Crxiak napisał(a):A jeszcze jedno pytanie.Czy szerokosc opon moze miec az taki wplyw na spalanie? BO w moim mam 195/50 R15 a tylko 73 koniki??
Ach, ja co prawda mam 323C ale motor zdaje się ten sam i kapcie też szersze od seryjnych – 185/50 R14. Ma to oczywiście wpływ na zużycie paliwa, ale nie powinno go zwiększyć w drastycznym stopniu. Również borykam się z problemem pijaństwa mojej madzi – 12,0 l/100km (tryb miejski) i zachodzę w głowę co jest grane. Odpala idealnie, chodzi równiutko, dość szybko się nagrzewa i schodzi z obrotów, komputer błędów żadnych nie wyrzuca. Jestem coraz bliższy stwierdzeniu, że ten typ tak musi, bo powoli brakuje mi pomysłów.

moj problem jest podobny mianowicie moja 323f 1.8 dohc wypiła ostatnio 15 litrow pb . Silnik nagrzewa sie dosc szybko a wskazoweczka od temp wedruje prawie do konca skali.  Rano gdy ja odpalam to obroty wachaja sie miedzy  1500 -2000 dopiero po rozgrzaniu schodzi ponizej 1000. zauwarzyłem ze nie znacznie ubyło mi płynu chłodzacego. Z waszych wypowiedzi wnioskuje ze przyczyna takiego spalania moze to byc sonda lub np czujnik temp. Co jeszcze moze wpływac na wysokie zuzycie pb w tym modelu 
  myslałem ze moja duzo pali ( 14-15 pb)