelude V gen F20A4
- Od: 11 sie 2006, 18:48
- Auto: BB6 SiR
Winetou napisał(a):kolejny wątek z przed lat odkopany – jeden wystarczy
Panowie, generalnie to napisałem poprzedni post, dlatego że szukam wspomnianych sprężyn, a chyba lepiej odgrzać stary topic niż założyć nowy
A co do tego czy sprężyny od 323f pasują do mx-3 to sie nie wypowiem, nie mam zielonego pojęcia, chodzi mi tylko o sprężyny do 323f, obniżające, najlepiej dwie ...

-----------------------------------------------------------
Mazda 323f GLX B6E ---> Honda Prelude V gen F20A4
- Od: 11 sie 2006, 18:48
- Auto: BB6 SiR
Witam, skontaktuj się z Jaksą i poproś go o nr telefonu do chłopaków ze sprężynami. Podasz typ autka i dopasują ci ( bardzo profesjonalna obsługa i znajomość aut). Ja tak miałem w lecie 2006 w okolicach Jeleniej Góry na urlopie. Dzieki Jaksie sprężynki przyjechały na drugi dzień z Warszawy.
ZSW M926 MAZDA MX-3
- Od: 28 mar 2004, 23:24
- Auto: Mazda MX-3 1.6
Rogas napisał(a):A jak poznać, że ma się pękniętą sprężynę? Bo mnie kiedyś próbowali chyba naciągnąć na wymianę...
wystarczy podlewarowac auto i popatrzec/pomacac reka i wszystko widac. sprezyna jest zbyt obciazona zeby tak sobie byla peknieta i sie trzymala kupy. Poprostu ktorys zwoj jest przerwany i tyle.
Ja mialem w MX-3 pekniety lewy przod, wymienilem wszystkie 4 na nowe Eibachy, kosztowaly wtedy 800zł za komplet.
Winetou napisał(a):ja cierpie na każdej dziurze której nie uda mi się ominąć
ja nauczyłem się lepiej omijać dziury po tym jak zapłaciłem 100zł za prostowanie felgi, bylo to na poprzednich felgach i oponach 195/50/15 wiec troche jak wozem drabiniastym sie jezdzilo...
marek napisał(a):ja nauczyłem się lepiej omijać dziury po tym jak zapłaciłem 100zł za prostowanie felgi, bylo to na poprzednich felgach i oponach 195/50/15 wiec troche jak wozem drabiniastym sie jezdzilo...
a ja się nauczyłem, że jak się złapie gumę na środku skrzyżowania to należy stanąć i zmieniać koło, a nie przejechać jeszcze 50m, żeby nie blokować ruchu, bo inaczej..... trzeba zapłacić 100 zł za prostowanie felgi
Ale koniec OT'a bo śmiecę w swoim dziale

ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929

- Od: 7 wrz 2005, 18:06
- Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i
Strona 1 z 1