Witam
Ramiona wycieraczek w mojej Madzi są już trochę pordzewiałe, więc postanowiłem je pomalować, ale niestety nie wiem jak je zdemontować. Jeśli ktoś to robił, lub wie jak to zrobić to byłbym wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.
Jak zdemontować ramiona wycieraczek?
Strona 1 z 1
a po co demontowac? oczyszczasz je jesli jest taka potrzeba, kladziesz cos na szybe i maske (np gazety lub jakis koc stary) zeby nie pomalowac i jedziesz czarnym szprejem ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
to poczekaj na dzien w ktorym nie bedzie padac ewentualnie znajdz kogos znajomego z garazem 
Z tego co piszesz to nie ma problemu i jest to pewnie bardzo proste, tyle że ja nie wiedziałem po prostu jak te ramiona są mocowane
Nie wiedziałem, że są tam zaślepki, a gmerać przy tym nie chciałem, żeby czegoś nie spieprzyć. Przy najbliższej okazji sprawdzę to.
- Od: 10 paź 2006, 18:42
- Auto: Mazda 323f 1.5 1996
Adaś napisał(a):a po co demontowac? oczyszczasz je jesli jest taka potrzeba, kladziesz cos na szybe i maske (np gazety lub jakis koc stary) zeby nie pomalowac i jedziesz czarnym szprejem
Ja też nie demontowałem ramion – malowałem w taki sposób jak pisze Adaś i wszystko się udało.
Użyłem farby w spreyu w kolorze czarny mat.
Teraz ramiona wyglądają jak nowe
- Od: 23 cze 2006, 23:53
- Auto: 323F BA 1.5 16V DOHC Z5
Strona 1 z 1