hamowanie silnikiem na gazie
Strona 1 z 1
Piotrek napisał(a):Na instalce I i II generacji ten bajer nie dziala
Zależy na której. Ja mam MG Motor Gas i faktycznie nie ma cut-off jednak z tego co pamiętam to wiele instalek II gen miało ten bajer. Tartarini na 100%, Lovato także, nawet polskie Bingo ma tą funkcję. W I gen na 100% zaś cut-off nie ma... Tam generalnie wogóle za dużo nie ma
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
Ja mam autronic (AL 700) i mam cut off ale jak hamuję silnikiem zwłaszcza z wiekszych obrotów to mi fajnie prycha w wydechu (normalnie niczym WRC
). Swiadczy to chyba o tym że silniczek krokowy nie do końca domyka wlot gazu...
626 GE KL --> 626 GE FS --> Xedos 6 CA KF --> Grandeur 3.3
wujass napisał(a):czy w takim razie jak hamuje silnikiem na gazie to nie pali mi wiecej niz jakbym podjezdzal na luzie?
nie bo silniczek krokowy od wolnych obrotów jest zamknięty jak jedziesz na luzie to jest otwarty aby kontrolować obroty silnika.
- Od: 20 lip 2005, 16:56
- Auto: Focus I TDCi
a tymczasem w temacie czytamysołtys napisał(a):silniczek krokowy od wolnych obrotów
mx-6 2.5 V6 mixer+sruba
no nie wiem... jeżeli to jest tak jak u mnie, to trzeba jeździć jak na automacie. sprawdzone.
heh...
jak w syrenie sprzed pół wieku raczej. pokłony i totalny szacunek dla serwisu tej instalacjiradost napisał(a):to mi fajnie prycha w wydechu (normalnie niczym WRC)

- Od: 29 paź 2003, 01:07
- Auto: cprf2a'99
Strona 1 z 1