Do jakiego roku montowano antenę na przednim słupku?(626 GE)
1, 2
Ciekaw jestem czy jak wlacze sobie muze z plyty to ta antena by sie schowala?
ale mam problem nie? 

Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

lepszu słupek bo jest regulaca Cx.antenka do połowu i Cx 0,0025waldii napisał(a):qlesh napisał(a):Ktore rozwiazanie lepsze pod wzgledem oporu powietrza?
jedno i drugie rozwiazanie bylo dobre.W jednym i drugim przypadku opor powietrza wynosil Cx 0,005

- Od: 1 lip 2006, 10:20
- Auto: 6 2.0i . i 323f BA z5
Chyba od 95. W innym miejscu jest zegar na desce i chyba dwie poduszki sa, jesli sie nie myle. Popatrz po ogloszeniach mazd 626 do sprzedazy, sa zdjecia ze srodka, tam widac roznice
Ostatnio edytowano 3 maja 2010, 01:00 przez qlesh, łącznie edytowano 1 raz
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...

alf28 napisał(a):lepszu słupek bo jest regulaca Cx.antenka do połowu i Cx 0,0025waldii napisał(a):qlesh napisał(a):Ktore rozwiazanie lepsze pod wzgledem oporu powietrza?
jedno i drugie rozwiazanie bylo dobre.W jednym i drugim przypadku opor powietrza wynosil Cx 0,005
tak ale antena ma cztery teleskopki wiec na jednym wysunietym jest zaledwie

A deska chyba w 95r sie zmienila.Raczej kosmetyczne poprawki no i poducha druga sie pojawila.Doszly tez dotykoweprzyciski od nawiewu(ani jednej linki,wsio elektrik) i chyba zniknela tez linka do szybkosciomierza.
-
waldii
waldii napisał(a):ale antena ma cztery teleskopki wiec na jednym wysunietym jest zaledwie
To ta antena umie sie nie wysuwac cala? Wg mnie opor jaki ona stawia jest naprawde maly bo znajduje sie z tylu, w tzw tunelu aerodynmicznym i raczej nie ma zadnego znaczenia. Na pewno widzicie tylna szybe sucha jak jedziecie w deszczu powyzej 60km/h. Uwielbiam to
waldii napisał(a):Doszly tez dotykoweprzyciski od nawiewu(ani jednej linki,wsio elektrik) i chyba zniknela tez linka do szybkosciomierza.
Ktore przyciski masz na mysli? Jakie dotykowe... tzn?
I jak jest sterowany szybkosciomierz?

viru napisał(a):koledzy raczej żartują z tym oporem anteny
Wiem ze te wartosci sa z kosmosu, przeciez skad by to wyliczył? <hahaha>

viru napisał(a):waldii, przed liftingiem też nie było linek przy nawiewach, temperaturą steruje silniczek.
raczej wydaje mi sie,ze wsio elektrik oprocz temperatury.po 96r temp tez ele
qlesh napisał(a):Ktore przyciski masz na mysli? Jakie dotykowe... tzn?
I jak jest sterowany szybkosciomierz?
przyciski do zmiany nawiewu.Po 96 dotykasz a przed wciskasz
-
waldii
viru napisał(a):wiec sie wszystko zgadza
sam nie wiem dokladnie kiedy to zmieniali.Na pewno w 93 jest na lince.Takze viru jestesmy szczesliwymi posiadaczami bezlinkowych autek

-
waldii
Mam 626 HB z `97 i ma el. antenę w tylnym błotniku. Niestety nie działa jak powinna. Niby chodzi ale nie wysuwa się, ani nie chowa w całości. Słychać silnik itd. Wysuwa się codziennie po kawałeczku wyżej i wyżej i wyżej, i nie chce się schować :–)
- Od: 23 gru 2006, 00:37
- Auto: 626 GE
Barti
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=28497
a jak tam nie znajdziesz to jeszcze masz opcje szukaj.Bylo przerabiane kilka razy.Najpewniejszy sposob naprawy to rozebrac,wyczyscic i nasmarowac WD40.
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=28497
a jak tam nie znajdziesz to jeszcze masz opcje szukaj.Bylo przerabiane kilka razy.Najpewniejszy sposob naprawy to rozebrac,wyczyscic i nasmarowac WD40.
-
waldii
NO to odgrzewamy schabowego,
a jak to jest Pany jeśli chciałbym zamontować sobie w prawy tylny błotnik tak jak to w niektórych modelach jest antenke elektryczną bo mam w lewym przednim słupku zwykłą, to jest tam miejsce jakoś fabrycznie przystosowane że tylko przewiercić dziure w karoseri "wiem wiem szkoda" i wszystko spasuje?

zibi626 napisał(a):Czy ktoś orientuje się czy antena el. z Xedosa podejdzie do GE? Albo jakie anteny z innych modeli podejdą do GE
Jesli masz stara antenę el. to napewno z 626 anglik tak samo z MX-6 i tez nie powinno byc problemu z xedosa , stara antena potrzebna jest do zabrania mocowania anteny bo jest inne , chodzi o blaszke ktora sie przykreca do srodka bo kazdy wersja ma inna a antena jest ta sama
zibi626 napisał(a):Czy ktoś orientuje się czy antena el. z Xedosa podejdzie do GE? Albo jakie anteny z innych modeli podejdą do GE
powinna pasować bo ja brałem od 323 z rok.96 i pasowała do mx-6
- Od: 21 wrz 2007, 17:32
- Auto: MX-6
1, 2