Aparat zapłonowy czy "komputer"
Strona 1 z 1
Witam. Jestem szczęsliwym posiadaczem Mazdy 626 2,5 v6+gaz. Kilka dni temu jechałem samochodem i samochód zgasł. Już nie dał się uruchomić. Sprawdzałem czy jest iskra na świecy i nie ma. Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu czy to aparat zapłonowy czy "komputer(moduł).
Ostatnio edytowano 11 sty 2007, 17:03 przez the_morpheus, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 8 sty 2007, 17:30
Wiesz zastanawiam się tylko jak sięco do tego upewnić. Niechciałbym wydawać 500zł na darmo
Wodzu napisał(a):Padl najprawdopodobniej moduł i komp tez odcina paliwo mialem podobne objawy w swojej GD
Gdzie jest moduł w mojej mazdzie
Ja miałem identyczny problem w mojej mx6. Nagle zgasła i koniec. Okazało sie ze to aparat zapłonowy.
-
Piotro
Tylko mam teraz pytanie. Kupywać cały kompletny aparat zapłonowy czy można kupić podzespoły do tego aparatu.
czy aparat zapłonowy z mazdy xedos 2,0 V6 pasuje do 2,5 V6.
Czy znacie kogoś kto naprawia aparaty zapłonowe
Czy znacie kogoś kto naprawia aparaty zapłonowe
Troszkę ponad rok temu przed swiętami miałem podobny przypadek Madzia odmówiła posłuszeństwa. Na podstawie opisu kolega Tadziol zdiagnozował usterkę. Potem jeszcze ze dwa tygodnie walczyłem sprawdzając to i owo na gorum, a to komputer, a to czujnik halla. I wyszło ze czas straciłem. Kolega tadziol szybko sprawnie i bezproblemowo załatwił uszkodzenie aparatu. Chwała mu za to. Do dziś madzia chodzi jak zloto.
Po Mazdzie pozostały miłe wspomnienia.. i dozgonny sentyment do tej marki.
- Od: 18 sty 2004, 16:20
- Auto: Lexus LS 400 4,0 V8
Strona 1 z 1