Witam z góry przepraszam za zamieszanie, za nowy temat. Mam zamówione tarcze hamulcowe tylne, ale sprzedawca nie jest w stanie stwierdzić czy będą pasowały na 100% do mojego modelu i powiedział mi żebym mu podał najlepiej wymiary tarczy i łożyska.
Potrzebuję pilnie dowiedzieć się jakie mają dokładne wymiary (zwłaszcza średnica wewnętrzna, oraz głębokość piasty) tylne tarcze hamulcowe do modelu 4WS.
Jeśli możecie sprawdzić także jakie wymiary ma łożysko do piasty na oś tylną w modelu 4WS, oraz Kombi.
Jeśli możecie zobaczyć do mądrych programów lub książek i podać te wymiary będę bardzo wdzięczny.
Wymiary tarcz hamulcowych i łożyska na oś tylną 4WS
Strona 1 z 1
Podpowiedzcie chociaż gdzie mogę znaleźć takie dane, oczywicie w gre nie wchodzą katalogi zamienników, bo tam różne dziwne rzeczy wypisują!!
- Od: 12 gru 2004, 22:14
- Auto: 626 GD 2.0 16V GT 4WS
tomekrvf napisał(a):Przemo, podaj VIN to spróbuję przez numer oryginału znaleźc zamiennik
VIN poszedł na PW.
Muszę dowiedzieć się jakie ma wymiary tarcza hamulcowa tylna, oraz łożysko tylne ponieważ w zamienniku ciężko cokolwiek znaleźć. Natomiast z pewnych źródeł wiem że od kombi może pasować, ponieważ tam występuje też większe łożysko, więc jeśli są te same co w 4WS to po prostu zamówię tarcze od kombi, są dostępne w całkiem przystępnej cenie, np brembo lub delphi ok 320 zł za komplet.
Dostałem wyczerpującą odpowiedz od Tomka na PW, wklejam jej treść dla potomnych.
tomekrvf napisał(a):Numer katalogowy tarczy hamulcowej to GM39-26-251C. Cena w ASO to 61 Euro netto. Ten numer zamienia się numer z JC C43013JC.
Wymiary to 259x73.5x10 5śrub. Tarcze są dostępne w JC Cena 122PLN.
Jest tez Brembo o numerze 08.5953.10 i 4MAX(całkiem dobre) 5201-01-0336P za 129PLN w Intercarsie.
Wygląda na to że tarcze są takie same jak w GV 2.0, 2.2.
- Od: 12 gru 2004, 22:14
- Auto: 626 GD 2.0 16V GT 4WS
Strona 1 z 1