Jak rozebrać reflektor ?
1, 2
a jakie masz reflektory?
Oryginalne USA (całe z kierunkiem) czy przeróbki EUR?
Bo z tego co zobaczyłem u siebie (mam EUR) to raczej nie da rady zrobić takiej operacji.
No chyba że po prostu nie wiem jak
Oryginalne USA (całe z kierunkiem) czy przeróbki EUR?
Bo z tego co zobaczyłem u siebie (mam EUR) to raczej nie da rady zrobić takiej operacji.
No chyba że po prostu nie wiem jak
ja sie do takiej operacji przymierzam ( nie mialem czasu w weekend ) wiec jak juz bedziesz zdejmowal, to powiedz na co uwazac 
- Od: 14 kwi 2005, 21:44
- Auto: '93 GE/FP –> '02 GF/FS
ponieważ po kupnie auta zauważyłem że w jednej z lamp są jakieś zabrudzenia" niewiem z kąd tam sie to wzieło..." i gdzieniegdzie są małe odpryski na tym srebrnym "lakierze?" którym wyłożony jest reflektor w środku.
Mazda 626 cronos LX ,2.0 16v DOHC
- Od: 31 sie 2005, 20:00
Jak masz odpryski na odbłyśniku to sam raczej nic nie zdziałasz.
Może regeneracja
Albo wymiana całości.
Pisałem jak wyglądają lampy amerykańskie – jest to jedna całość z kierunkowskazem. Dosyć łatwo to sprawdzić podnosząc maskę
Może regeneracja
Albo wymiana całości.
noizex napisał(a):ja mam wersje podobno amerykańską...
Pisałem jak wyglądają lampy amerykańskie – jest to jedna całość z kierunkowskazem. Dosyć łatwo to sprawdzić podnosząc maskę
Da rade zdjąć i wyczyścic. Swiatła 2 razy lepsze. Robiłem to praktycznie.
Potrzeba we dwie osoby i robi sie to na goraco tzn( tak do 60-70 stopni) trzeba podgrzewać spoine szkła z lampą. 9Najlepiej opalarka elektryczna ale delikatnie aby nie pekło szkło z różnicy temperatury!)
Baaaardzo delikatna robotal, na cały dzień. Ale efekt satysfakcjonuje.
pytania na gg.
Potrzeba we dwie osoby i robi sie to na goraco tzn( tak do 60-70 stopni) trzeba podgrzewać spoine szkła z lampą. 9Najlepiej opalarka elektryczna ale delikatnie aby nie pekło szkło z różnicy temperatury!)
Baaaardzo delikatna robotal, na cały dzień. Ale efekt satysfakcjonuje.
pytania na gg.
- Od: 8 lut 2004, 00:15
- Auto: 3 BK 1,6 CITD 119 km
B2500 1997r. 79km
SIGNUM FL 1,9 150km
mtaranti napisał(a):ale delikatnie aby nie pekło szkło z różnicy temperatury
W cronosie (jak i praktycznie kazdym amerykanskim samochodzie z tego okresu) szklo reflektora jest plastikowe.
the right man in the wrong place...
Witam
Mam pytanie bo w swoim samochodzie (cronos 626 ) posiadam plastikowe reflektory zespolone razem z kierunkowskazem ( czyli wersja usa ) są dosyć zużyte i poobijane i słabo świecą wiec mam zamiar je wymienić na nowe , czy wersja eu szklana z oddzielnym kierunkowskazem będzie pasowała
czy ktoś z grupowiczów dokonywał takiej przeróbki widziałem w dobrej cenie na allegro reflektory depo i z tego co słyszałem nie odbiegają jakością od oryginalnych
pozdrawiam ALL
Mam pytanie bo w swoim samochodzie (cronos 626 ) posiadam plastikowe reflektory zespolone razem z kierunkowskazem ( czyli wersja usa ) są dosyć zużyte i poobijane i słabo świecą wiec mam zamiar je wymienić na nowe , czy wersja eu szklana z oddzielnym kierunkowskazem będzie pasowała
pozdrawiam ALL
-
romano626
Nie bedzie pasowala, ale nie jest to operacja niewykonalna. Przerobki lub wymiany wymaga glownie wzmocnienie przednie, mocowania kierunkowskazow. Reflektory depo powinny nazywac sie dupo, albo jeszcze lepiej gowno.
Poproszę o podpowiedz na czym polega regeneracja twoich reflektorów. Gdzie i za ile w wawieMartinek napisał(a):ja wlasnie oddalem dzis swoje do regeneracji wiec jak chcesz moge sie goscia zapytac tylko powiedz jaki model to sie dowiem jak bede odbieral
- Od: 25 lis 2003, 21:13
- Auto: mx 6 1993 2,0 16V
romano626 napisał(a):niech kolega @tco_tm powie co w nich jest takiego złego pytajnik
Jakosc wykonania?? Nie spelniaja swojej roli?? Po prostu jest to tandeta, ktora zle swieci i czesto nie pasuje w oryginalne miejsce montazowe. Jedyna ich zaleta jest chyba krotki czas biodegradacji, bo w ogolnym rozliczeniu cena jest watpliwie atrakcyjna – chyba, ze auto idzie na sprzedaz.
1, 2